Arama Sonuçları

1. okaliptus92

Makine Mühendisliği tüm derslerden kaldım! ☹️

Ailene gercekleri soyle, lys kitabi olarak tudem onerirdim ama piyasada yok. Serway de iyidir. Zaten fizik kitabini adam gibi ogrenirsen tum derslerden en iyi notlari alarak mezun olursun. Kitaptaki tum metinleri oku roman gibi oku anlamaya çalış. Bu kitaplari yazan adamlar bos insanlar degil...
  2. okaliptus92

Mühendislik Fiziği Soru

merkezcil ivme esit tan15 x yercekimi ivmesi (9,81 m/s2) esittir 2,63 m/s2 merkezcil ivme esit Vkare bolu yaricap. yaricap esit 201,25 metre diger şıkkı geri donerek yapabilirisn.
  3. okaliptus92

Makine Mühendisliği tüm derslerden kaldım! ☹️

Merhaba konu anlatımlı bir lys matematik kitabi (mümkünse en zoru) al ve içindeki bilgileri ve metinleri ıyice öğren. Ikinci olarak Schaum'un fizik kitabını edin ve ayni sekilde o kitaba da çalış, onemli olan 5 sene okulu uzatmak uzatmamak degil onemli olan mezun olduktan sonra gireceğin...
  4. okaliptus92

Motor tork hesabı

F = m x a m arabanin kutlesi a arabanin ivmesi, ivme icin 100 metreyi kac saniyede almasini istiyorsaniz onu kullanabilirsiniz. x = 1/2 a x t kare burdan ivmeyi bulursunuz. Bulacaginiz F tekerlek ile yol arasindaki kuvvet olacaktir. Tekerlek yari capi x F = Tork. Hava surtunmesini de...
  5. okaliptus92

Debi ve basınç konusunda yardıma ihtiyacım var.

Daha evvel ayni konu ile alakali bir çözüm yapmıştım. Sitede mevcut. Çözümü seninkinin daha kolay.
  6. okaliptus92

Bana buradan ulaşamazsanız; mustafa.cekirdekci@outlook.com adresine mail atabilirsiniz.

Bana buradan ulaşamazsanız; mustafa.cekirdekci@outlook.com adresine mail atabilirsiniz.
  7. okaliptus92

solidworksda çizdiğim dairenin köşeli olması sorunu

Bilgisayarin yavaşlamasin diye solid sekli o sekilde gosteriyor, ayarlardan duzeltebilirsin. AYARLAR>Yukardaki sekmede "belge ozellikleri" (document settings> Image quality (resim kalitesi) oradaki kayar isaretleyiciden ayarlayacaksin.
  8. okaliptus92

İŞ TERCİHİ

Burdan sorarsan yardımcı olmaya çalışırım. Başarılarını dilerim. Simdiden iyi çalışmalar.
  9. okaliptus92

İŞ TERCİHİ

Sen ilk once pano salt malzemelerinden basla istersen onlarin nasil yonetilecegini ogrenmen plc yi nasil kontrol edecegini ogrenmek demektir. Siemens malzemeler ürün zenginligi icin zirvede, eaton moeller olanlar ise fiyat acısından cok iyi. Eaton tavsiye ederim. Eaton internet sitesine girip...
  10. okaliptus92

Uçak mühendisliği üzerine yüksek lisans

Alesten 70 puan almak gunde 1 saat olmak üzere 1 aylik calisma ile mümkün. Diğer taraftan ise havacılık ile ilgileniyorum demek ucak kullanmak istiyorum demek degildir inşallah keza bu cok zor olur. Diğer taraftan işin uçak tasarlamak veya gelistirmek olacaksa bunu uçağın hangi bölümü icin...
  11. okaliptus92

İŞ TERCİHİ

Akşamları eve gittiğinde çalış, su piyasada yerinden kımıldama, plc programlamak icin ilk evvel donanimsal verilere göz at bu verilere plc firmalarinin internet sayfalarindan ulaşabilirsin, donanimdan sonra zaten corap söküğü gibi gelecektir. Otomasyon ile alakali öğrenmek istediklerini de...
  12. okaliptus92

Bir Şey Öğrenmeden Mezun Olmak

Sen en iyisi otur o universitede bakmadığın kitaplara bak, ise seni mühendis vasfi ile alacaklar daha sonra sende bu melekelerin olmadığını görecekler sonra seni işten atacaklar, bu döngüye asla girmeni tavsiye etmem. Mutlaka kitaplara calis bunun yaninda da muhendis vasfi ile bir ise baslamak...
  13. okaliptus92

Ormanlar Satılıyor Görüşleriniz Nedir

Tohumlar fidana, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana, ormanlar gâvura...
  14. okaliptus92

Termo Elektrik Jeneratör-Peltier- Yarı iletken

Ben termoelektrik jeneratör daha evvel bir projemde kullandim. Tam olarak ne yapmak istediginizi anlayamıyorum. Ve maalesef benim metalurjik bilgim yok. Konu hakkinda en iyi bilgiyi ureticilerden bulabilirsiniz.
  15. okaliptus92

B Kullanın o zaman başarılar.
  16. okaliptus92

Hangi sektörde hangi soğutma tekniği ile yarışmayı düşünüyorsunuz? Verimi cok düşük olduğu icin büyük tesislerde kullanılmasi pek imkânlı değil. Küçük uygulamalarda aşırı ısınmalar icin tercih edilebilir. Boyle bir küçük uretim ulkemizde var mi bilmiyorum. Uzayıp gidiyor.
  17. okaliptus92

Bosuna çalışmayın derim ben :D
  18. okaliptus92

Makine elemanları ödev hakkında yardım

A mili icin olanı ben yaptım. Gerisi sana kalmış iyi çalışmalar.
  19. okaliptus92

elektromıknatıs

Mıknatısn çekeceği bir madde olmasi kâfi. Maddenin özelliklerini bilerek bir tasarim yapmalısın diye soyledim. Zaten normal olan yapismasidir. malzemeye havada tutmak istiyorsan, sabit mesafede sabit voltaj ve akimda çalışmalısın.
  20. okaliptus92

elektromıknatıs

Havada tutacağın malzemenin vasfı ile alakali bir hesabi var. Manyetik akiya karsi direncinin az olmasi lazim. Misal demir. Hesabi kolay değildir.
Yukarı Alt