Arama Sonuçları

1. Kemal Okur

Pokémon GO'yu gerçek dünyada keşfet

Oyun çıktığında sokak sokak pokemon ararım sanırım. Çocukluğumda taso ile büyüdüm bu oyun eminimki pek çok kişinin ilgisini çekecektir.
  2. Kemal Okur

Bilim Adamları Suni Ses Teli Üretti

Amerikalı bilim insanları, laboratuvar ortamında insan ses teli üretmeyi başardı. Araştırmacıların, kanser, kaza ya da başka hastalıklardan dolayı ses telleri hasar gören milyonlarca insanın seslerini yeniden kazanmasını hedeflediği belirtildi. 'Science Translational Medicine' ismi verilen...
  3. Kemal Okur

10 Kat Daha Hızlı Şarj Olan Piller Geliyor!

Çinli telefon üreticisi Huawei, yıllardır mobil cihazların başına bela olan bir sorunu çözmüş olabilir. Şirket, Japonya'da düzenlenen 56. Pil Sempozyumu'nda geleneksel pillerden 10 kat daha hızlı şarj olabilen yeni bir pil sergiledi. Buna göre, 600mAh bir pil iki dakikada yüzde 68 oranındaşarj...
  4. Kemal Okur

Tesla Resmi Olarak Türkiye'de

Elon Musk'ın CEO'su olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, artık resmi olarak Türkiye'de. Biyolojik savaşa karşı koruma sağlayan Model X ve Model S modelleri ile ön plana çıkan Tesla, sunmuş olduğu otomatik pilot özelliği ile büyük beğeni toplamıştı. Güncelleme ile kazandığı otomatik...
  5. Kemal Okur

Güneş panellerinden 400 kat fazla enerji üreten küreler

Gaia Dergi’nin Diario Ecologia’dan türkçeleştirdiği habere göre, Cool Earth şirketi tarafından üretilen, bilindik güneş panellerinden farklı küreler, 400 kat daha fazla enerji üretebiliyor. Saatte 161 km’lik rüzgara dayanıklı ve yüzeyini yağıştan, tozdan, böcekten koruyabilen bir yapıya sahip...
  6. Kemal Okur

Volvo Elektikli Otomobil Üretmeye Hazırlanıyor

Teslo CEO’su Elon Musk’ın “artık benzinle yapılabileceklerin sınırına geldik” açıklaması her geçen gün doğruluğunu kanıtlıyor. Benzinle çalışan performans canavarı otomobilleriyle tanıdığımız büyük üreticiler bile bir bir elektrik motoruna geçiş yapmaya başladı. Bu çevre dostu teknolojiyi...
  7. Kemal Okur

"Yerli Otomobil" Neden Cadillac BLS'ye Bu Kadar Benziyor?

Bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından tanıtılan yerli otomobilin Cadillac BLS modeline neden benzediği ve bu durum ile ilgili detayları sizlere aktarıyoruz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından Twitter üzerinden fotoğraflar ve Anadolu Ajansı'nda...
  8. Kemal Okur

Facebook Afrika’ya uzaydan internet sağlayacak

Internet.org ile interneti tüm dünyaya yaymayı amaçlayan Facebook, Afrika’da yaşayan insanları internetle buluşturmak için büyük bir projeye başladı. Eutelsat şirketiyle ortaklığa giden Facebook, uydu aracılığıyla Afrika’ya interneti getirmeyi amaçlıyor. 2016 yılında tamamlanması beklenen...
  9. Kemal Okur

Dünyanın En Çok Satan Telefonu

Günümüzde cep telefonu pazarı, kullanıcının çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik akıllı özelliklerle donatılmış, hatta “cep telefonu” ismini bile “akıllı telefon” ile değiştiren birçok üst seviye cihaza ev sahipliği yapıyor. Bunların arasında en popülerleri ise elbette Apple ve Samsung...
  10. Kemal Okur

Büyük sıkıntım

Merhabalar sorduğun soru ile alakalı okuduğum yerde pek çok arkadaşım ile aynı sorunu yaşadım. Yapabileceğin en güzel şey hazır ygs lys sınavından bilgilerin taze iken tekrardan sınava okurken çalışmak. Sonrasında dilediğin bir üniye gidersin. Bu birinci seçenek birde ikinci yolu var oda birinci...
  11. Kemal Okur

