Arama Sonuçları

1. okaliptus92

Fırçalı ve kalıcı mıknatıslı dc motorlarda pozisyon geri beslemesine ihtiyaç duyulur mu? Neden?

yapmak istediğin işleme bağlı, ama basit olarak camasir makinelerinin motor kontrol kartinda tur saydırma mevcut.
  2. okaliptus92

Makine elemanları ödev hakkında yardım

Başlıyacağın nokta tam olarak su; P = F x V P = T x w w acisal hiz ve rad/s cinsinden olmali dev/dk bu birime cevrilmeli. P=35 kW. Buradan Torku cekeceksin ona gore devam edeceksin. Bos vaktim olursa ilerleyen zamanlarda çözerim.
  3. okaliptus92

soru çözümünde yardım lütfen.

Merhaba, Kolay gelsin.
  4. okaliptus92

Akışkanlar Hesabı

Merhaba çözüm bu şekilde olacak. Iyi çalışmalar
  5. okaliptus92

Türbin ile kısılma vanası arasında fark nedir?

Kısılma vanası = Genleşme vanası demek. Soğutma çevrimindeki basınç düşürücü eleman. Konuyu daha detaylı öğrenmeniz için bazı firmaların (dünyanın önde gelenleri) soğutma devresi elemanlarını paylaşıyorum; elemanların gerekli teknik dokümanlarını indirip incelediğinizde anlayacaksınız...
  6. okaliptus92

Akışkanlar Hesabı

Çözüm pek doğru olmamış. Boruların içinde hıza ve geometriye bağlı basınç kaybı da var. Çok zahmetli bir hesabı var. Yunus Çengelin Akışkanlar Mekaniği kitabının 8. bölümünü (borular içinde akış) incelemelisiniz.
  7. okaliptus92

Lütfen yardım.Binada gürültü

Buradan doğru herhangi bir veri olmadan maalesef yardımcı olamam. Bizzat incelemek gerek. Sesin kaynağı, binanın konumu, tasarımı, çatının yapısı v.s.
  8. okaliptus92

Lütfen yardım.Binada gürültü

Şayet İstanbuldaysanız sıkıntıyı yerinde görelim. mustafa.cekirdekci@outlook.com adresine mail atarsanız iletişebiliriz.
  9. okaliptus92

Isı transferi

Merhaba, Normalde bu tip temel sorulara cevap vermiyorum, toplumca gitgide tembellesiyoruz. LMTD metodunu ogreniniz diye attim bunları. Kolay gelsin.
  10. okaliptus92

Deprem Erken Uyarı Sistemi Projesi

Gec verdiğim cevabi mazur görünüz. Geç farkettim. Karbonmonoksit dedektörü için, hangi dedektoru aldığınızı veya almaya niyet ettiginizi soylerseniz daha kolay olur. Sayet kafanizda bir dedektör yoksa ben size oneri verebilirim ve onerim uzerinden de nasil yapacağınızı açıklayabilirim.
  11. okaliptus92

Statik Sorusu

Merhaba, Bu iki soru da kitaptaki konulari okuman neticesinde rahatlikla çözebilecegin seviyede. Lütfen kendin icin çalış, buna rağmen takıldığın bir nokta olursa sor. İstirham ediyorum, hocalarının senin su an ki verecegin cevaplara ihtiyacı yok, gelecekte ülkenin, çalışacağın isyerinin ve...
  12. okaliptus92

3D Oto Aksesuar Tasarimi Icin Calisma Arkadasi Ariyoruz.

Herhangi bir yardima ihtiyacınız olduğunda cekinmeden sorabilirsiniz. Mail adresim: mustafa.cekirdekci@outlook.com
  13. okaliptus92

İş Arama Sorunsalı

Vallaha diyecek bir sey bulamiyorum kolay gelsin :D
  14. okaliptus92

İş Arama Sorunsalı

isverenin aradığı ozelliklerin biri de ikametgahindir. Bir de muhendisler icin; is pozisyonu ve iscinin özelliklerinin birebir ortusmesi gerekir. Bir gun seni arayan bir is bulacaksin acele etme.
  15. okaliptus92

Taşınım olayları

kolay gelsin. ben kontrol etmedim sen ediver.
  16. okaliptus92

elektrik makineleri ve kumanda sistemleri hk.

Tam emin olmamakla beraber cevap aşağıdaki gibi olabilir.
  17. okaliptus92

kıyıcı makina hakkında yardım

O is bahsettiğiniz kadar dolay değil malasef :D
  18. okaliptus92

program islevsel oldukca ama onu kullanmak icin cihazi da cizmek gerek, program olarak dile getirdigin programi solidworks veya ansys olarak algılıyorum.
  19. okaliptus92

Rulmanlar Hakkında Bilgi

Yapacagin tasarim ile alakalı, misal bir makara sistemi yaptin ve sistemdeki makara içinden mil geçiyor, mil ile makara arasina rulman koyman lazim, bu durumda rumanin içinden mil geçirmen icab eder, dolayısı ile rulmanın makaraya sıkı geçirip mili gevsek gecirirsin neticede ic bilezik dönmüş...
  20. okaliptus92

merhaba sabit bilyali düz rulmanin yerine, silindirik rulman kullanabilirsiniz. Silindirik rumanlar vibrasylon olan yerlerde kullanim icin uygundur, buradak dikkat edilmesi gereken rulmanin boyutlari ve maksimum hizidir. Gider sorununuz olan güç tüketimi / iş orani icin ise simdilik bir sey...
Yukarı Alt