Ben Elektronik Haberleşme okurken şirket stajı yerine laboratuvar stajı tercih etmiştim. Bu alanda iyi olduğunu düşündüğüm üniversitelere başvuru yaptım ve İ.T.Ü elektromanyetik laboratuvarında alanında çok iyi olan profesör ile birkaç ay geçirme fırsatım oldu. O yüzden, şirket stajlarının yanı sıra bu tarz uygulamalara da dahil olabilirsin. Fakat yine de şirket stajı yapmak istersen CV'nde seni diğer adaylardan ayıran birşeyler olmalı. Örneğin; İngilizcenin yanı sıra Almanca konuşabilme yetisine sahip olma veya pek çok kimsenin kullanmayı bilmediği bir programı kullanabilme yetisine sahip olma gibi. Madem bu sene geçti, sene içerisinde bulunduğun şehirdeki ücretsiz kişisel gelişim kurslarına başvur (İSMEK, BUSMEK vs.). Buralardan ücretsiz olarak yabancı dil desteği al, programlama desteği al, diksiyon desteği al. Sonuçta hem sosyal hayatını daha da aktifleştirecek yeni bir meşguliyet olacak hem de ücretsiz olacak. Yani çok başarılı olamaman durumunda dahi çok bir kaybın olmayacak. Ve bu eğitim sonucunda alacağın sertifikaları da CV'ne ekleyerek CV'yi zenginleştirmiş olacaksın. Sonuç olarak senin CV'n diğer adaylarınınkinin arasından sıyrılacak.