Arama Sonuçları

1. Mücahit Arslan

Staj

Bire bir olarak görüştüm bölüm başkanının kendisi ile. Bu süreci daha da hızlandırıyor. En azından kabul verilmezse dahi diğer alternatifleri değerlendirmeye vaktiniz oluyor. Çünkü birçoğu fazlası ile meşgul olduğundan maillerinize cevap veremiyorlar. Verseler de iş işten geçmiş oluyor.
  2. Mücahit Arslan

Staj

Ben Elektronik Haberleşme okurken şirket stajı yerine laboratuvar stajı tercih etmiştim. Bu alanda iyi olduğunu düşündüğüm üniversitelere başvuru yaptım ve İ.T.Ü elektromanyetik laboratuvarında alanında çok iyi olan profesör ile birkaç ay geçirme fırsatım oldu. O yüzden, şirket stajlarının yanı...
  3. Mücahit Arslan

Bu nasıl aşşağılama?

Kardeş sen bu gereksiz insanlara bakma. Hem mühendis olmayın, oldurtmayın diye laf ederler hem askeriyemiz için yapılan bir tank tüfek görseler millete kabadayılık yaparlar biz şu ülkeyi böyle yaparız bu ülkeyi şöyle yaparız derler. Kafalarını kaldırıp gökdelenlere bakıp "Bunu kesin Japon...
  4. Mücahit Arslan

boğulma tehlikesini en aza indiren bir robot

Dediğim gibi bilekliğe birkaç farklı parametre için bir algoritma yazılsa ve bu algoritmalar drone tarafından sağlıklı bir şekilde yorumlansa istediğiniz projeye ulaşılabilmiş olur. Yani yorumumda açıklamaya çalıştığım zaten bilekliğin tamamen boğulma senaryosuna göre dizaynı idi. Gel gelelim...
  5. Mücahit Arslan

boğulma tehlikesini en aza indiren bir robot

Bahsettiğiniz bilekliğin çok üst modelleri özellikle yaşlı,obsesif, panik atak sahibi ve/veya alzheimer hastaları için piyasada mevcut. Güneş enerjisi ile kendini sürekli şarj edip belli arayüzlere URL aracılığı ile devamlı takip sinyali gönderiyor. Bu sinyallere nabız kontrol, terleme...
  6. Mücahit Arslan

12v lityum piller ile akü

Öncelikle sormak istediğim 24 tane batarya kullanmadaki amaç nedir? Neden 12 tane değil? @sezermehmet arkadaşımızın da dediği gibi çok dikkatli olman gereken bir deney bu. Temkinli olmak adına ben sana potentiometer kullanmanı tavsiye ediyorum. Multimeter'da okuduğun sonuca göre potentiometer'ı...
  7. Mücahit Arslan

Arduino ve makine mühendisliği

Tabi ki öğrenmelisin. Profesyonel kariyerinde bir şekilde herhangi bir devre sistemiyle çalışma potansiyeli olan tüm mühendislerin bir Arduino geçmişinin olması gerekir bana göre. Sana şuan hiç bir getirisi olmasa bile ileride önüne komplike ve pahalı bir cihazın programlaması, gömülü sistem...
  8. Mücahit Arslan

Bilgisayar mühendisi olarak gömülü sistemler...

Okulda göreceğin gömülü sistemler dersinde sana basit bir kontrolcünün programlamasını yaptıracaklar. Çok detaya inmeden gömülü sistem mimarisi hakkında bilgi verecekler. Fakat bunların hemen hiç biri elle tutulur bir getiri sağlamayacak. Şuan sana getiri sağlayacak şey eline bir Arduino kiti...
  9. Mücahit Arslan

Bilgisayar mühendisi olarak gömülü sistemler...

Yeni yetişkin bir bilgisayar mühendisinin sahip olduğu teknik bilgiler gömülü sistemlerde programlama mimarisinde işine yarar ki bu iş de programlamanın en temel noktasını oluşturmaktadır. Senden gömülü sisteme yazılımını yapman istenen programı kullanmayı bilirsen lisans döneminde aldığın temel...
  10. Mücahit Arslan

İstediğim üniversiteye gidebilecekmiyim?

