Arama Sonuçları

1. Kemal Okur

Üniversite Kulüpleri ve MB Dergisi

kulüp olayı için ortak ve özgün bir tüzük hazırlamak gerekmekte tüm üniversitelerde aynı tüzük sunulmalı ki standartlar dahilinde olsun ve tabi okulunda kulüp açmaya hevesli ilgili arkadaşlara ihtiyacımız var :)
  2. Kemal Okur

Google Chrome'u Hızlandırın

Google Chrome'u Hız ve Performans Konusunda Daha da İleriye Taşıyacak 12 Pratik İpucu Çevrim içi hayatımızın en önemli parçaları arasında ilk sırada verdiği hizmetler ve sağladığı servisler sayesinde Google var. Gmail, arama hizmetleri, YouTube, Chrome ve buna benzer birçok kolaylık artık onu...
  3. Kemal Okur

eem nasil , zor mu?

Evet! Matematiğinizin çok iyi olması olmasa bile matematiği iyi kavramanız gerekmekte alacağınız pek çok derste matematikle karşılaşacaksınız. Bunun yanında elektrik - elektronik branşına merakınız olması önemli eğer yoksa hiç düşünmeyin başka alanlara yönelin çünkü sevmediğiniz bölümü okumak...
  4. Kemal Okur

Google CEO'su mülakat sorusunu bilemedi

Google'ın eski CEO'su ve Alphabet'in yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt, bir konferansta Google'ın iş mülakatlarında sorulan zeka sorularından birine maruz kaldı. Bir müddet zaman kazanmak için lafı çeviren Schmidt, en sonunda espirili bir yanıt vererek sorudan kaçtı. Uluslararası sularda...
  5. Kemal Okur

Mini Lazer Kesim Tezgahı

Herkese merhaba, Merak ettiğim bir konu var internette aramalarım maalesef sonuç vermedi. Merakımı cezbeden konu şudur. Mini lazer tezgahlarında metal sac kesimi yapabilen var mı? Yani araştırdığımda buldıklarım hep kumaş ve ahşap malzemelerin kesilmesinde kullanılıyor sac kesme yeterliliği...
  6. Kemal Okur

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Ders notları

yandex disk e yükleyerek buradan paylaşırsanız herkes yararlanabilir
  7. Kemal Okur

Sakarya Üniversitesi - Elektrik Elektronik Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Sakarya üniversitesi mühendislik bazında iyi dereceye sahip üniversitelerimiz arasında en çok öğrenci barındıran üniversitelerden birisidir ayrıca 90 bine yakın yada geçik öğrencisi mevcut. Halk bazında standart yani aynı zamanda sanayi şehrinde olduğundan öğrenciye fazla tamah etmiyorlar...
  8. Kemal Okur

Rica ederim iyi çalışmalar.

Rica ederim iyi çalışmalar.
  9. Kemal Okur

proje yapmak istiyorum

Merhabalar öncelikle elektronik kompanentlerin kullanımı için ufak ufak projelerden başlayın pdf olarak size sensörler ve kompanetlerin kullanıldığı basit devreler atıyorum. başlangıç için en uygun devrelerdir bu aşamadan sonra daha kompleks devreler ile devam edebilirsiniz örneğin ışık izleyen...
  10. Kemal Okur

Hangi mühendisliği hangi uniyi sececegim

Üniversite seçimini ösym den puan aldıktan sonra aldığın puana göre üniversite seçimini yaparsın şimdi sadece bir bölüm için odaklanabilirsin. Ben kendi bölümümden hariç okumak istediğim bölüm Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümü. Bu arada ben Mekatronik Mühendisliği okuyorum. Burada bir çok...
  11. Kemal Okur

-program başla -x=0 -x=x+1 -x=1 mi -evet -led 1 yak -x=2mi -hayır -led yakma -x=3 mü -hayır...

-program başla -x=0 -x=x+1 -x=1 mi -evet -led 1 yak -x=2mi -hayır -led yakma -x=3 mü -hayır -(buradan sonra program başa döner satırları tekrardan okur) -x=x+1 (artık x 0 değil 1 yani 1+1=2) -x=1 mi -hayır -led yakma -x=2mi -evet -led yak -x=3 mü -hayır -lek yakma böyle devam eder...
  12. Kemal Okur

while komutunu x=10 olduğunda şu işlemi yap demek için kullanılır bir nevi siz kodu for komutu...

while komutunu x=10 olduğunda şu işlemi yap demek için kullanılır bir nevi siz kodu for komutu ile saydırmaya başladınız x değerini 3 tanede while kullandığımızı var sayalım x=1 olduğunda 1. x=2 olduğunda 2. ve x=3 olduğunda 3. ledi yak komutunun algoritmasını inceleyelim
  13. Kemal Okur

Yani farzı misal olması için for komutu nasıl işler ilk adımda programı başlattığınız değeri...

Yani farzı misal olması için for komutu nasıl işler ilk adımda programı başlattığınız değeri alır ve sizin belirlediğiniz artım aralığı ile ardışık olarak arttırır bundan sonra bir while komutu kullanırsanız yani anlık değer yakalama gibi düşüne bilirsiniz
  14. Kemal Okur

Tabikide döngülü sistemlerde olacak ozaman şu şekilde düşünmeniz gerek referans değeri ile anlık...

Tabikide döngülü sistemlerde olacak ozaman şu şekilde düşünmeniz gerek referans değeri ile anlık değer ilişkili mi?
  15. Kemal Okur

Elektronik kodlarıda öncelikle ne entegrenin ne iş yapması gerektiğini sıralayın önce hangi...

Elektronik kodlarıda öncelikle ne entegrenin ne iş yapması gerektiğini sıralayın önce hangi çıkış olacak yada girişler olacak onları planlayın sonrasında onların en uygun sıralama ile algoritmasını oluşturun. Aslında çok zor değil sadece biraz üzerine düşmeniz gerekmekte.
  16. Kemal Okur

7. Eğer su kaynamış ise çayı demle değilse devam et 8. Su kaynadığında çayı demle. 9. Çaydanlığa...

7. Eğer su kaynamış ise çayı demle değilse devam et 8. Su kaynadığında çayı demle. 9. Çaydanlığa tekrar su koy. 10 Çaydanlığı Tekrardan ocağa koy 11. Su kaynadı ise çay demlendi işlemi tamamla kaynamadıysa devam et.
  17. Kemal Okur

Algoritma kurmanın mantığını biraz düşünebilirsiniz. Örneğin Çay demleme algoritması...

Algoritma kurmanın mantığını biraz düşünebilirsiniz. Örneğin Çay demleme algoritması oluşturalım. 1. Çaydanlığı al. 2. Çayı al. 3. Çayı çaydanlığa koy. 4. Çaydanlığın altına su koy. 5. Çaydanlığı ocağa koy 6. Ocağı ateşle.
  18. Kemal Okur

Maalesef ilgi alanım olan bir konu olmadığından hiç bir fikrim yok yani bu konuda size yardımcı...

Maalesef ilgi alanım olan bir konu olmadığından hiç bir fikrim yok yani bu konuda size yardımcı olamayacağım. Çevremde de bu konu hakkında bilgisi olan birisinin olduğunu düşünmüyorum.
  19. Kemal Okur

tabi nasıl yardımcı olabilirim

tabi nasıl yardımcı olabilirim
Yukarı Alt