@Kemal Okur arkadasımız sana inşaat ve elektrik elektronik kısmını anlatmış tamamıyla katılıyorum. Bir elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi olarak önerim, elektriğe elektroniğe merakın yoksa kesinlikle gelme çok zorlayabilir canından bezdirebilir hatta okulu bırakmak bile isteyebilirsin. Bunu yaşayan arkadaşlarım var.
Şimdi gelelim senin sorularına..
Bir kere İnşaat Mühendisliği sana antipatik geliyor diye onu yazman doğru olmaz çoğu sitelerde dersleri hakkında neler göreceğin hakkında bilgiler var hatta üniversitelerin sitelerinde bile. İlk yapman gereken bir liste oluşturmak olsun mesela 1. inşşat 2. elektronik 3.makine bunların derslerini araştır çalışma alanlarını araştır ve senin en çok hangisi içine sinecekse gelecek yaşamında çalışırken hangi alanda, hangi meslekte çalışmaktan mutluluk duyacaksan onu yazmalısın. Yok inşşatın parası şu kadar iyi para kazandırır yok makine ölü gözüyle kesinlikle bakma.... İnşaat sektöründe para olabilir ama sen o mesleği sevmessen dersleri sevmessen 4-5 yıl sana zindan gibi gelebilir.
Yatırım konusuna gelince üretim alanında yatırım yapmak o kadar kolay değildir, en kolay yatırım yolu ev, arsa, inşaat, türevleridir. Üretim alanında yatırım risk işidir çevren olması lazım ne üreteceğini şuan ki piyasaya ve geleceğe ne yararlı olacak vs vs.. O yüzden insanlar en kolay yatırım olan ev alıp kiralamak, alıp satmak gibi girişimlere giriyorlar. Buda şu anlama gelmiyor maleseef inşaat mühendisi olunca binalar yapıp hepsini satıp köşeyi döneceğin. Belki bi firmaya mühendis olarak girip 3000 lira maaşla çalışacaksın. Yani demem o ki sen sadece araştır dersleri üniversiteleri bölümleri hangisini seveceksen hangisinde severek yapacaksan işini onu yaz, eğer severek okursan kendini geliştirirsen zaten arkadaslarından bi adım önce başlamış olursun.
Bak kardeşim Balıkesir Üni. gibi birçok anadolu üniversitesi aynı katagoride sayılır hangisi daha kolay iş bulur kısmı TAMAMEN SANA BAĞLIDIR. Sen hangi meslekte olursan ol, anadolu üniversitelerinin hangisinde okursan oku kendini ne kadar çok geliştirirsen o kadar kolay iş bulursun.
Pişmanlık meselesine gelince pişman olmaman için yukarda dediğim araştırmayı yapman lazım severek gidersen bi bölüme kesinlikle pişman olmazsın.
Makine öldü hikyesi gün geçtikçe çoğalıyor ama şuan bizde büyük bi sanayi sitesinde üretim yapan bi fabrika olarak makineci her zaman lazım olur. Çevremizde ki bütün fabrikalar makine mühendisi çalıştırıyor 5-6 tane ama elektrik 1 tane çalıştırıyorlar veya dışardan elektirikçi tutuyorlar. Bu demek olmuyor elektrikciler iş bulması zor ben sadece sanayi sektöründe bi anektot paylaştım. İş bulamayacağımı bilsem bende gitmezdim Elektirk Elektonik mühendisliğine.
Kusura bakmayın bi hatam veyahut yanlış bi bilgi verdiysem düzeltin. İşler yoğun gece vardiyasındayım yeni geldim uykulu uykulu ne kadar cevap verebildiysem...