Arama Sonuçları

1. okaliptus92

Servo SG90 Titreme Sorunu

Sürdüğün anakart ile motor sürücüleri arasındaki sinyallerde problem olabilir. Pwm sinyali gonderen entegre bacağında yuk kalabilir, sinyali led ile sönümlendirmeyi deneyebilirsin. Sinyal gonderdigin kabloya ledin + bacağını gnd ye de - bacağını bağlayıp denemeni tavsiye ederim.
  2. okaliptus92

Entegre ariyorum

Merhaba, fotoğrafı varsa paylasabilir misiniz?
  3. okaliptus92

rs422 haberleşme bilğilerini öğrenebilmek

Sen bir haberleşme protokollerini okumalısın sonra anlayacaksın.
  4. okaliptus92

rs422 haberleşme bilğilerini öğrenebilmek

Rs422 haberlesme alt yapısı onemli olan iletişim protokolü. Ayrica eger iki cihazdaki haberlesme entegreleri güvenlik onlemliyse, o sekilde hacklenemez.
  5. okaliptus92

Labirent Çözen Robot (Arduino)

Merhaba, Arkadaşım Alper GENCAN bu karti uretmektedir, www.alpgenrobotics.com ziyaret etmenizi oneririm. Iyi çalışmalar.
  6. okaliptus92

Mekanizma sorunu

Koca sey dedigin nesnenin ismi kondansator. Oraya akan malzemenin muhteviyatını bilmiyorum. Pil akmasına benziyor. Kondansatore bisey olmamistir kanaatindeyim. Tüm kartı selülozik tinerle guzelce sil. Daha sonra değişim işlemini yaparsan iyi olur. Onu değiştirince kuvvetle muhtemel çalışacaktır...
  7. okaliptus92

Mekanizma sorunu

Uzerinde ne yaziyor göremiyorum ama mosfet transistordur o. Boyle bir korozyonla calismaz muhtemelen, bacak yanmış gibi de gözüküyor. Netice olarak parcayi degistirmeni tavsiye ederim. Uzerinde kodu yazılıdir parcanin internetten arativer.
  8. okaliptus92

Termik Santraller Hakkında Ne Düşünüyorsunuz

Evet herkes hakli, zaten bu termik santral kuran sirketler de akılsız, adam milyar dolarlik yatırım yapmak yerine güneş enerji paneli kullanmayı akıl edemiyor. Taaa proje müdüründen en alttaki çalışana kadar hepsi kıt. Hatta o 500 milyona mal olan filtreleme sistemini de sırf fantezi olsun diye...
  9. okaliptus92

Mail atmışsınız ona cevap verdim. Kontrol ediniz

Mail atmışsınız ona cevap verdim. Kontrol ediniz
  10. okaliptus92

Proje için asansör hesabı

Detaylari buraya cizersen yardımcı olabiliriz zannediyorum. Hesaplama icin statik ve dinamik bilmen lazim. Basit ama uğraşırsın
  11. okaliptus92

Yüksek Lisans ?

Yüksek yerine imo nun kurslarina gitmeni tavsiye ederim. Yuksegi ilerde reel piyasada bir calisma yaparak yapsan hem vatana millete hem de kendine faydan olur
  12. okaliptus92

Bir Projenin Statik ve Dinamik Hesabı

Siz bana su çizimleri daha anlaşılır sekilde atarsaniz ben size musait olduğumda yapar gönderirim.
  13. okaliptus92

Askerliğin kariyer hedefine engel teşkil etmesi

Tavsiyem hemen askere gitmen. Yedek subay veya er olman cok onem teşkil etmez diye düşünüyorum.
  14. okaliptus92

Bir Projenin Statik ve Dinamik Hesabı

Cizimden ne olduğu cok anlaşılmıyor. Dinamik hesap ile isin icinden cikamazsin. O yüzden statik yapip, guvenlik katsayısını da 2 civari alirsan problem çıkmaz. Ayrica orda motorlarin ilk yol vermeleri esnasinda meydana gelecek yükleri de gozden kaçırma derim. Statik hesap yaparken en yüksek...
  15. okaliptus92

Optokuplö

Su haldeyken flow sensorun her dönüşünde meydana gelen sey; yani pulse; katot olarak adlandirdigin bacağın, flow sensör içinde gnd'ye teması oluyor. Yani pulse katot bacağının gnd yaptırılmasıyla oluşuyor. Bu haldeyken flow sensör tarafındaki gnd yaptıran eleman, daha az voltaja maruz kalıyor...
  16. okaliptus92

Ceviz Kırma Mekanizması Tasarımı

orada sadece mukavemet degil boyut da düşünmen gerekiyor. Asıl soru şu sen neden böyle bir tasarim yapmak istiyorsun? Seri olarak imal mi edeceksin bu aletten?
  17. okaliptus92

OTOMATİK KONTROL

Ben denedim olmadi Furkan dönüş yapamadim kusura bakma. Bu konuya cok uzak kalmışım en kisa sürede bu eksikliği tamamlayacagim
  18. okaliptus92

Mikrodenetleyicinin Alternatif Fonksiyonları

Onlar hakkinda bir şey söyleyemeyeceğim ama bir bilene danışayım. Ayrica o kisaltmalarin açılımını datasheet de yazabilir bakmani tavsiye ederim.
  19. okaliptus92

Servo motor kontrolü

Evet arkadasin ihtiyacı da oymuş.
  20. okaliptus92

Makine Müh. Bitirme Tezi Konu tavsiyesi verecek olanları beklerim

Havadan suya chiller ve isi pompası oladak calisan cihaz araştırması yaparsan iyi olur. Keza bu uygulama acisinsan nadirdir. Piyasada yeterince now how yok. Dolayısı ile guzel bir alan.
Yukarı Alt