Arama Sonuçları

1. Kemal Okur

Duyuru Mühendis Beyinler Öğrenci Kulüpleri için Katılım

Tüzük güncellenmiştir inceleyerek fikirleriniz ile bizlere destek sağlayabilirsiniz. Tıklayınız: Mühendis Beyinler Kulüp Tüzüğü
  2. Kemal Okur

Otomotiv Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Merhaba @Enes Tokur, Otomotiv sektöründe çalışmak istiyorsan sana tavsiye edebileceğim mühendislik dalı kesinlikle makine mühendisliği. Ne alaka diye düşünebilirsin ama bunu otomotiv sektörünün devlerinden olan Ford firmasının direktöründen direkt olarak işittim. Fabrika bünyesine alınan...
  3. Kemal Okur

Mühendislik

Kesinlikle Mekatronik mühendisliğini tavsiye ederim.
  4. Kemal Okur

Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Merhabalar konunun en özet halini aktaracak olursam endüstriyel tasarım mühendisleri firmaların ar-ge birimlerinde yoğun olarak çalışmaktadırlar. Firmaların yeni çıkaracakları ürünlerin tasarımlarını şekillendiren kişilerdir. Tabi bu tasarım en ince ayrıntısına kadar yapılmakta. Çok fazla...
  5. Kemal Okur

Makine mi EHM mi

@Mücahit Arslan arkadaşımın söylediklerine katılıyorum elektrik elektronik ve makine aynı anda ilginizi çekiyorsa mekatronik okuyan birisi olarak mekatronik bölümünü kesinlikle tavsiye ederim. Ancak derseniz ki elektronik haberleşme yada makinenin birisini olmasını istiyorum diyorsanız şunu...
  6. Kemal Okur

Otomobil Beyin Fırtınası

İki sebep aklıma geliyor birincisi otomobillerin enine uzunluğunun maksimuma ulaştığı noktalar yan aynalardır. Lojistik işlemlerinde aynaların hem zarar görmemesi hemde yerden tasarruf edilebilmesi. İkincisi doğrusal gelecek darbelerde aynanın kırılmaya karşı korunması. İlk aklıma gelenler...
  7. Kemal Okur

Kablosuz Elektrik Aktarımı

@Salgul43 Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz. Link: instructables.com/id/Wireless-Ipod-Charger/?ALLSTEPS
  8. Kemal Okur

Atmel Programlama

Anladım ben kendi projelerimde şu şekilde yapıyordum arduinoda kodladığım atmega işlemciyi arduinodan sökerek kendi arduino tasarımımı yapıp onu kullanıyordum. Gayet temiz iş oluyordu ancak atmega işlemciyi pic programları ile nasıl kodlanır maalesef bilmiyorum.
  9. Kemal Okur

Pis sudan enerji üretimi

Merhaba, Bana sorarsanız güzel düşünde sadece montajı kolay az maliyetli bir jeneratör yapılması ve bu jeneratöründe şebekeye verilmesi gerekmekte. Bide unutmadan pis suyu okunmuş suya çevirmesi lazım ki tüpütak'dan destek alabilesiniz. İyi Forumlar.
  10. Kemal Okur

Termodinamik

Merhaba, Aradığınız kitap bu mu? Link:Termodinamik 5.Baskı (Mühendislik Yaklaşımıyla) - Yunus A.Çengel-Michael A.Boles | Nadir Kitap
  11. Kemal Okur

Gıda mühendisliğinde hangi sektörde başlamalıyım

Merhabalar, 4. sınıf olduğunuza göre staj yaptığınızı varsayarak hangi sektör üzerine çalışan firmada staj yaptınız?
  12. Kemal Okur

Atmel Programlama

Merhabalar, Sisteminizi arduino yazılımı ile kontrol etmek mi istiyorsunuz?
  13. Kemal Okur

Jeoloji Mühendisliği

Merhabalar, Merhabalar konular genelde konu hakkında bizlere destek olacak arkadaşlarımız olduğu zaman açılıyor konu hakkında soru sorulduğunda yardımcı olacak bölüm sorumlusu olduğu taktirde konu açılacaktır. İyi Forumlar
  14. Kemal Okur

Makinenin düşüşü?

Merhabalar, Konu hakkında şunları söyleyebilirim: Neden-1 Eskiden sadece sayılı şehirde üniversite varken şuanda illerde 1 2 üniversite bunu da geçtim artık ilçeler bile üniversite açmaya başladı Neden-2 Her üniversite daha fazla gelir yada daha fazla öğrenci rant yarışından dolayı...
  15. Kemal Okur

Kablosuz Elektrik Aktarımı

Merhabalar, Videoda gösterilen gibi bir proje mi yapmak istiyorsunuz?
  16. Kemal Okur

Avustralya Üniversite Bölüm Seçimi (Öneri Lütfen)

Merhaba @Selim.Emirhan, Aradığınız kriterlerde birisi değilim bende 22 yaşında Türkiye'de mekatronik mühendisliği okuyan birisiyim. Ancak yaptığım stajlarda (6 ay kadar staj yaptım) mühendislik okuyacaksanız kesinlikle sizden okulda öğrendiğiniz bilgilerin ne olduğunu, kaç ortalama ile mezun...
  17. Kemal Okur

İç mimarlık mı metalurji ve malzeme mi

Merhaba @vocalize, İkiside birbirinden çok farklı klasmanlar ikisini birbiri ile karşılaştırmak biraz yersiz olur bence. İki sektöründe çalışmasını inceleyin ne iş yaptıklarına bakın hangisi size daha yakın geliyorsa o mesleğe kendinizi yöneltin. Yanlış tercih yapmak en kötü 1 yılınıza mal...
  18. Kemal Okur

Üniversitelerde yeni açılan fakülteler,bölümler?

Merhaba @vocalize, Bu yıl ki taban ve tavan puanlarını temin edin (4 yıllıklar sanırım a4 tablosuydu) orada puan belirtilmemiş olanlar bu sene açılmış bölümlerdir. Öteki türlü bu sene ne açılacak öğrenmeniz sanırım imkansıza yakın. İyi Forumlar
  19. Kemal Okur

İnşaat mühendisliğinden sonra ne okumalıyım

Merhaba @Berciyan, 2. üniversite yerine yüksek lisans yapma fikri konusunda bende beye katılıyorum. Ben mekatronik mühendisliği okuyorum şunu söyleyebilirim inşaatla kesişen tek noktası asansör başka yok yani bir biri içine girmiş bölüm okursanız sizin daha yararınıza olur. mekatronik yüksek...
  20. Kemal Okur

elektromıknatıs

Merhaba @Emre202 Elektromayetik sistemlerde sarım sayısı direkt olarak oluşturulacak elektromanyetik alanı etkilemektedir. Önceden elektomanyetik fırlatıcı yapmakla alakalı bir yazı yayınlamıştım belki oradaki formüller ve anlatım işine yarar. Elektromanyetik Fırlatıcı Yapımı Yazı ile...
Yukarı Alt