Arama Sonuçları

1. Kemal Okur

iPhone 7 Bim'de

Apple'ın yeni modeli iPhone 7, yakında BİM mağazalarında satışa sunuluyor. Cuma günleri indirimli ürünlerini müşterilerine sunan BİM, Apple'ın yeni modellerinden olan iPhone 7’yi 18 Kasım cuma günü satışa sunacak. Ürün afişi: Kaynak: onedio.com/haber/iphone-7-bim-de-satisa-sunuluyor-738954
  2. Kemal Okur

1 mikroohmluk direnç var mıdır ?

aklıma dirençten ziyade metaller geliyor aklıma.
  3. Kemal Okur

İş görüşmesinde sorulan bir mantık sorusu :)

Bilmiyorum ama şöyle bir mantık yürütebilirim sanırım. İstanbulda 17 milyon insan yaşıyor turist yada istanbulda ikamet belirtmeyenleri katmıyorum. Bu rakamdan emekli, memur ve işçi olarak çalışanları çıkarırsam sadece esnaf ve dükkan sahipleri kalacaktır. kalan esnaflara da 3/1 oranını...
  4. Kemal Okur

Batarya şarj sorunu projesi

Şu şekilde yapılabilir ancak bu fikrim yeni telefonlar için geçerli olabilir. öncesinde söylediğim asus telefonunu yeni tekloji ile kablosuz şarj etme özelliğini birleştirebilirsiniz. Yani asus telefonu kablosuz şarj cihazıına bağlayarak kablosuz olarak şarj edebilirsiniz diğer cihazları ancak...
  5. Kemal Okur

Makina Mühendisliği Ders Notları (Yüzlerce Döküman)

kaynaklar için teşekkür ederiz :)
  6. Kemal Okur

Batarya şarj sorunu projesi

Merhaba, Mantıklı bir proje sanırım bu proje asus tarafından kullanılıyor yani 5000mA lik bataryası olan bir cihazını powerbank a çevirerek diğer cihazı şarj edebiliyorsunuz. Yinede farklı veri aktarımı projeleri değerlendirmeye değerdir yani bu proje yapılmış diyerek düşüncenizi direkt...
  7. Kemal Okur

iphone alınır mı

Maddiyattan yana durumunuzu bildirirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
  8. Kemal Okur

Elektromanyetik Fırlatıcı Yapımı

@Mehmet Göltaş merhabalar, 6.8v zener diyot işinizi rahatlıkla görür onu kullanabilirsiniz :)
  9. Kemal Okur

EHM

Özür dilerim arkdaşlar elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümüz zaten varmış linki aşağıda benimde bir anlığına dalgınlığıma geldi. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği | Mühendis Beyinler Forum
  10. Kemal Okur

EHM

Alanında bilgili arkadaşlarımız olduğu zaman bölümler açılıyor. Yakın zamanda açabiliriz. :)
  11. Kemal Okur

Makine Mühendisliği Ve Yazılım

Aynen o şekilde bir yolda izleyebilirsiniz ancak yazılım konusu bir deryadır. Ben sadece ayaklarımı soktum çıktım bana göre değilmiş. Yöneleceğiniz alanı iyi seçmeye bakın :D
  12. Kemal Okur

Makine Mühendisliği Ve Yazılım

Yazılımın kullanıldığı alan elektronikten geçer yani sadece makine yada sadece yazılım bilmek pek işinize yaramayabilir. Bu yüzden tek bir alanda yoğunlaşmanız daha iyi olacaktır. Ancak yazılımı gerçekten hobi olarak edinmek istiyorsanız mobil uygulama üzerine uğraşabilirsiniz hem elektroniğe...
  13. Kemal Okur

2020'de Uçan Taksiler Geliyor

Bende araçlardan ziyade nedense direkt olarak insanların uçağı fikri daha ağır basıyor yani 1 tona yakın arabayı uçurmaktansa 80 kilo ortalama bir insanı uçarmak daha verimli gibi siz ne düşünürsünüz?
  14. Kemal Okur

Motor Seçimi

Maalesef hidrolik sistemlerde bir uzmanlığım yok sadece ağırlık kaldırma konusunda hidrolik sistemlerin daha verimli olacağı konusu aklıma geldi paylaşmak istedim yine konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız yardımcı olamaya çalışırlar.
  15. Kemal Okur

Motor Seçimi

2 ton ağırlık hafif bir ağırlık değil bunu motordan ziyada hidyolik sistem ize dizayn etmeyi düşündünüz mü?
  16. Kemal Okur

Fırat Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Bende Fırat Üniversitesinde okuyorum pek çok insan bana da orası neresi orada sıkıntı çekmiyormusunuz gibi sorular çok soruluyor. Aksine Elazığ batı illerimizin belki pek çoğundan daha fazla refaha sahip illerimizden birisi benim için Elazığ ilinin tek dezavantajı mamleketime uzak olması...
  17. Kemal Okur

Eğitim Sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sistemin zaten bozuk olduğu sürekli sistem değiştirmelerinden bariz şekilde anlaşılabilir. O sorunun cevabı benim için kesin zaten. Ancak bu sorunun çözülmesi için adım atacak öğretmenlerimiz öğretmen gibi yetişmiyor. Kpss den en yüksek puanı alıp öğretmenlik lisansı olan herkes öğretmen oluyor...
  18. Kemal Okur

Elektronik ateşleyici

katı yakıtıta püskürtme mantığını kullanmayacakmısınız?
  19. Kemal Okur

Soğutucularin dış malzemesi

Merhaba, Sanırım aşağıda verdiğim link sorularının cevabı olabilir. Lİnk: mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/885d630a1e65ead_ek.pdf Not: Forum adresimizde doğrudan link yönlendirmesi yapmadığımızdan vermiş olduğum linkiyeni sekmede "kopyala-yapıştır" yöntemi ile açabilirsiniz. İyi Forumlar.
  20. Kemal Okur

Elektronik ateşleyici

Elektronik ateşleyiciyi en temiz şekilde sinek avlamada kullanılan raket şeklindeki objelerden elde edebilirsiniz. Bu raketlerin içerisinde bulunan elektronik devre yapısı pil ile yüksek gerilim yani ark almanızı sağlar bunu da rahatlıkla gaz yada yanıcı sıvılarda ateşleme işin...
Yukarı Alt