Arama Sonuçları

1. Mücahit Arslan

Çok ilginç motorlar (Lütfen okumadan ve düşünmeden yazmayalım)

Con kardeş kimsenin polemiğe girdiği yok. "O kadar şey yazıyorum, o kadar şey biliyorum siz cahillere bir şeyler anlatabilmek için" niteliğinde bir yazı yazmışsın. Sana tavsiye niteliğinde yazılmış iki tane yorum için de destan yazmışsın. Ya sen yazmayı çok seviyorsun ki bu yüzden polemik falan...
  2. Mücahit Arslan

Çok ilginç motorlar (Lütfen okumadan ve düşünmeden yazmayalım)

Yazı fazlası ile sivri. Bu forumdaki arkadaşlarımızın büyük bölümü üniversiteye başlamak üzere olan/ eğitimi devam eden kişilerdir. Daha naif ve daha yumuşak üslupla yazılmış yazılar onlar için çok daha verimli olacaktır. Burada yekünen insanları cahil yerine koymak, bilgi eksikliğini bu denli...
  3. Mücahit Arslan

Pistonlu motorlardaki gaz sitemi nasıl çalışıyor yani nasıl hızlanıyor

@şeyma77 Öncelikle basınç ve Oksijen emisyonu arasındaki ilişkiye bir gözat. Basınçlı ortamlarda bitkilerin nasıl solunum yaptığını, fotosentez sürelerinin ne kadar etkilendiğini, olgunlaşma süreçlerinin ne kadar hızlandığını/yavaşladığını bir incele. Daha sonra basınç artışının fermantasyon...
  4. Mücahit Arslan

İngilizce Anlayamama Problemi

Ben lisans eğitimimi yurtdışında İngilizce olarak aldım. Kayıt için gittiğimde okul yönetimi ingilizce seviyemin yeterli olduğunu düşündüğü için herhangi bir kursa gerek olmadığını belirttiler ve direk olarak bölüme başlattılar. İlk 1.5-2 ay benim için de çok sıkıntılı geçti. Kelimelerin...
  5. Mücahit Arslan

Jant özellikleri

Şimdi elektrikli araba için yapılacaksa benim size ilk önerim uygun çevre şartlarında kendini şarj edebilen bir araba yapmak. Herkes bu işlemi elverişli zeminlerde tekerlekler vasıtası ile yapıyor fakat sizler jantların dönme enerjisinden veya jantın üzerine yerleştireceğiniz ilgili komponentler...
  6. Mücahit Arslan

Jant özellikleri

Çok genel bir soru olmuş. Biraz daha detay verilerek sorulursa yardımcı olabiliriz. Örneğin nerede üretilecek? Standart döküm kalıpları mı kullanılacak yoksa özel bir proje için mi üretilecek? Taşıması gerekecek olan ağırlık ortalama ne kadar vb. gibi?
  7. Mücahit Arslan

Kulüp Başvurusu

Nasıl bir bahane sundular hocam?
  8. Mücahit Arslan

İnverter Devre Tasarımı (proteus İle)

@mettino Multisim output'un ekran görüntüsünü görebilir miyiz?
  9. Mücahit Arslan

Fuar

Bu tarz fuar organizasyonlarında katılım ücret talebi vs. gibi durumlar olmadıktan sonra her fuara gidebilirsin. Hangi alanda olursa olsun sana yeni bir şeyler katar fuar organizasyonları. Tabi ki öncelikli tercihin okuduğun bölüm ile alakalı olan fuarlar olmalı.
  10. Mücahit Arslan

Otonom drone ile ilgili

İşlem arduione ile yapılabilir. Fakat bazı drone'lar üzerinde hazır bulunan programlanabilir kartlarla satışa sunuluyor. Bir tane Türk kardeşimiz mini drone yapmıştı. Programlanabilir bu drone'u satışa da sürmüştü sanırım 50 dolar gibi bir fiyatı vardı. İhtiyacın olan herşey drone ile birlikte...
  11. Mücahit Arslan

Uzaktan kumanda sistemi ile ayarlı fan sistemi nasıl elde ederiz ? (yardımcı olurmusunuz)

Projeyi hazırlayacağın program belirlendi mi kardeşim? Öncelikli olarak bunun üzerinden yaklaşmak lazım konuya
  12. Mücahit Arslan

Bunun yanı sıra, bu jenerasyonlarda kullanılan teknolojiler nelerdir? Neden bazıları yalnızca...