Dokunma hissi veren protez el yapıldı

ABD'de yapılan bir araştırmada beyinle doğrudan bağlantılı bir robot el felçli bir erkek hasta üzerinde başarıyla denendi ve hastanın dokunma duyusunu hissetmesi sağlandı. John Hopkins Üniversitesi'ndeki Uygulamalı Fizik Laboratuvarında yapılan çalışma ABD Ordusu'nun fonladığı ileri protez uzuv...
  12. Kemal Okur

Mars’ta Hayat Başlatmak İçin Temonükleer Bomba Önerisi

Elon Musk, Mars'ta yaşam oluşturmak için termonükleer bombalamayı önerdi. Science Alert'in haberine göre, SpaceX ve Tesla şirketlerinin sahibi Elon Musk katıldığı bir TV programında Mars'ı yaşanabilir kılmanın en hızlı yolunun termonükleer bomba atılması olduğunu söyledi. Fikir biraz çılgınca...
  13. Kemal Okur

Tesla Model Polis Arabası Oldu

Yapılan bir basın toplantısında Los Angeles belediye başkanı Eric Garcetti 160 tane elektrikli ve 128 tane hibrid aracın şehrin filosuna katıldığını duyurdu. Garcetti basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bugün Amerika’nın en sürdürülebilir şehri için bir adım daha attık, Bu yıl Los Angeles en...
  14. Kemal Okur

Kanser Hastasına Titanyum Göğüs Kafesi Nakledildi

İspanyol bir hastayı hayata döndüren dünyanın ilk 3D yazıcıdan çıkan titanyum göğüs kafesi bir tıp mucizesi olarak değerlendiriliyor. Kansere yakalandıktan sonra göğüs kemiğinin ve göğüs kafesinin bir kısmını kaybeden 54 yaşındaki İspanyol bir adam, dünyanın ilk 3D yazıcıdan elde edilen...
  15. Kemal Okur

Kirli Suyu 1 Dakika İçinde Temizleyerek İçilecek Hale Getiren Müthiş Buluş: LifeStraw

Bu teknoloji Danimarka kökenli Vestergaard Frandsen Group şirketi tarafından geliştirilen bir sosyal sorumluluk projesidir. Taşınabilir su arıtma filtresi olarak tanımlanabilir. Büyükçe bir pipeti andırıyor. Kullanım ömrü ortalama 1 yılla sınırlıdır. Bu süre hesaplanırken yetişkin bir birey...
  16. Kemal Okur

Mühendis Beyinler Stemand&Makers Etkinliğinde Halk ile Buluşuyor

Arduino ve demonte devre tasarımlarına ilgi çoktu bu alanda teklif geldiği taktirde @Furkan Gümüş 'ün dediği gibi katılım göstermeye çalışırız. :)
  17. Kemal Okur

Tasarım projesi

Savunma sanayisine yönelik tasarımlar gerçekleştirebilirsiniz Piyade tüfeği, Ağır silah, Tabanca gibi tasarımlar. . Mekanik kısım kusursuz şekilde çalışması ve kullanılabilirlik yönünden üstün olması gerekiyor. Aynı atış mesafesi silah geri tepmesi atış hızı ve atış oranı gibi değişkenlerde...
  18. Kemal Okur

üniversite için bilgi

Merhaba, ben fırat üniversitesinde mekatronik mühendisliği okuyorum mekatronik mühendisliğinin geleceği çok tartışmalı aslında kimi insanlar gerçekten geleceğin mesleği olduğunu söylerken kimi insanlar ise gerek duyulmayan bir bölüm olduğunu söylüyor. Ben geleceğin mesleği olduğunu düşünüyorum...
  19. Kemal Okur

Sizce bayan mühendisler iş bulmada sıkıntı çeker mi?

Bende şuan staj eğitimi görüyorum ve staj yaptığım firmada bayan bir arkadaşımız da var. Her ne kadar kendisi ile tanışmamış olsam da uzaktan gözlemlediğim kadarıyla erkek stajyerlerden bir farkını göremedim ne ayrıcalığı nede eksiği var. Hatta kendisi üretimde çalışıyor torna ve freze...
  20. Kemal Okur

Satranç Nedir ve Nasıl Bulunmuştur

Satranç Nedir Ve Nasıl Bulunmuştur Satranç iki kişi ile oynan bir tür zeka oyunudur ve insan oğlunun bulduğu en karmaşık oyun olduğu kabul edilir. Satrançta olası bir hamlenin ve oyunun devamında olacakların kombinasyonu evrendeki yıldızlardan fazla olduğu tahmin edilir. Oyun 8x8’lik toplamda...
Yukarı Alt