Arama Sonuçları

1. Kemal Okur

Teknikten iktisata, İktisattan mühendisliğe ? Yapabilir miyim ?

maalesef o konu hakkında bilgim yok yardımcı olamayacağım nette arattınız mı konu hakkındaki sorularınızı
  2. Kemal Okur

Teknikten iktisata, İktisattan mühendisliğe ? Yapabilir miyim ?

Yanlış hatırlamıyorsam yeni dönemde üniversitelerin mühendislik alanlarına girebilmek için sınırlamalar getirilecekti. Onu araştırmanızı tavsiye ederim.
  3. Kemal Okur

HANGİ DERSİ SEÇMELİYİM

muhtemelen istatistiktir. İstatistik dersi genel olarak kolay bir derstir. Zorlanacağınızı sanmıyorum işinize ne derece yarar bilemem ancak kolay ders olduğundan iyi bir harf notu ile ortalamanızı sağlama alabilirsiniz.
  4. Kemal Okur

BMW ve Samsung Sürücüsüz Otomobiller İçin İş Birliği Yapıyor

Gelen son dedikodulara göre Samsung ve BMW yeni bir iş birliğine imza atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl elektrikli ve plug-in hibrit araçların pil hücrelerinin geliştirilmesi konusunda anlaşmaya varan Samsung ve BMW şimdi de sürücüsüz otomobiller için ortaklığa adım atmaya hazırlanıyor...
  5. Kemal Okur

Disney'den Düz Duvara Tırmanan Robot: VertiGo

“Düz duvara tırmanmak” deyimi, Disney’in dört tekerlekli robotu sayesinde gerçek oldu. ETH Zürih ortaklığıyla geliştirilen VertiGo isimli robot, düz duvarda giderek adeta yerçekimine meydan okuyor. Videoda da görebileceğiniz gibi VertiGo’nun tepesinde iki adet pervane bulunuyor. Duvar...
  6. Kemal Okur

Arduino Set

Merhaba, eğer vaktiniz varsa kesinlikle çinden alın çok çok daha uyguna geliyor. Ben uzun zamandır çinden alışveriş yapıyorum şuanda kadar hiç sıkıntı yaşamadım ancak dikkat etmeniz gereken konu tek elden almanız. Aliexpress sitesi gittigidiyor gibi herkesin mağaza açıp ürünlerini satabildiği...
  7. Kemal Okur

Catıa Hakkında Kafam Karışık Yardımcı Olabilir Misiniz?

Catia çizim programlarının üst seviyeli bir programıdır. 3D printer ve robotik gibi 3d modelleme işlerinizde Solidworks kullanmanızı tavsiye ederim. Catiadan çok daha kolay bu sayede ileri derecede öğrenmeniz çok daha az vaktinizi alır. Elbette ileri seviye catia bilmek sizi birkaç adım öne...
  8. Kemal Okur

HANGİ DERSİ SEÇMELİYİM

Seçmeli derslerinizin isimlerini ve içeriklerini bizimle paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız.
  9. Kemal Okur

makine mühendisliğinden inşaat mühendisliğine geçiş

@Kepchup arkadaşıma katılmakla beraber bir kaç şey eklemek istiyorum. İngilizce yada genel olarak yabancı dil diyelim iş hayatında artık önemli bir yere sahip bu sadece mühendis için değil bir çok sektörde bu şekilde artık. Okulunuz bildiğim kadarıyla ingilizce eğitim vermekte bu size çok büyük...
  10. Kemal Okur

Denizde Yüzerek Temizlik Yapan Çöp Kutusu

The Seabin Project, marinalardan başlayarak okyanusların tamamını temizlemeyi amaçlayan bir sosyal fayda girişimi. Okyanusların ve denizlerin kirliliği, dünya gündeminin en önemli başlığını oluşturmuyor olsa da çevre kirliliği ve doğal yaşam üzerinde çok büyük etkileri olduğu aşikar. Büyük...
  11. Kemal Okur

Konstrüksiyon ve İmalat veya Başka Bir Dal

Öncelikle kendi kişisel becerilerinizi keşfetmeniz lazım. Becerilerinize göre seveceğiniz mesleği seçmek sizin elinizde.
  12. Kemal Okur

Arduino ile ilgili bir sorum vardı.Lütfen yardımcı olur musunuz?

@Volkan Ünal Arkadaşım size daha iyi yardımcı olacaktır.
  13. Kemal Okur

Türkiye 2015'te Google'da En Çok Neleri Aradı?

Yılın Arama Trendleri 2015’in Türkiye'de farklı kategorilerden oluşan trend listelerinde kişilerde Özgecan Aslan, şarkılarda “Bangır Bangır” (Gülşen), dizilerde de Kiralık Aşk yükselen aramalarda ilk sıralarda yer aldı. TV programlarında ise Survivor All Star ipi göğüsleyen isim oldu...
  14. Kemal Okur

Meslek lisesinden ve MYO'dan mühendis olanlar-..

Merhabalar ben Meslek lisesinden direkt olarak mekatronik mühendisliğini kazandım sorunuz nedir?
  15. Kemal Okur

Elektronik Mantık Sorusu

Merhaba arkadaşlar, bir arkadaşıma okulundan verilen bir soru. Sorumu resim olarak yukarıda yükledim. Ödev tesliminin 18/12/2015 yapılması gerekmektedir.
  16. Kemal Okur

Google İğnesiz Kan Alma Teknolojisi Geliştiriyor

Google sağlık alanındaki çalışmalarını akıllı bileklik veya saat üzerinde değil bu kez gerçek bir medikal ürün üzerinde sürdürüyor. Teknoloji devi, patentini aldığı cihazla, iğneye gerek kalmadan daha kolay ve acısız bir işlemle hastalardan kal almayı hedefliyor. Gazla çalışan bir...
  17. Kemal Okur

Bitkilerle çalışan ışık kaynağı tasarlandı

Yağmur ormanlarında yaşayan insanların yüzde 42’sinden fazlası elektrik olmadan yaşıyor. Bu nedenle Peru Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi’nden (UTEC) araştırmacılar bölgede en bol bulunan şeylerle yani bitkiler ve toprakla evleri aydınlatmanın bir yolunu buldu. Mühendisler, önceki...
  18. Kemal Okur

Arkadaşlar bir kaç sorum varda bilgi edinmek istiyorum

Yani hangi meslekte ne kadar kazanacağınız tamamen sizin o meslek ile alakalı hayatınızdaki kazanımlara bağlıdır. Mühendislik diplomasını alıp bir firmada 2000 lira maaş ile imza mühendisi olmak istemiyorsanız derslere girmenin haricinde kendinize extra kazanımlar eklemelisiniz. Bunun en bariz...
  19. Kemal Okur

uludağ makine mühendisliği ingilizce hazırlık okuyorum suan

@Kepchup arkadaşımında dediği gibi yatay geçiş yapabilmeniz için ortalamanızın iyi derece olması lazım yani mecburen 1. sınıfı okumalısınız. 1. Sınıfta yapacağınız ortalamaya göre üniversitelerde yatay geçiş yapabilirsiniz.
  20. Kemal Okur

Arkadaşlar bir kaç sorum varda bilgi edinmek istiyorum

Eğer elektronik seçerseniz işinizin %70 inin kodlama olacağının garantisini verebilirim. Şuanda yapılan neredeyse her elektronik sistemde yazılım gömülü. Elektronik ve yazılım alanında iyi seviyelere ulaşırsanız emin olun yüklü miktarlarda çalışabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse bir otomobil...
Yukarı Alt