Arama Sonuçları

1. Mücahit Arslan

Telekominasyon Müh-Hava kule ?

Telekomünikasyon Mühendislerinin çok geniş bir iş yelpazesi vardır. Mezun olduktan sonra yönelebileceğin birkaç temel alan; iletişim, devre dizaynı, sistem mühendisliği, optik, haberleşme mühendisliği vb. Her ne kadar bu isimler birbirlerine yakınmış gibi gelse de bu alanlarda yapılan işlerin...
  2. Mücahit Arslan

Merhabalar. Ne gibi bir proje isteniyor sizden? Hangi alan/konu ile alakalı? Detay verirseniz...

Merhabalar. Ne gibi bir proje isteniyor sizden? Hangi alan/konu ile alakalı? Detay verirseniz yardımcı olabiliriz.
  3. Mücahit Arslan

Elektrik Mühendisliği ve Gömülü Sistemler

Hem yazılım hem de gömülü sistemler büyük bir kısmı bireyin çabasına bakan alanlardır. Uzmanlaşmak istediğin programı indirirsin yapmak istediklerini basamak basamak denemeye başlarsın. Küçük büyük seminerlere katılır bu alanlardaki görüşlerine katkıda bulunursun. Sertifikalar alıp kendini...
  4. Mücahit Arslan

Altay tankı sözleşmesi iptal oldu

Sanırım yorumumu net anlayamadınız. Tabi ki işin reklamı yapılacak bu mecburi fakat üretim bandına gözle görülür bir malzeme konulmadan sanki konulmuş gibi reklam yapılmaz. Eğer yapılırsa bugünkü konuştuğumuz mevzular gün yüzüne çıkar. Halk üzülür. Çünkü insanlar bu tankı çok uzun zamandır...
  5. Mücahit Arslan

PLC'de frekans kontrolü

Volt değerini ne ile ölçüyorsun kardeşiim?
  6. Mücahit Arslan

Elektrik Mühendisliği ve Gömülü Sistemler

Öncelikle aramıza hoş geldin @omrylmzz35. İlk olarak önünde çok iyi iki seçenek duruyor bunun farkında olmanı isterim. 1.si Elektrik alanına yönelerek çağımızın en çok ihtiyaç duyduğu "sürdürülebilir enerji (Sustainable Energy)" alanında çalışmalar yapıp insanlığa büyük hizmetler sunabilirsin...
  7. Mücahit Arslan

Altay tankı sözleşmesi iptal oldu

Tümosan'a kısmen hak veriyorum fakat büyük ölçüde kızıyorum. Hak verdiğim nokta şudur; Türkiye'ye özellikle darbe girişiminden sonra birçok ülke tarafından ambargo uygulanmakta. Yurtdışından temin edilmesi gereken malzemelerin birçoğu gümrüklerde sebepsiz yere bekletilip şirketler yorulmakta. Bu...
  8. Mücahit Arslan

Tam otomatik şanzıman yapılabilir mi?

Şevkini kırmak istemem kardeşim kesinlikle fakat benim bildiğim kadarıyla direkt olarak sensörlere bağlı otomatik şanzımanlar halihazırda kullanılmakta. Çeşitli fiber Bragg ızgara sensörleri ile hassas ölçümü yapılan rüzgarın şiddetine göre şanzımanın seviyesi ayarlanmakta. Umarım tam olarak...
  9. Mücahit Arslan

Girişimcilik Projesi Yardım

Programlama yeteneğiniz nasıl? Eğer Arduino ile daha önce çalıştıysanız bir proje önerebilirim
  10. Mücahit Arslan

Proje

Biraz daha detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz. Proje nasıl olacak ? İçinde programlama olacak mı? Meta üzerine mi yoksa mantık üzerine kurulu bir proje mi olacak?
  11. Mücahit Arslan

Proje önerisi yapabilir misiniz?

Ne gibi bir düşünce var aklında sese duyarlı gece lambası için?
  12. Mücahit Arslan

1 KW Enerji İçin Ne Önerirsiniz?

"Free energy" denen kavramda söz konusu eğer 0 enerji input ile yüksek enerjiye sahip output elde etmek ise bu durum fiziğe aykırı. Zira, insan gücü ile enerji yoktan var edilemez ve var olan enerji de yok edilemez. Ancak başka bir dilime aktarılabilir. Öte yandan, Free Energy konusunda...
  13. Mücahit Arslan

Duyuru Mühendis Beyinler Öğrenci Kulüpleri için Katılım

Arkadaşlarımızın da ellerinden geleni yapacağından eminim. Yardımımın dokunabileceğini düşündüğünüz herhangi bir şey olursa haber verin lütfen.
  14. Mücahit Arslan

yeni bir proje

Şimdi şöyle bir durum var. Duvarın arkasındaki obje silüetlerini görmek için günümüzde TeraHertz (10^12 Hz) frekansa sahip femto saniye sistemleri kullanılıyor. Bu ucu çok açık ve çok komplike bir yapı. Yalnız bu yapının kullanımında şöyle bir durum yok; X-Ray'de olduğu gibi ışınlar herhangi bir...
  15. Mücahit Arslan

Duyuru Mühendis Beyinler Öğrenci Kulüpleri için Katılım

Oğuzhan hocam son durum nedir acaba tüzük ile alakalı? Güncellenmiş hali gayet başarılı duruyor. Şahsi görüşüm bize bu konuda müsaade etmek isteyecek tüm okullar için yeterli bu tüzük.
  16. Mücahit Arslan

yeni bir proje

Açıklama çok yetersiz. Biraz daha detaylı anlatabilir misin kardeşim?
  17. Mücahit Arslan

Hangi mühendislik bana göre?

Benim sana kişisel tavsiyem Mekatronik Müh. olur kardeşim. İlgi duyduğun her alanda aktif olarak çalışmanı sağlayacak birkaç bölümden biri (bir diğeri de Yazılım Müh.) Eğer mekaniğe olan ilgin bilgisayar ve programlamaya olan ilginden daha fazla ise Mekatronik Müh. öneririm. Fakat programlamaya...
  18. Mücahit Arslan

Yazılım Mühendisliği Okumalımıyım?

Öncelikle belirtmek gerekir ki bilgisayar mühendisliği ile yazılım birçok noktada birbirinden uzaklaşan iki bölümdür. Eğer bilgisayarın kendisine ilgi ve merakınız varsa bilgisayar müh. öneririm. Fakat daha çok zihinsel yaratıcılığınızı ve hayal gücünüzü kullanarak ilerleyen ve yazılıma ilgi...
  19. Mücahit Arslan

Programlama

Allah yardımcın olsun kardeşim. Başarılar.
  20. Mücahit Arslan

Programlama

Atılabilecek en mantıklı adımı atmışsın kardeşim. Text-based programlamaların hemen hepsinin temelinde C programlamaya benzer kalıplar yatmakta. Şuan C'de kendini mümkün olduğunca geliştirmen öncelikli olarak Matlab'da ve devamında daha sonra kullanacağın programlarda çok işine yarayacaktır...
Yukarı Alt