Arama Sonuçları

1. Kemal Okur

Çukurova Üniversitesi e-Dergimiz nasıl olmuş arkadaşlar ?

İçerik olarak güzel bir dergi, çok fazla konuya yer vermeniz gayet güzel olmuş her kesimden insana hitap etmiş olursunuz böylelikle sıkıcı dergi formunda değil gayet eğlenceli kısacası elinize sağlık çok güzel olmuş. :) Not: Sinema bölümü özellikle hoşuma gitti film önerileri çok güzel olmuş...
  2. Kemal Okur

Elektrik Önlisans Hangi Bölümü Tercih Etmeliyim

Tabiki en çok tercih edilen bölüm olarak elektrik elektronik mühendisliğini yazmanız sizin yararınıza olacaktır. Ancak neden bilmiyorum ama staj yapmak için kariyer sayfalarında endüstri mühendisi aranıyor ilanına çok denk geldim araştırmanızı öneririm. Enerji sistemleri mühendisliği hakkında...
  3. Kemal Okur

İÖ bilgisayar mühendisliği kazandım ingilizce sorunu yardımcı olun

@wolfzone01 Arkadaşıma bende katılıyorum ingilizce hazırlık okuyan pek çok arkadaşım ancak daha ingilizce hazırlık okuyarak ingilizce öğrenen görmedim. Bana göre yabancı dil en iyi kendi çabalarınızla öğrenilir ve elbette bir süre yurt dışında kalarak. :)
  4. Kemal Okur

Robot Benliğini Farketti

New York Ransselaer Polytechnic Institute‘te (RPI) çalışan bilim insanlarının, robotlar üzerinde uyguladığı bir test şaşırtıcı sonuçlar verdi. Şimdiye kadar robotların hiç başarılı olamadığı “öz farkındalık” testi, ilk kez bir robot tarafından geçildi. Testin orjinalinde, bir kral yeni vezirini...
  5. Kemal Okur

Jeofizik Mühendisliği

Öncelikle merhaba Tuğçe, sitemiz bünyesinde jeofizik alanında bilgili bir arkadaş olduğu taktirde o bölümde de makale yada sunumların yayınlanmasını elbette sağlayabiliriz. Elimizden geldiğince tüm mühendislik dallarında takipçilerimize gerek blok sitemiz üzerinden gerekse forum üzerinden...
  6. Kemal Okur

Odtu kktc havacilik ve uzay muh

Benim görüşüm eskişehir yada izmir de okumanız çok daha faydalı olacaktır. Ben eskişehirde yaşıyorum ve şehir olarak muhteşem az çok namını duymuşsunuzdur belki 600 bin nüfusu ile 2 devlet 1 özel üniversiteyi bünyesinde barındırıyor tam bir öğrenci şehri. Keza İzmir de aynı şekilde öğrencilik...
  7. Kemal Okur

Odtu kktc havacilik ve uzay muh

Eğer maddi durumunuz el veriyorsa neden olmasın. Türkiye'de bulunan vakıf üniversiteleri kadar ücret istemekte. Bunun yanında Kıbrıs'ta yaşam şartlarının zor olduğunu de söylemeliyim. Yani hayat biraz pahalı maalesef. Yinede detaylı şekilde araştırma yapmanızı öneririm. Özellikle burs kesilme...
  8. Kemal Okur

Hangi Mühendisliği Seçmeliyim

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla size Makine mühendisliği daha uygun olacaktır. Pek çok alanda çalışma sahası olduğu gibi aynı zamanda esnek bir bölümdür. Neredeyse bütün üniversitelerde makine mühendisliği eğitimi veriliyor ama puanınız iyi olduğu için gideceğiniz üniversite de aynı oranda...
  9. Kemal Okur

Hangi Mühendisliği Seçmeliyim

Öncelikle meslek seçiminde kesinlikle mezun olduktan sonra bu işte kaç kuruş alırım kafasında düşünme. Büyük olasılıkla seni nefret edeceğin bir yola sürükleyecek severek yapacağın bir iş seçmelisin kendine. Kimse yoğurdum ekşi demez herkes kendi okuduğu bölümü övecektir. Ben mekatronik okuyorum...
  10. Kemal Okur