Önce olması için elinden gerekeni yap. Zorluklar karşısında hayıflananlardan değil, çözüm odaklı yaşayanlardan ol. Elinden geleni sonuna kadar stabil bir şekilde yap. Sonuçta bir sene daha beklesen benzer problem ve kısıtlamalarla karşılaşabileceğin ihtimalini aklından çıkartma. Tek şansın bu...
  11. Mücahit Arslan

Almanya'da İnşaat okuyorum. YARDIM

Merhaba @ausdeutschland 1. sınıfta aynı problemleri ben de yaşamıştım. Her ne kadar iyi derece de bilirsen bil eğitim gördüğün yabancı dili, araya teknik terimler girince kafalar bir hayli karışıyor. Fakat 1. senenin sonunda bu problemleri tümüyle aşacaksın. O yüzden benim şahsi kanaatim kendini...
  12. Mücahit Arslan

fiber optik haberlesme agi

Ne tür bir bilgiye ihtiyacınız var? Biraz daha detay verirsen yardımcı olabiliriz.
  13. Mücahit Arslan

C programlama dili dosyadan veri okuma sorunu

Kardeşim bir de bunu dene bakalım açabilecek misin texti <code>#define CHUNK 1024/* read 1024 bytes at a time */ char buf[CHUNK];FILE*file;size_t nread; file = fopen("ogrenci.txt","r"); if(file){ while((nread = fread(buf,1,sizeof buf, file))>0) fwrite(buf,1, nread, stdout)...
  14. Mücahit Arslan

arduıno, c,c++,java tarzı programlara ilgi

Merhaba. Arduino kullanımı özellikle halen lisans eğitimi devam etmekte olan arkadaşlar için çok önemlidir. Havacılık ve uzaydan tutun da gemi müh.'ne kadar tüm mühendislik öğrencilerinin eline en az birkere alması ve programlaması ile uğraşması bence çok önemli. Bu yetinin CV'nin içinde bulunup...
  15. Mücahit Arslan

Bilgisayar mı elektrik elektronik mi ?

@Mining Engineer Hocamın da dediği gibi tamamen ilgi alanın ile alakalı bir tercih. Fakat ODTÜ'nün üzerine tanımam yaklaşımı bana göre yanlış. Asıl olay ODTÜ'de veya diğer üniversitelerde hangi bölümü okuyacağın, neye eğilimin olduğu ile alakalı. Doğru ODTÜ'nün kendini kanıtlamış bir seviyesi...
  16. Mücahit Arslan

LYS sıralama

Bir yerlerde bir takım sıkıntı var ki sıralama 400bin civarında. Tüm problemleri sıkı bir şekilde analiz etmek gerekiyor. Gözden kaçan hiç bir nokta kalmamalı LYS'ye kadar.
  17. Mücahit Arslan

LYS sıralama

Düşük bir şans kardeşim. Fakat kesinlikle olmaz diye bir şey de yok. Elinden gelenin en iyisini yapacaksın. Sınavdan çıktıktan sonra iyi de geçse kötü de geçse vicdanın rahat olacak. Bundan gerisi de kısmet. Tercihlerini isteklerin doğrultusunda ve mantık çerçevesi içinde yapacak ve sonucu...
  18. Mücahit Arslan

Bisikletlere motorsuz taşıtlar vergisi geliyor

Crow kardeş ilk yorumu bir okur musun?
  19. Mücahit Arslan

Hangi Fakülte

Verdiğin ortalama aralığı çok gerilerde kardeşim. Çoğu insanın dediği gibi eğer çok iyi yerlerden mezun olmadıysan diplomanın ehemmiyeti ikinci plana kalmakta fakat gideceğin üniversitenin imkanları ve eğitim şekli senin geleceğini (en azından yakın geleceğini) büyük oranda etkileyecektir. Bir...
  20. Mücahit Arslan

Cep telefonu kan tahlili yapabilecek

Haberi ilk okuduğunda hemen herkes heycanlanmıştır muhakkak. Fakat şahsi olarak ben cep telefonu kamerası ile böyle bir projenin tamamlanamayacağından eminim. Muhtemel olarak SEM tarzı cihazlarla taraması yapılan kan değerleri cep telefonuna aktarılacak ve sonuçlar cep telefonunda...
Yukarı Alt