Arama Sonuçları

1. Kemal Okur

Nükleer santrallerin yapılmasını destekliyormusunuz?

Nükleer santralden neden korkulduğunu gayet anlayabiliyorum. Ancak bir nükleer santralin sızdırması yada patlaması çok çok düşük bir orandır. Bunun yanında Nükleer santral sadece enerji üretmek için ülkemizde olmayacak bilimsel çalışmalara da ön ayak olacak kanaatindeyim. Bu yünden ben şahsım...
  2. Kemal Okur

İnşaat mühendisliği öğrencisi için şantiye stajımı yoksa büro stajımı

Şantiye stajında en önemli hususlardan biri insan psikolojisini öğrenirsiniz. Ustalar ne ister nasıl çalışır yönetime karşı tutumu nedir bunu bilirsiniz. İlerleyen zamanlarda sizde yönetimde olacaksınız ve çalışanlarınız mutlu değilse inanın yapılan işte her zaman sorun yaşarsınız. İkinci husus...
  3. Kemal Okur

Meslek Seçimi

Okuma isteğinizin ne derece olduğuna bağlı. Mühendislik okumak gerçekten kolay değil zorluğuna katlanırım diyorsan oku yoksa kendi bölümünde seni mutlu edecek bir yolda devam et mesela CNC operatörlüğü aklıma geliyor.
  4. Kemal Okur

30kV Gerilim Kaynağı - Tesla Bobini

Merhaba arkadaşlar, Bana yakın zamanlarda bir 30kV üretebilen bir güç devresi lazım elinizde bir güç devresi varsa yollar mısınız?
  5. Kemal Okur

Yazılım Mühendisliği Bölümünü Istiyorum

Öncelikle güzel bir ön araştırmadan geçmenizi öneririm hangi okulun yazılım mühendisliği gerçekten iyi orada okuyan öğrenci arkadaşlardan bunun cevabını çok rahat alırsın. Kendine bu yorumlar sonucunda 5 6 bilemedin 10 üniversite koy. Puanlarını karşılaştır başarılarını karşılaştır bak bakalım...
  6. Kemal Okur

Matlab Yardım Bölümü

Ödeviniz nedir paylaşır mısınız?
  7. Kemal Okur

Google’ın 400 TL Yazılımı Artık Ücretsiz

Ünlü mobil fotoğraf düzenleme uygulaması Snapseed’in arkasındaki isim olan ve aynı zamanda Adobe Photoshop ve Lightroom’a birçok başarılı eklenti geliştiren Alman merkezli Nik, 2012 yılında Google tarafından satın alınmış ve birçok uygulaması ücretsiz olarak satışa sunulmuştu. Şimdi ise şirketin...
  8. Kemal Okur

Her Şeyi İçinde Barındıran Resim

Güney Amerikalı ressam ve müzisyen Pablo Carlos Budassi, Princeton Üniversitesi’nin logaritmik haritaları ve NASA uydularının çektiği fotoğrafları sayesinde evreni ‘tek bir göze sığdırdı’. Söz konusu karede, evrenin bugüne kadar gözlemlenebilmiş tüm kısımları bir arada görülüyor. Tam merkezinde...
  9. Kemal Okur

Çömü Robot Ekibi

Başarılarınızın devamını dileriz.
  10. Kemal Okur

Bilgisayar Mühendisliği vs Yazılım mühendisliği

Tabiki fark vardır temel olarak aynı dersleri alsalar da ilerleyen sınıflarda kendi alanlarına yönelik dersler alacaklardır.
  11. Kemal Okur

Final sınavı kadar önemli yardıım:)

Güneş takip eden güneş paneli sistemi yapabilirsiniz. Dilerseniz gerekli tüm bilgiler elimde mevcut.
  12. Kemal Okur

trafik projesi

Nasıl yardımcı olabiliriz?
  13. Kemal Okur

Uçak Mühendisliğimi Makine Mühendisliği mi

Merhabalar, Şehir dışına çıkma olasılığınız yoksa bulunduğunuz şehirdeki üniversitelerim bölümlerini inceleyin kendinize bir liste çıkarın. A üniversitesinin B fakültesinde C bölümü misal araştırın o bölümü okuyanlar gerçekten memnun mu gelecekte iş imkanı nedir. Siz bir liste çıkardıktan...
  14. Kemal Okur

Kütleçekim Dalgası Kanıtlandı

Bilim Dünyasının Belki de En Önemli Keşfi Bugün Yapıldı: Kütleçekim Dalgası Kanıtlandı! Bugün gerçekten fizik dünyası için çok büyük bir gün! Einstein'ın öngördüğü kütleçekim dalgalarının varlığı bugün resmi olarak kanıtlandı. Bu kanıt ile beraber pratikte uzay ve evren hakkında bugüne kadar...
  15. Kemal Okur

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ İLE İLGİLİ

İnşaat alanında bile makine mühendisi gerekmekte yani dediğin gibi makine mühendisliğinin çalışma sahası çok fazla. Hangi alanda çalışacağınız sizin kişisel yeteneklerinize kalmış hangi alanda uzman olacağınıza inanıyorsanız o alanda çalışmalarınızı yoğunlaştırın benim size naçizane tavsiyem...
  16. Kemal Okur

Hangi mühendislik dalını seçmeliyim?

Eğer algoritma düşünme mantığın varsa kardeşim Yazılım mühendisliği tam sana göre diyebilirim :)
  17. Kemal Okur

Çin Ay'ın Karanlık Tarafına Gitmek İstiyor

Bugüne kadar birçok uzay aracının gönderildiği Ay’ın karanlık tarafı daha önce hiç keşfedilmemişti. Çin, işte Ay’ın bu yüzeyini araştırmaya iki sene içerisinde başlayacağını duyurarak, bunu başaran ilk ülke olmak istediğini açıkladı. Dünyadaki büyüme eğrisini uzay araştırmalarına da yansıtmak...
  18. Kemal Okur

Magnetik motor

maliyeti ve verimsizliği çok büyük bir dezavantaj gerçek manada bir şehri besleyecek sistem yapmak imkansıza. Dediğiniz sonsuz enerji sistemleri videolarını izledim ancak dikkat ettiyseniz sistem çok çok yavaş dönmekte 250Rpm hız ile dönen bir dc motor yaklaşık 5V üretiyor (motordan motora...
  19. Kemal Okur

TÜBİTAK'ın Beğenmediği Proje NASA'da

TÜBİTAK'ın Beğenmediği Projeyle Dünya Birincisi Olan İlayda, NASA'nın Mars Proje Ekibinde! Geliştirdiği sistem ile dünyanın en prestijli fizik proje yarışmasında birinci olan İlayda Şamilgil, başarı basamaklarını tırmanmaya devam ediyor. Sıvılarda bulunan su oranını mıknatısla ölçebilen bir...
  20. Kemal Okur

Ankara'da SolidWorks Kurs Tavsiye Edebilcek Olan

Sertifikaların haricinde gerçekten CV nizde farklılık yaratmak istiyorsanız okulunuz da bulunan klüp etkinliklerinde rol almanızı öneririm. Kendi üniversiteme gelen iş verenler ki buna kariyer.net gibi firmaların kurucuları da dahil genel olarak buluştukları ortak noktalardan biri.
Yukarı Alt