Gazi Üniversitesi - Enerji Sistemleri Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Enerji sistemleri mühendisliğinin pek çok alanda önü açık aslında. Termik santraller, nükleer santraller, yenilenebilir enerji kaynakları ( güneş, rüzgar ) vb. gibi pek çok işletmede iş imkanları mevcut. Türkiye de de bu sektör yeni yeni baş göstermeye başlıyor Akkuyu nükleer santral tesisi gibi...
  11. Kemal Okur

Elektrik Elektronik Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Okuyacağınız lisans programında eğitimler size başlangıç düzeyinde verilmeye başlanacaktır. Sizin üniversiteye gitmeden önce öğreneceğiniz yazılım yada elektronik bilgisi size katkı sağlayacaktır ancak öğrenmemeniz sizi geride bırakmaz oğuzhan beyin dediği gibi öğrenme isteğiniz olursa sıkıntı...
  12. Kemal Okur

Otomotiv Mühendisliği Tercih Hakkında..

Öncelikle hoşgeldiniz :) Düz liseden mühendislik bölümlerinden istediğinizi tercih edebilirsiniz elbette o konuda sıkıntı olmaz. Meslek liseleri eğer kendi bölümleri ile alakalı bölümlere gittikleri taktirde cüzi bir oranda ek puan alırlar. Ben de şuan fırat üniversitesinde lisans programıma...
  13. Kemal Okur

Evrim Nedir

Bir çok şey teoride kalıyor buda sadece bir teori, kesinliği kanıtlanmamış ve açıkçası ilk canlının nasıl oluştuğunu da açıklayabileceğimizi sanmıyorum çünkü bu süreç milyonlarca yıllık zaman diliminde gerçekleşiyor ve ilk canlı form belirtileri başlıyor. Yani bence Teori geldi teori gider bu...
  14. Kemal Okur

Evrim Nedir

Evrimi Anlamak İnsanoğlu varlığının başından beri “nereden geldik, nasıl geldik, biz neyiz” gibi basit soruların cevabını aramıştır. Bilimin ilerlemesi ve insanların düşünme yetisinin artması ile birlikte insanlık bu sorulara cevap bulmaya biraz daha yaklaştı. Son zamanların kabul gören teorisi...
  15. Kemal Okur

otomotiv mühendisliği için tercih edilmesi gereken üniversiteler

Geçen aylarda okula Toyota'dan bir yetkili konferans vermişti. Tabi Toyota gelince Seminer salonu baya otomotiv mühendisliği okuyan arkadaşlarla doluydu. Tek şikayetleri vardı Otomotiv dünyası otomotiv mühendisinden önceliği neden elektrik elektronik ve makine mühendisliğine veriyor diye. Çoğu...
  16. Kemal Okur

Kemal Okur Doğum Gününüz Kutlu Olsun

Çok teşekkür ederim
  17. Kemal Okur

Rus uzay gemisi dünyaya düşecek!

Son açıklamalara göre atmosfer tabakasında parçalanan uzay aracı dünyaya düştüğünde büyük bir etki oluşturmayacak ve uzay aracının okyanusa düşeceğini açıkladılar.
  18. Kemal Okur

Fizik?

Fizik Dersi Nasıl Çalışılır - Mühendis Beyinler makalemizde bu konuyu işlemiştik iyi çalışmalar.
  19. Kemal Okur

15 bin yıl önce Türkiye topraklarında nükleer savaşlar yaşanıyordu

Mu kıtası hakkında cok fazla bilgi yok ama bilim konusunda çok ileri oldukları tahmin ediliyor onun yanında şuana kadar yapilan pek çok arkeolojik çalışmalarda şimdiki teknoloji ile yapılamayacak nesnele bulunuyor. Ama gün yüzüne çıkmıyor fazla :)
  20. Kemal Okur

Zamanda yolculuk mümkün müdür? - Dede paradoksu

Bilim adamları işte tamda bu yüzden geçmişe gidilmesinin imkansız olduğunu söylemekte. Geleceğe gidilebilir belki ama geçmişe gitmek çok büyük bir sıkıntı. Ama öncesinde çok daha önemli bir işimiz var ışık hızına yaklaşmak şuan ışık hızı en hızı uzay aracımızdan 4400 kat daha hızlıdır. :)
Yukarı Alt