Arama Sonuçları

1. Kemal Okur

İnşaat Mühendisliği mi Elektrik Elektronik Mühendisliği mi?

Elektrik - elektronik ve bilgisayar alanlarına merakın varsa ve robotları da seviyorsan sana gidecek en güzel meslek Mekatronik Mühendisliği, aşağıdaki makalede mekatronik mühendisliği hakkında özet bilgi vermeye çalıştım. https://www.muhendisbeyinler.net/mekatronik-muhendisligi-nedir/
  2. Kemal Okur

Zamanda yolculuk mümkün müdür? - Dede paradoksu

Bildiğim üzere geleceğe gidilebilir ancak geçmişe gidilemez geçmiş sadece seyredilebilir. Işık hızında yada ışık hızına çok yakın hızlarda seyahat eden birisi için zaman durur. Aynı kişinin uzayda geçireceğin birkaç yıl dünyada yüzlerce hatta binlerce yıla denk düşmekte. Aynı mantık ile ışık...
  3. Kemal Okur

Bitirme Projesi Fikir ve Yardımları

Size şuan fikir veremem ancak kendi fikirlerimi size aktarayım belki ufakta olsa ışık olur. Ben ilk başlarda tesla bobini mantığı ile manyetik alan üzerinde işler yapmak istiyordum sonradan @Furkan Gümüş sayesinde Lazer kesimi düşünmeye başladım. Bitirme projesi olarak tam otomatik lazer kesim...
  4. Kemal Okur

Kimse yoğurdum ekşi demez :) Ben mekatronik mühendisliği okuyorum ve saatlerce övüp anlatabilirim bölümümü bu birçok kişi için geçerlidir. Yani o bölümü okuyanlardan çok dışarıdan bakan gözlerden yorum al nette bulabiliyorsanız bir firmada müdür mertebesinde çalışan herhangi birinden piyasanın...
  5. Kemal Okur

Nükleer santraller gerekli mi?

Bence nükleer enerji santralleri bir ülkenin gelişmişlik seviyesini gösterir. Elbette getirisi olduğu kadar zararları da var ama ihtimaller çok çok düşük oranlarda. Dünya üzerinde şuan bildiğim 440'a yakın nükleer santral var ve sadece 1 tanesinde patlama olmuştu orasıda Çenobil. Alternatif...
  6. Kemal Okur

Size tavsiyem uzun uzun düşünmeniz ve hangi mesleği severek yapacağınızı belirlemek gelecekteki sen keşke dememeli. Parasal yönden bakma fazla hangisi daha çok kazanır diye kafa yorma hangisinde ben mutlu olurum diye düşün. Size şuan şu bölüm güzel bu bölüm güzel demeye hakkım yok çünkü her...
  7. Kemal Okur

(acil) alüminyum blok

Ertan Özbaşak Alüminyum için aracı olmak isterim teknik detay için görüşelim. Al.kalıptan anlatmak istediniz nedir? 05553651881 ararsanız çok çaldırın. Facebook sayfamızdan bu mesajı aldık. İrtibat numarası yukarıda mevcuttur.
  8. Kemal Okur

Zamanda Yolculuk

Işınlanmanın mümkün olacağına inanıyorum ancak zamanda yolculuğun olacağına pek inanmıyorum. Geleceğe gidiş belki mümkün olabilir ama geçmişe gitmek yakın teknolojide imkansıza yakın öncelikle ışık hızına yaklaşmamız lazım ancak şuanda yanlış bilmiyorsam en yüksek hıza çıkılabilen araç 100bin...
  9. Kemal Okur

eksik mi ne

Talebinizi https://www.muhendisbeyinler.net/forum/konu/muhendis-beyinler-forumu-icin-oneri-ve-sikayetleriniz.46/ belirtebilirsiniz.
  10. Kemal Okur

Lazer Yapımı

Bu konuda bende baya bir araştırma yapmıştım ama net bilgiler bulamadım bilgisi olan varsa benimde işime gelir açıkçası :)
  11. Kemal Okur

0-400V Voltmetre Devresi

220 - 12v trafo ile çıkışından 12 volt alın. Ancak alacağınız AC olacağından DC dönüşüm için tam doğrultucu kurmanız gerekir. Doğrultucu çıkışına 10k pot bağlayarak 0 12 volt arası gerilimi rahatlıkla elde edebileceğinizi düşünüyorum.
  12. Kemal Okur

Güvenlik Dedektörleri

Endüktif sensörler muhtemelen işinizi görecektir. Kendi etrafında manyetik alan yayarak yakınında metal nesne olduğunda iletime geçen bir sensör çeşididir.
  13. Kemal Okur

Kızılötesi Alıcı ve Verici Devreler Nasıl Yapılır?

En basit kızıl ötesi alıcı verici devresini IR led ve foto diyot kullanarak rahatlıkla yapabilirsiniz.
  14. Kemal Okur

Güvenlik Dedektörleri

Güvenlik dedektörlerinde sensör seçimi size kalmış neyi nasıl bir ortamda korumak istiyorsanız ona uygun sensör seçerek basit bir güvenlik kurabilirsiniz.
  15. Kemal Okur

Otomotiv Teknolojileri Etkinliği

Türkiye’nin 40 farklı üniversitesinden katılımın gerçekleştiği ve medyanın yakın takibinde bulunan gelenek haline gelmiş olan etkinlik, bu yılda Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Makine Fakültesi Dekanlığı ile birlikte YTÜ Teknoparkı, TAYSAD ve OSB’nin de desteğiyle 26/27 Mart 2015...
  16. Kemal Okur

Makinistanbul Etkinliği

Öğrencilerin İş Hayatı ile Buluşma Yeri Makinistanbul; Bu Yıl 1-2-3 Nisan’da İTÜ Makine Fakültesinde! İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstriyel Proje Geliştirme ve İşbirliği Kulübü tarafından 10.’su düzenlenecek olan mesleki gelişim organizasyonu “Makinistanbul” bu yıl 1-2-3 Nisan 2015...
  17. Kemal Okur

Labirent Çözen Robot

Sağa dönmek istendiğinde sağ lastik sabit kalır sol lastik çalışır bu durumda sağa dönme işlemi gerçekleşmiş olur aynı durum sola dönüş içinde geçerlidir.
  18. Kemal Okur

Labirent Çözen Robot

Arduino ile labirent çözen robot yapımına giriş yapacağız. Arkadaşlar küçük bir not düşmek istiyorum, buradaki yapmış olduğumuz projeyi doğrudan robot yarışmaları için kullanmayın. Üstüne kendinizde bir şeyler ekleyin ardından isterseniz robot yarışmalarında kullanın. Burdan direkt alıp...
  19. Kemal Okur

Erasmusa gitmek

Okuduğunuz bölüme bağlı icra edeceğiniz mesleğe hangi üniversite daha yatkınsa ona gitmenizi tavsiye ederim. Gerçi erasmus yapan öğrenciler okudukları bölümle alakalı hiç ders görmüyorlar bu yüzden teknik eğitim bakımından 1 dönem eksik kalıyorlar. Açıkçası size tavsiyem gitmememiz yönünde olur...
  20. Kemal Okur

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Geleceği

Harika olmuş. :)
Yukarı Alt