Arama Sonuçları

1. okaliptus92

Projem Hakkında Destek

Merhaba, Lutfen Termodinamik Kanunlarını okuyup anlayınız. Enerjinin yoktan var edilemeyeceğini, enerji dönüşümlerinde verimin yüzde yüz olamayacağını öğrenin. Ondan sonra diğer işleri hallederiz.
  2. okaliptus92

Basıncı elektrik enerjisine çevirmek

Zaten termik santraller basınçli su buhari ile çalışir. Rankine çevrimine internetten bakıp araştırabilirsin. Ama sormak istediğin sanırım başka birşey, burdan sormayı denersen yardımcı olabiliriz, illa görüşmek istersen de bir yolunu buluruz.
  3. okaliptus92

Trombe Duvarı

Her zaman söylüyorum. Bu gibi durumlarda en cok bilgi ve deneyim bu işi ticari olarak yapan firmalardadir. Onlar belirli deneyleri kendi bunyesi de yaparlar. Ürun kataloglarina bakmani oneririm veya bir şekilde onlarla iletisime geç.
  4. okaliptus92

Yabancı Dil Nasıl Öğrenilir

Küçük hikaye kitaplari var, hazırlık siniflarinda reading dersinde okutulan. Bu kitaplardan okumalısın. Sonrasinda roman tarzi kitaplar okursun olur inşallah.
  5. okaliptus92

Esneklik hesabı.

Adamlar ile irtibara gecip istediğini sor, mevcut ürün gaminda senin istediğini karsilayacak urun gözükmüyor.
  6. okaliptus92

Esneklik hesabı.

Amacin bu çubuğu imal etmek mi? Yoksa imalatını yapan bir yere sipariş vermek mi? Imal etmekse amacın, ordaki hesaplara imal surecinden sonra test yapmadan ulasamazsin, çubuğu imal edersin farkli uzunluk ve caplar icin deney yaparsin deney sonucuna gore bir fonksiyon belirlesin, bu fonksiyonu...
  7. okaliptus92

Esneklik hesabı.

Tam olarak neyin hesaplanmasini istiyorsunuz anlamadim.
  8. okaliptus92

Yazılıma Nasıl Başlanır

Yazılımı bir kenara bırakıp, iletişim, haberleşme, protokoller, arayüzler bunlarla alakali donanimlar (entegreler), haberlesme güvenliği v.s. bu konularla ilgilenin, endüstri 4.0 geliyor, işin büyük kısmı haberleşme olacak, bluetooth, wifi olacak. Memlekette haberleşme bilen cok az adam var...
  9. okaliptus92

İyi öğrenmem gereken dersler?

Ingizliceni gelistir, neticede otomotiv sektöründe imal edilen ürünlerin neredeyse tamamı yurtdışı için, o sebeple iletişim kurmak icin ingilizce iyi biliyor olman lazım.
  10. okaliptus92

Yahu onunla konunun ne alakasi var, sen simdi kendini hic geliştirmeden yani hic bir dersi iyi bilmeden de otomotiv sektöründe bir firmaya ise girebilirsin, önemli olan firmaya girdiginde edineceğin saygınlık, öğrenebilirligin, anlama kapasiten, v.s bunlari da su an kendini gelistirerek...
  11. okaliptus92

Otomotiv sektörü, Türkiye şartları için en yüksek teknolojinin kullanıldığı sektördür, kanaatimce tum dersleri cok iyi şekilde bilmen gerekir.
  12. okaliptus92

PROJE ÖDEVİ

Öncelikle bu konuyu kim verdi neden verdi sana verdi bilmiyorum. Gunes enerjisi ile rüzgar enerjisini nasil hibrit yapacaksın onu çözemedim. Öncelikle senin bu enerji kaynaklarından (ruzgar ve gunes) enerji elde etme gayen var bu gayede enerji kaynağından azami sekilde faydalanmaya çalışacaksın...
  13. okaliptus92

Kariyer Planlama Konferansları

Kariyer biraz sans isidir, sen bilginin peşinden koş kendini geliştir gerisi gelecektir.
  14. okaliptus92

Makine Mühendisliği tüm derslerden kaldım! ☹️

Calculus biraz ağırdır ama beceririm diyorsan onunla çalışabilirsin. Fizik kitabi da uygundur. Bu donem aldığın derslerin tamamini AA ile gecmene gerek yok geçsen iyi olur tabi ama, aldığın derslerden daha evvel ki tam olarak anlamadığın konular ile istesen de AA alamazsin. Temel olmayınca...
  15. okaliptus92

Hidrolik Balya Pres Makinesi Presleme Miktarı

Dogrudan hesap etmek mümkün degil plastiğin sıkışması için gerekli kuvvetti bulamayız. Deneysel olarak elde etmeniz lazım gelmektedir. Digerleri o sekilde yaptıysa siz de o sekilde yapin.
  16. okaliptus92

Bilgisayar Mühendisi Olmak İstiyorum

Suraya bir belge bırakayım belki birine lazım olur.
  17. okaliptus92

Traş Makinesi Sarj Aleti Sorunu

Philips sarj aletleri cok düşük akim ile uzun sure sarj eder genelde, senin yeni almis olduğun sarj aletinin akim değeri orjinalinden daha yüksek olduğundan ötürü sıkıntı çıkıyor bana göre. Ugrasip yapamazsan bana getirebilirsin sarj aleti ile makineyi ben hallederim.
  18. okaliptus92

Merhaba, analog sinyal üretmek ve bu değerleri tft ekranda göstermek istiyorum

Tam olarak ne yapmak istediğini anlamadım. Arduinoya gelince de en ucuzunu alirsan işini gorecektir. Ekrana göre secim yaparsin zaten istediğin ekran icin su arduino uygundur yazar teklik bilgi kisminda. Bu isleri öğrenmek için ilk once besleme devrelerini incele. Temel olacaktir.
  19. okaliptus92

Mezun olunca işsiz kalmamak istiyorum. Mühendis arkadaşlar bana tavsiye verebilir mi?

www.kariyer.net deki ilanlara bak ordan çoğu bilgiyi edineceksin zaten.
  20. okaliptus92

Mme

Mümkünse mme okuma ileride is imkani oldukça az. yine de sen bilirsin.
Yukarı Alt