Arama Sonuçları

1. Mücahit Arslan

ses algılayıp ayırıcı devre tasarımı

Merhaba, Projenin neresindesin? Ne kadarlık bir ilerleme kaydettin? Nerelerde takıldın ve bizden destek istiyorsun? Daha spesifik olursan senin için daha verimli olur.
  2. Mücahit Arslan

Elektrik Kesintisine Çözüm arıyorum

Fiyat farkına marka/model farklılığı ve ürün kalitesi sebebiyet veriyor olabilir. İşi yapmak isteyen kişinin kullanacağı ürünün marka/modelini satıcının ürünü ile kıyasladınız mı?
  3. Mücahit Arslan

Model Uçak

Eyvallah hocam, siparişi geçtim. Teşekkür ederim yorumun için.
  4. Mücahit Arslan

Model Uçak

Arkadaşlar merhaba, Bana 2 kanat uzunluğu 1.5m civarında olacak bir model uçak lazım. Ücreti çok önemli değil. Nereden bulabilirim bir fikri olan var mı?
  5. Mücahit Arslan

Elektrik Kesintisine Çözüm arıyorum

Eğer güneşin yoğun olduğu bir bölgede iseniz güneş enerjisi tabanlı çözümler en mantıklısı gibi gözüküyor. En azından uygulanabilirliği yüksek, kullanımı kolay. Öte yandan UPS'lerin çalışma süresi gerçekten çok kısıtlı, 8-10 saatlik bir elektrik kesintisi için yeterli olması mümkün değil. Eğer...
  6. Mücahit Arslan

RF ile Seri Haberleşme

Benzer olan modül tam olarak 868MHz mi kullanıyor yoksa aynı band içerisinde 868'e yakın fakat farklı frekans değerine sahip bir frekans mı kullanıyor? Eğer modüller arasında az da olsa bir fark mevcut ise Acusto-optic tunable filters'a bir bakabilirsiniz. Bu arada Wireless alarm system...
  7. Mücahit Arslan

yüksek lisans hakkında ?

Yüksek lisans yapacağın alan ile alakalı temel ve detay soruları var bildiğim kadarıyla. Yüksek lisans yapmak istediğin alanda ne kadar yetkin olduğunu görmek adına yapılan bir sınav.
  8. Mücahit Arslan

Elektriği iletmeyen madde manyetik alanı iletir mi

Bireysel olarak bu materyallerin temini nasıl yapılıyor pek fikrim yok açıkçası. Fakat biraz araştırırsan birşeyler bulabilirsin belki.
  9. Mücahit Arslan

Wi-fi sinyal genişletici

Uygulama alanın çok geniş olmayacaksa half-wave dipole bir yaklaşım olarak görülebilir. Fakat bana sorsan ona dahi gerek yok. Hazır routerlar üzerinden işlem yapmayı dene.
  10. Mücahit Arslan

Wi-fi sinyal genişletici

Öncelikle "sender" kelimesi asıl terimin doğru karşılığı değildir. Kullanılması gereken terim "transmitter"dır. Bunun yanı sıra sizin çok kapsamlı araç gereçler ile uğraşmanıza gerek yok. Bir tane eski bir router'ınız olacak, 1 tane firmware (bu ihtiyaç kullanacağın router modeline göre...
  11. Mücahit Arslan

Elektriği iletmeyen madde manyetik alanı iletir mi

Ferromagnetic insülatörlere bir gözat. Bu insülatörlerde kullanılan materyaller magnetic flux'a izin veren fakat elektrikten etkilenmeyen materyallerdir. Aradığın cevabı bulacağını düşünüyorum.
  12. Mücahit Arslan

yüksek lisans hakkında ?

Alanından farklı bir mühendislik alanında yüksek lisans yapmak istediğinde karşına yeterlilik sınavı ve mülakatı çıkacaktır. Eğer yüksek lisans yapmak istediğin alandaki yeterliliğini ortaya koyar da yüksek lisansa yerleşirsen ve başarı ile tamamlarsan hayatına makine mühendisi olarak devam...
  13. Mücahit Arslan

Arduino mesafe sensörü hakkında yardım

İyi ölçüm alamamaktan kastınız nedir biraz açabilir misiniz? Size aktarılan veriyi mi tam olarak ölçemiyorsunuz? Yoksa mesafeyi mi doğru okuyamıyorsunuz?
  14. Mücahit Arslan

Fizik Mühendisliği Nedir

Öncelikle Fizik Mühendisliği güzel bir bölümdür. Önü çok açık, çalışma alanı çok fazladır. Maddi getiri durumları senin için şuan çok önem arz etmese de ileriye dönük fikirlerinin bir şekilde etkileneceğinden eminim. Fakat istediğin konuma geldiğinde finans konusunda hiçbir endişen zaten...
  15. Mücahit Arslan

Yerli malı elektirikli araba girişimi

Merhabalar Kuzey, Öncelikle söylemeliyim ki henüz 14 yaşında bu tarz fikirlere sahip olman ileriye dönük çok güzel işler yapacağının habercisi. Fakat bu tarz projelere girebilmek için öncelikli olan azmin yanında konu ile alakalı olarak temel düzeyde de olsa bir bilgi birikimine sahip olmak...
  16. Mücahit Arslan

Hareketsizlik sensörü yardım

GY-NEO6MV2 GPS Modülü - Uçuş Kontrol Sistem GPS′i Satın Al | Robotistan.com Verdiğim linktekine benzer bir modül satın al. Bu location tracker modülden her 100ms'de bir veri alacak şekilde sade ve kolay bir program yap. Eğer örnek veriyorum 10sn'dir sana aynı lokasyon bilgisini veriyor ise...
  17. Mücahit Arslan

Step motor kontrolü

Peki satın aldığınız sürücünün kaynak kodları sürücü ile birlikte verilmemiş miydi?
  18. Mücahit Arslan

Step motor kontrolü

Kontrol arayüzü nedir? Hangi programla kontrol etmeye çalışıyorsunuz motoru?
  19. Mücahit Arslan

Tavsiye isteği

Ben genel olarak internet üzerindeki açık kaynaklardan takip ediyorum programlama konularını. O yüzden kitap hakkında verebileceğim bir tavsiye maalesef yok. Ama sen yine de kütüphanedeki kitaplara bir göz at bence. Belki başlangıçta sana yardımcı olabilecek bir şeyler bulabilirsin.
  20. Mücahit Arslan

Tavsiye isteği

Merhaba İbrahim, Öncelikle şunu söylemek gerekir ki programlamaya ne kadar aşina olursan senin için o kadar iyi. Hepsini aynı anda mükemmel bir şekilde öğrenmek öğrencilik döneminde zaten mümkün değil ama en azından temel programlama dillerinin algoritma ve fonksiyon yapıları ile alakalı olarak...
Yukarı Alt