Arama Sonuçları

1. Kemal Okur

muhendislik ofisi

elektrik elektronik mühendisliği ile beraber enerji sistemleri mühendisliğinide araştırmanızı tavsiye ederim sanırım onlarda makine mühendisliği ile birlikte büyük işlere adım atıyorlardı.
  2. Kemal Okur

inşaat, makine, elektrik sizce hangisi

Herşey ginlük gülüstanlık değil onu sana söyliyeyim en baştan. Sana tavsiyem çıkabilirsen üniversite yakındalarında yada semtin sessiz sakin bir mekanında 1+1 yada studio daire tutarak tek başına rahat bir şekilde kalabilirsin. Ancak tek başına olmanında elbet zorluklarıda var kirasi faturaları...
  3. Kemal Okur

@ofsaytta Kardeşim elektrik elektronik mühendisliğine daha yatkın gibisin anladığım kadarıyla eğer gerçekten istiyorsan ismi havalı olan dersler daha zordur bunu unutma çünkü ismini anlamadığın dersin içeriği de anlamakta zorlanacağın terimlerle dolu olacaktır. :D Geleyim inşaat mühendisliğine...
  4. Kemal Okur

Makine Mühendisliği için bilgisayar önerisi

Bütceniz nekadar bilmişyorum ancak MSİ yada MONSTER bilgisayarları öneririm orta düzey bir bilgisayar istiyorsanız LENOVO ve ASUS tavsiye ederim. Özellik; İntel core i7 işlemci 4GB (en az 2GB ) AMD Ekran kartı Bilsayarınız da mutlaka dahili SSD bellek bulunsun. 16GB (En az 8GB) Ram Bu...
  5. Kemal Okur

YGS - LYS yardım

@Mustafa Yaşar Keçeci arkadaşımında dediği gibi LYS sınavına da girerek MF4 puanınızla yazılım mühendisliği okuyabilirsiniz. Maalesef YGS ile mühendislikler bulunmamakta. Bundan yaklaşık 5 sene önce böyle bir uygulama vardı ancak şuanda bu tarz bir uygulama bulunamamakta.
  6. Kemal Okur

Devlet memuru olmak istemiyor ve matematiğine güveniyorsan inşaat mühendisliğine gitmeni öneririm. Derslerinin çok fazla bir ağırlığı yok ama kolay olduğunu da söyleyemem tüm dersler neredeyse birbiri ile bağlantılı yani birini çok iyi kavrarsanız diğeri de çorap söküğü gibi takip eder...
  7. Kemal Okur

zaman bükülüyor mu ?

Kıyamet yaklaştı mı bilemem ama zamanın su gibi geçtiği konusunda katılıyorum size yaşınızı bilmiyorum ben daha 23 yaşındayım ve Allah ömür verirse dahaya yaşacağım çok fazla anı olacak bunları düşününce geçmişi düşümeyi bırakıp geleceği merak ediyorum. Size tavsiyem o yöde olur geçmişinizi...
  8. Kemal Okur

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mi Hava ve Uzay Mühendisliği mi?

Şahsi fikrim uzay ve havacılık mühendisliği. Elektrik elektronik mühendisliği de elbette güzel ancak uzay ve havacılık bana daha çekici geliyor. İnternette bu bölümleri okuyan arkadaşlardan olumlu olumsuz bilgi almaya bakın ismi güzel diye bölüme gitmeyin sonra :D
  9. Kemal Okur

Mtok ve mühendislik fakültesi arasındaki fark ? mezun olunca iş bulmada sıkıntı yaşarmı mtok ?

https://www.muhendisbeyinler.net/forum/konu/mtok-teknoloji-fakultesinin-kotu-yanlari-var-mi.165/#post-1583 https://www.muhendisbeyinler.net/forum/konu/mtoklar-hakkinda.381/#post-1319 Yukarıda vermiş olduğum linklerde sorduğunuz soruların benzerleri sorulmuştur. Umarım yardımı dokunur.
  10. Kemal Okur

İki Bilgisayar Birbirine USB ile Bağlanabilir mi

Çok merak edilen bir konudur . İki bilgisayar arasında ethernet bağlantısı olmadan USB portlarından faydalanarak veri transferi yapmak mümkün mü? İnternette bir çok kaynak yapılamaz dese de bu mümkün . Üzerinde network kartı bulunmayan USB port sahibi iki bilgisayarı USB ile birbirine bağlayıp...
  11. Kemal Okur

talaşlı imalat kaynak yardımı

Üretim stajınızı talaşlı imalat yapan fabrikaların pek çoğunda yapabilirsiniz. Ama kaynak kısmını tam anlayamadım ?
  12. Kemal Okur

Meslek Hakkında Güncel Bilgiler....

Bölümü ingilizce okumaz size yurtiçi ve yurtdışında çok büyük avantajlar sağlar. Eğer bu tarz bir okulda okuyarak mühendis çıkmayı düşünüyorsanız zaten yurdışında çalışmanız için bir neden kalmıyor Türkiye'de güzel firmalarda iyi maaşlı işler bulabilirsiniz. Türkiye de firmaların bitmek tükenmek...
  13. Kemal Okur

sıcak kumdaki ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştürebilir miyiz

Merhaba, Peltier malzemeyi incelemenizi tavsiye ederim belki oluşturacağın projede yardımcı olabilir.
  14. Kemal Okur

1) Hiçbir zaman keşke başka bölümde okusaydım düşüncesine kapılmadım bölümümü çok seviyorum hatta bir daha sınava girsem tekrar bu bölümü yazarım amacım bu sefer daha iyi bir üniversite kazanmak olurdu. 2) EE mühendisliği köklü bir bölüm olduğundan ve mekatronik ismini yeni duyuran bir bölüm...
  15. Kemal Okur

1. BM WEB Sayfası konu önerisi

Merhabalar, Meslek seçerseniz web sayfamızda çeşitli mühendisliklerle alakalı makalelerimize ulaşabilirsiniz.
  16. Kemal Okur

Merhabalar, Ben Mekatronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim yardımcı olmaya çalışırım sorunuz nedir?
  17. Kemal Okur

Petrol doğalgaz mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz

Ben petrol ve doğalgaz mühendisliği okumuyorum ancak geleceği olan bir bölüm gibi gelmiyor bana. Fosil kaynakların tükenmesine yaklaşıldı bu evrensel bir görüş bu yüzden fazla gelecek göremiyorum bu bölümde. Ama şöyle bir senaryo da olabilir fosil kaynakların bitmesine yakın bu bölümde uzman...
  18. Kemal Okur

teknolojiyi doğru kullnamak

Artık internet sınırsız bir bilgi kaynağı haline geldi ve insanların içinde kötülük olduğu sürece kötülükte bitmez. Örnek vermek gerekirse son zamanların yükselen teknolojilerinden biri quadcopter bu teknoloji ile insanlar eğlenebilir yada bir kamera yardımı ile film sektörüne katkı sağlayabilir...
  19. Kemal Okur

Bitmeyen Havalı Korna

Kornanın çalışma mantığı anladığım kadarıyla bir pompa (lastik şişirmek için kullandığımız basit pompalar) yardımı ile depoladığı basınçlı havayı kornaya aktarıyor. Sonsuz havalıdan kastı hava tüplerine ihtiyaç duyulmadan manuel şekilde sizin pompalamanız gerektiğini belirtiyor sanırım.
  20. Kemal Okur

labview ve aruino ile yapılabilir projeler

Otomasyon sistemleri ile uğraşmayı düşünüyorsanız PLC yi araştırıp öğrenmenizi tavsiye ederim.
Yukarı Alt