Arama Sonuçları

1. okaliptus92

Aracın transmisyon oranları

Kaçıncı vitesin hangi devire karşılık geldiği sorusu pek dogru degil sanki. Araç her vitese karsilik her devirde çalışır.
  2. okaliptus92

Su içindeki kondanser-su ısı transferi

Buzdolabinin kullanıcı klavuzuna bakarsan orda kompresör ve özelliklerine rastlarsin. Kompresörün süpürme hacmi veya herhangi bir koşuldaki kapasitesini bulursan burdan yürüyerek. Isınması gereken suyun sıcaklığı, buzdolabi icindeki sıcaklık ve bunlara bağlı meydana gelcek kapasite yardimi ile...
  3. okaliptus92

Malzeme mühendisinin gemi sektöründe çalışması

Tershanelerde çalışma ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. Dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir isi yapabilirsiniz aslinda bu sadece şahsi gayretiniz ile alakalı. Google a Türk Loydu yazarak orada çıkan kanunlari okursanız iyi bir başlangıç olabilir.
  4. okaliptus92

Ödevleriniz Hakkında

Merhaba arkadaşlar; Bu forumda uzun süre bulunmama rağmen, ilk açtığım konu bu. Mühendis olsun olmasın, burada bulunma amacım, insanların çözemediği problemlere çözüm bulmak. Üzerinde hiç çaba sarf etmediğiniz, okullarınızdan size siz yapın diye verilen ödevleri bizlere çözdürmeye çalıştığınızı...
  5. okaliptus92

Gaz akış analizi için yardıma ihtiyacım var.

Herhangi bir carnot çevriminde yüksek basınç tarafında 200 bar basınç bulunmaz. CO2 araci akiskan kullanilanlarda bile.
  6. okaliptus92

Bilgisayar Ekranı Açılmıyor

Ekran parlakligini ayarlayabiliyorsan, aydinlaticilar sağlam. Aydinlatici kablolari da diğer ekran kablolari gibi ekrana kasadan menteselerin ordan tasiniyor. Kuvvetle muhtemel ekrana giden kablolarin kirilmis olabilir, panel bozulmus olabilir ki bunu dusuk ihtimal olarak düşünüyorum. Her...
  7. okaliptus92

ELEKTRİKLİ CİHAZLARIN KART YAZILIMLARI

Bahsettiginiz bu isler keske basit olsa. Fiziksel olarak kartin aynisini yapma noktasinda herhangi bir sknti yok. 2 günlük calisma ile karti devreler çizer kestirirsiniz. Bilesinleri de uzerine kisa sürede lehimlersiniz. Mesele su; sıcaklık ölçüm cihazlarinizda kullandığınız sensorler v.s...
  8. okaliptus92

Borulardaki çap farklılığının çokça nedeni var. Onu simdi degerlendirmeye gerek yok. Konumuzla da cok alakasi yok. Lisede ogrendigimiz ideal gaz denklemi ile çözeceksin. Izlemen gereken yolu yazdim. Çözümü doğrudan buraya yazmak istemiyorum kendini gelistirmen ve aklina kazinman amacıyla, rica...
  9. okaliptus92

Ayni aydınlaticilar laptopta da bulunur. Ilk önce dikkatlice telefonum flashi gibi güçlü bie ışıkla ekrana göz at. karanlık görüntüler goruyorsan benim dedigim gibidir. Görmüyorsan da soyle diger ihtimalleri degerlendirelim.
  10. okaliptus92

Kompresörün süpürme hacmidir o. Oncelikle basacağın gazın basılmadan onceki basıncını ve sıcaklığını bulacaksın, ondan sonra bastığın gazın sıcaklığını ve basıncını bulacaktin. Sonra pv = mrT denkleminden v1/v2 oraninu bulacaksin. Sıkıştirma oranı neticesinde kompresörün basma tarafındaki...
  11. okaliptus92

Ekranin altindaki küçük ışık yanıp sönüyor mu yoksa surekli yanık sekilde mi? Monitörün ekran aydınlatması bozulmuş olabilir. Telefonun flashini acip ekrana iyice dayayip görüntü var mi diye bakar mısın?
  12. okaliptus92

Voltaj regülatörü bacak kesme

Yahu zaten regulatorun uzerinde kodu yazar, kodun aynısını alip oraya taktiysan, lehimleyip gececeksin. Bari kodunu cekseydin de ne oldugunu gorseydik. Tam olarak neyi öğrenmek istiyorsun?
  13. okaliptus92

Çiller Enerji Hesabı

Birkac hatayi duzeltelim. Q terimi gücü degil enerjiyi ifade eder. Ayni denklemdeki m ise kütleyi ifade eder yani kg. Güç birim zamanda harcanan enerjiyi ifade eder, yani guc birimi joule/saniye = watt dir. Denklem su sekilde iken Q = m x C x Delta T, denklemin her iki tarafını zamana yani...
  14. okaliptus92

Bitanesinin kafasi siyah polimer olur digeri de senin gibi metalddir. eskisi metalse sen de metal kullanmanda sorun yok. Yanliz metal kullanirken de bazisina izolasyin malzemesi kullaniyorlar, plastik mika gibi bir malzeme.
  15. okaliptus92

Entegre ariyorum

zaten problem de o. Simdi ayni koda sahip farklı islemleri yapan yari iletkenler var. o sebepten sordum ne amacla kullanacağını. Atiyorum; mosfet de var pwm surucu de.
  16. okaliptus92

Sıkıntı olmaz kes gitsin. Fakat su sabitleme yeri yani o kafasındaki delik yer, eskisinde izolasyonlu ise, bunun da izolasyonlu olması gerekir.
  17. okaliptus92

Elektromanyetik Alan

Su resmi suraya birakayim. Yapmaya çalıştığın sey cok olası degil.
  18. okaliptus92

Entegre ariyorum

Simdi sen bu arkadasa entegre diyorsun da bunun gorevi ne? Ona gore soylersen muadil bulunur. Ne amaç icin kullanacaksin oyle sorayim.
  19. okaliptus92

Elektromanyetik Alan

Manyetik alani hangi bölgede artirmaya çalışıyorsun? Tam olarak yapmak istedigin nedir? Varmaya çalıştığın sonuc nedir?
  20. okaliptus92

BİTİRME ÖDEVİ MALZEMESİ

Onun yerine p265gh kullanmanı tavsiye ederim. Erdemir uretiyor piyasada bulabilirsin. Zaten akma ve cekme dayanimlari yakin, guvenlik katsayısını 1.5 civarinda aldiysan çalışır. Et kalinliklarini biraz daha artirirsan p235tr, p235gh, st37 kullanirsan bunlar daha da kolay tedarik edilir.
Yukarı Alt