Bunun yanı sıra, bu jenerasyonlarda kullanılan teknolojiler nelerdir? Neden bazıları yalnızca text'ti desteklerken diğerleri aramayı, görüntülü aramayı ve multimedia veri aktarımını destekler? bu konular hakkında bilgi sahibi olmak gerekmekte. Bunları bitirdikten sonra kendini zaten 5.nesil...
  13. Mücahit Arslan

Önce 2G-3G-3G+-4G ve 4G+ hakkında bilgi sahibi olman lazım. Bu jenerasyonların birbirinden farkı...

Önce 2G-3G-3G+-4G ve 4G+ hakkında bilgi sahibi olman lazım. Bu jenerasyonların birbirinden farkı ne? İletişim sistemlerinde ne gibi gelişmeler olmuş? Alt yapı çalışmaları hızla devam eden 5G'nin diğerlerinden farkı tam olarak ne olacak? bunları iyi öğrenmek lazım.
  14. Mücahit Arslan

Yeni tercih yapacağım lütfen yardım edin.

Şimdi küçükken otomobile ilgin vardı diye sana otomobil mühendisliği oku diyenler muhtemelen olmuştur/olacaktır. Ama ufak bir ilgi kırıntısının hayatını etkileyecek bir kararda çok bir yeri olmamalı diye düşünüyorum. Eğer genel olarak mekanik cihazlara ilgin varsa benim önerim doğrudan...
  15. Mücahit Arslan

Örneğin bir alanda analog-digital iletişim prensiplerine hakim olman gerekirken, birinde ışığın...

Örneğin bir alanda analog-digital iletişim prensiplerine hakim olman gerekirken, birinde ışığın havadaki nemden neden ve nasıl etkilendiğini bilmen gerekiyor. Yani Telekomünikasyon alanında konular birçok noktada ayrışıyorlar. Bu yüzden önce ne yapmak istediğini belirlemek kendini geliştirmenin...
  16. Mücahit Arslan

Veyahut ışığın dünyasında nano boyutlardaki yapılara mı ilgin var? Önce bunu saptayıp daha sonra...

Veyahut ışığın dünyasında nano boyutlardaki yapılara mı ilgin var? Önce bunu saptayıp daha sonra bu alanda bilgi birikimine sahip olmak için neler yapmak gerekiyor onlara bakmak lazım.
  17. Mücahit Arslan

Geç cevap için kusura bakmayın. Telekom alanında kendini geliştirmek için öncelikle ileride...

Geç cevap için kusura bakmayın. Telekom alanında kendini geliştirmek için öncelikle ileride çalışmayı düşündüğün alanı iiyi saptaman gerekmekte. Örneğin ileride 5G, 5G+ gibi iletişim jenerasyonları hayatımıza dahil olacaklar. Bunlarla alakalı bir çalışma mı yapmak istersin? Yoksa uzay iletişimi...
  18. Mücahit Arslan

Yeni tercih yapacağım lütfen yardım edin.

Öncelikle şunu sorayım; sıralaman nasıl? tercih alanında herhangi bir kısıtlanma durumu var mı? Ne tür alanlara ilgi duyuyorsun? Ona göre bir yorum yapmak daha doğru olur.
  19. Mücahit Arslan

Merhabalar. Hangi alanlara daha çok eğiliminiz var? Ne tür uygulamalar ilginizi çekiyor? Ona...

Merhabalar. Hangi alanlara daha çok eğiliminiz var? Ne tür uygulamalar ilginizi çekiyor? Ona göre bir öneri sunalım
  20. Mücahit Arslan

Sinyal İşleme

Hesap şifresinden kasıt nedir? Çevrimiçi işlev gören sistemlerden (bankalar, para transfer şirketleri, sosyal medya hesapları vb.) mi bahsediliyor yoksa merkezi işletim sistemi olan cihazlardan mı bahsediliyor? (Cep telefonu, laptop vs.) Eğer çevrimiçi işlem gören sistemlerden bahsediliyorsa...
Yukarı Alt