Arama Sonuçları

1. okaliptus92

Afyon Kocatepe Üni. Otomotiv müh.

Otomativ yerine makine mühendisliği okumani tavsiye ederim.
  2. okaliptus92

İnşaat Mühendisliği vs Endüstri Mühendisliği

Her zaman temel muhendislikleri hedef almani öneririm. Biyomedikal bunlardan biri değil. Insaat, makine, elektrik-elektronik, elektrik, bilgisayar, endustri.
  3. okaliptus92

Kahve Makinesi Üretimi İçin Fikirlerinize İhtiyacım Var!!!!

Tam olarak nasıl bir sey tasarladığını anlatirsan yardımcı olabiliriz sanıyorum.
  4. okaliptus92

Bakır Hakkında Bilgi

Thanks a lot :D
  5. okaliptus92

Pic yardım

Fanda step motor neden kullanasin ki? Normal bir dc motor kullansan iyi olur. Ayrica bu islem icin yukaridaki arkadasin dedigi gibi islemciye ihtiyacun yok. bir adet ntc bir kac adet direnç bir tane de transistor ile halledersin.
  6. okaliptus92

Endüstri mühendisliği ile ÇAP mı Yatay geçiş mi?

Mevzuaati bilgiler ogrenerek kendini gelistirebilirsin. Mevzuattan kasıt; kanunlar yönetmelikler, uluslar arası standartlar, avrupa direktifleri v.s.
  7. okaliptus92

Pic yardım

nerde calisacak ve tam olarak ne is yapacak bu cihaz. Duruma göre bilgilendireyim.
  8. okaliptus92

Soğutma gerekli mi?

Asenkron motor ile araba uçuracaksın? bir de o motorları yuzde 25 kapasite ile çalistiracaksin. Bu gibi büyük hedefler varken, soğutmayı kendine problem etmene gerek yok. Illa sogutmak istersen motoru altta pervaneyi ustte olacak sekilde koyarsin, o hava akimi ile motor soğur.
  9. okaliptus92

Termo 2 sorusu için yardımcı olacak birisi var mı

Is iyice dolandırıcılıga dogru gidiyor. Sonumuz hayrolsun.
  10. okaliptus92

Makine Mühendisliğinden Bilişim Sistemleri Mühendisliğine Geçiş

Erzurumda cevren varsa isin de olur. Istanbulda okumanın tek artısı ders dışı eğitimsel faaliyetlere katlmak olabilir bunun dışında istanbulu tavsiye etmiyorum.
  11. okaliptus92

Merhaba Okurken Erzurumda is bulabilirsen kesinlikle, Erzuruma gitmelisin. Oyle uni farki diye bişey yok piyasada tamamen senin kendini gelistirmen ile alakali.
  12. okaliptus92

hafif çelik yapı (galvaniz) hk. bilgi

Oncelikle kullanacagin profilin galvanizli olanini bulmak zor olacaktir. Evde camasir makinesi gibi agir aletler bulunacagindan yapiyi saglam yapman lazim. Bunun icin NPU profil kullanirsin veya NPI sürümü cok olduğumdan ucuzlar arasinda. Fakat galvanizlisi oldukca mliyetli. Genel olarak bu...
  13. okaliptus92

Bu tamamen senin sahsi düşüncelerin. Savunma sanayinde çalışırsan yüzde 90 resim yaparsın. Yabu benim anlamadigim insan neden bu kadar cizimden nefret eder. :D Dedigim gibi ben senin yerine olsam makine müh. bitirirdim. Yazılıma mak. müh. daha cok hakim olabilirsin. Oyle bir sınırlama yok. 4...
  14. okaliptus92

Resim yapmak ile cok isin yok aslinda bu tamamen calisma alanına bağlı. Piyasadaki mühendislerin yuzde 50 si cizim yapmıyordur. Ayrica resim de iyidir ayrica ayni cizim programları yazılım tarafında da mevcut. Ornegin altium. Onda da devre tasarliyorsun. Hem yazılım dedigin seyde derya deniz...
  15. okaliptus92

hafif çelik yapı (galvaniz) hk. bilgi

Hafif çeliklerden kastiniz ne? Galvanizleme bir islem. Çeliklerin uzerine yapilir korozyonu engellemek icin. Bircok çeşit celik var. Ben meseleyi tam anlamadi açıkçası. Sunu ek olarak soyleyeyim. Betonun basmaya karsi direnci celikten daha yüksektir. Cekme kuvvetine karsi ise düşüktür. Aklindaki...
  16. okaliptus92

Merhaba, Bölümünü degistirmemeni siddetle tavsiye ederim. Yazılım yapmak için de önünde herhangi bir engel yok. Unide bu soz konusu derslerr giderek ogrenebilirsin. ben bunu yapmadigim icin cok pismanım. Yeteri kadar vaktin ve enerjin var ve başarabilirsin. Makine mühendisligi iyi bölümdür...
  17. okaliptus92

Araştırma İçin Anket Hk.

Muhendisler uzerine yaptığınız arastirma için tahsil konusunda ilkokul mezunu seçeneği de mevcut. Oraya kadar işaretleyip anketi tamamlamadim. Sanırım muhendisler üzerine gerceklestirilen bir çalışma değil.
  18. okaliptus92

Anma çapı , dış çap , ve et kalınlığı ?

Anma çapı bir adlandırma, dis cap ic cap v.s. hic bir alakasi yok. Bir tek dis capa yakin bie deger o kadar. Alman normlarindan çıkma ilk olarak. DIN EN 10220 standardina göre. DN100 anma çapı, ayni zamanda bu boruya 4" (4 parmak) da denir. Dis çapı 114,3 mm dir. Farklı standartlarda farkli...
  19. okaliptus92

Malzeme mühendisinin gemi sektöründe çalışması

Uzak yol vardiya amiri olabilmek icin, ulastirma bakanlığının denetimi altinda verilen kurslar var. O kurslara katilabilmek için bazi meslek gruplari var. O meslek gruplarindan herhangi biri olduğunda olabilirsin. Hatırladığım kadari ile mal. met. bunlardan biri degil ama iligili alanlarda...
  20. okaliptus92

Elektrikli cihazların güç tüketimi

Merhaba biraz geç oldu ama yazın ortam sicakken buzdolabinin icine dogru isi transferi fazla olduğundan, kondanzasyon sıcaklığı yukselmesine bağlı verimin düşmesinden dolayi yaz aylarinda tüketim artar, kış aylarinda ise tüketim azalır. Aylik olarak hesaplaman pek mümkün degil veya bu isi cok...
Yukarı Alt