Arama Sonuçları

1. okaliptus92

Makine Mühendisi için Bilgisayar Önerisi

Okulu bitirmek için bilgisayar sart degil. Sart olan sey kitaplar. Onları da kutuphanede bulabilirsin. En ucuz pc al. Yapacağın en komplex analiz veya cizim daha kotu bir bilgisayarda acilir. Bilgisayara verecegin parayla kursa git daha iyidir.
  2. okaliptus92

Makine Mühendisleri

Bir hafta cok olmuş. Ben bir soğutma cihazlari imalat firmasinda proje muh. yapıyorum. Isim tasarim yapmak. Tasarimin yaninda kullanici klavuzu hazırlıyoruz. Müşterilerden gelen sorulari cevapliyoruz v.s.
  3. okaliptus92

Servo motor kontrolü

Istediğin islemi tam olarak yerine getirebiliyor. En ucuzunu bulmalısın. Ustelik internet sitelerinden değilde firmalari telefon ile arayıp sorsan daha iyi olur. Yarin senin icin den ucuz modeli bulup yazacağım nasip olursa.
  4. okaliptus92

Dayanıklı mı?

Deprem yönetmeliğine gore iksa ve statik proje yapildiysa dayanklidir.
  5. okaliptus92

Servo motor kontrolü

Aradigin seyin ismi damper motoru. Internete bu sekilde yazip aratırsan problemin çözülecek
  6. okaliptus92

Kendini geliştirmek

Ilk evvela derslerini cok iyi anla ingilizce öğren elektronik öğren hapsinden daha da önemlisi okurken ise gir.
  7. okaliptus92

Mikrodenetleyicinin Alternatif Fonksiyonları

Merhaba, Mikrodenetleyicinin içinde dahili bellek var, misal denetleyiciye yazılım yazdığında buraya verileri kaydedersin bunlarin uzerinden de islem yapar. Yani atmeganin icinde hem hafiza hem islemci var. Simdi su A pini icin, tam olarak a pini nerde bilmiyorum incelemem lazim. Simdi A pininde...
  8. okaliptus92

makine mühendisliği laboratuvar-1 ödevi

Ne guzel soru sormuşsun kardeşim. Cok fazla zahmet vermişsin yazarken gercekten ummalı bir çalışma olmuş. Kendini bu kadar yorma bir dahakine biz kendimiz soru yazıp çözelim. 2 numara nerde 7 numara nerde? 1 nedir 0 nedir? hayret edersin. Sanırım hayal gücünü kullanacağız.
  9. okaliptus92

Akışkanlar Dersinden Bir Soru

Çözümü yazdim. Zor bir soru degil araştırsan bulursun. Lutfen kendinizi zorlayın.
  10. okaliptus92

Elektronik ve haberleşme mühendisliği

Haberlesme protokolleri, alt yapilari, güvenik chipleri konularını öğrenebilirsin.
  11. okaliptus92

Havadaki Isı İle Elektrik Üretmek

Havadaki isiyi depoladiniz varsayiyorum. Bunu bir akünün + kutpu gibi düşünün. Bu kutup - kutup olmadan çalışmaz. Yani havadaki isiyi bir sekilde depoladiniz bunu, soğuk bir ortam ile birlestirerek devirdaimi saglamazsaniz. Elinizde sadece + kutpu olur bir ise yaramaz. Tabi bu teorik bir mesele...
  12. okaliptus92

ARANAN ELEMAN OLMAK

Elektrik elektronik ogrenirsen aranan makine muhendisi olursun. Deneyimle sabit.
  13. okaliptus92

Alanımı değiştireceğim, tavsiye istiyorum

Su an sistem farklı. Piyasanın bir muhendise ihtiyacı var. Telefon isine girersen pişman olmazsın.
  14. okaliptus92

Alanımı değiştireceğim, tavsiye istiyorum

Turistik bir memlekette telefon tamir ederek aklının alamayacağı paralar kazanabileceğini vurgulamak isterim. :) Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ederim.
  15. okaliptus92

Ben Nasıl İyi "Makine Mühendisi" Olacağım?

Derslerine iyi çalışıp hocalarını iyi dinleyeceksin. Herhangi bir alanda uzmanlasmani tavsiye etmem ileride nerede ne is yapacagin belli degil, uzmanlığın ile alakali olmaz ise bu seni uzer. Tabi zevk olarak uğraşırsan orasi ayri. Zaten kaldi ki derslerini cok iyi sekilde öğrenmen de oldukça...
  16. okaliptus92

Makine Mühendisi Kendini Nasıl Geliştirir

Karabuk iyidir kimi hocalar sadece ingilizce konusuyor kimileri konuşmuyor, hocanin insiyatifinde. Ayni fizik kitabina cok iyi calismani tavsiye ederim.
  17. okaliptus92

Hava Hesabı Hakkında

Bu aksam bakacağım. 1568218607 Merhaba, Bir takim şahsi nedenlerden dolayı gec cevap veriyorum kusura bakmayınız. Sizin bu sorunuza cevap verebilmem icin tum prosesi bilmem lazim. Hava kilidinde ne yapiyorsunuz ayrıştırma mi yoksa malzeme ekleme mi? Hava kilidinin teknik özellikleri de lazim...
  18. okaliptus92

Redüktör seçimi

Yaptığımız hesap pek olmamış. Redüktör imalatçısı firmalarin bu konu ile alakalı bir takım teknik makaleleri mevcut. Okursanız doğru seçimi yapabilirsiniz. Ayrıca cok fazla bilinmeyen var. Ilk once koveyor ile reduktor arasinda nasil bir aktarim organi var dişli mi var? Bu dislinin dis sayısı ve...
Yukarı Alt