Arama Sonuçları

1. Mücahit Arslan

Manyetik alan ile savunma sistemi

Sorunun cevabı tabi ki fizik mühendisliği. Benim lisansım elektronik ve haberleşme, yüksek lisans ise elektrik-elektronik. Her ikisinde de bahsi geçen alanlara eğilim fizikte olduğundan daha azdır. Elektronik ve haberleşme okuyorsan ve direkt olarak bu alana yönelmek istersen o ayrı. Ama genel...
  2. Mücahit Arslan

Edilemez. Çok dar olmayan bir büküm ile fiber optik kabloyu sardığın düşünülürse, gönderdiğin...

Edilemez. Çok dar olmayan bir büküm ile fiber optik kabloyu sardığın düşünülürse, gönderdiğin tüm ışın fiber optik kablonun içerisinde hapsedilir. Yeteri kadar dar sardığında ise ışığın içerisindeki mode lar fiberin belle bölgelerini zaman içerisinde ısıtarak deforme edecek ve sonuç olarak da bu...
  3. Mücahit Arslan

ege üniversitesi mi marmara mı

Türkiye'de ağır sanayinin ciddi bir kısmı İzmir ve çevresinde konuşlanmıştır. Öte yandan, Ege üniversitesi de kalitesini defalarca kanıtlamış bir üniversitedir. Bence Marmara ve Ege'de alacağın eğitimlerin arasında uçurumlar olmayacak. Önemli olan senin kendini hangi şehir ve üniversitede daha...
  4. Mücahit Arslan

İş Arama Sorunsalı

Kimse size asgari ücret ile işe başlayın demiyor. Yalnızca sizi mülakata çağırdıklarında az çok teklif edecekleri ücret hakkında bilgi sahibi olun istedim. Ortalamanın üzerinde olmaktan kastınız ne tam olarak anlayamadım ama çok çok iyi derece ve diplomalarla kabul edilmeyen/şirketlerdeki mali...
  5. Mücahit Arslan

Makine mühendisliği bitirme projesi

Hangi alanlara eğilimin var? Ne tür yazılım dillerine hakimsin? Proje için bütçe sınırlaması nedir? gibi sorulara cevaben bir çalışma alanı belirtirsen bize, bizler de sana daha sağlıklı fikirler sunabiliriz.
  6. Mücahit Arslan

İş Arama Sorunsalı

Öncelikle arkadaşların da belirttiği gibi üniversite döneminde kurulan ilişkiler iş hayatına atılmanda ciddi pay sahibi. Bu süreç içerisinde mümkün olduğunca firma ziyareti yapılıp, fuarlara katılıp gerekli kontaklara erişmek gerekiyor. Öte yandan, benim dikkatimi çeken cümle "2500 TL de olsa...
  7. Mücahit Arslan

Yani genel itibari ile sana kıdemi getiren bölüm hangisi ise o bölümün mühendisi oluyorsun.

Yani genel itibari ile sana kıdemi getiren bölüm hangisi ise o bölümün mühendisi oluyorsun.
  8. Mücahit Arslan

Eğitimde yetkinlik kıdem esaslıdır. Sen bilimsel hazırlık alıp yüksek lisansını lisanstan farklı...

Eğitimde yetkinlik kıdem esaslıdır. Sen bilimsel hazırlık alıp yüksek lisansını lisanstan farklı bir tamamladığında lisansta öğrendiklerin genel itibari ile senin için genel kültür bilgileri oluyor. Farklı bir alanda doktoranı yaptığında da yüksek lisansın üzerine çıkmış olduğundan artık yüksek...
  9. Mücahit Arslan

Bitirme Projesi Görüntü İşleme ile

Mümkün olduğunca az modül kullanıp karmaşayı azaltın. Harita işaretlemeyi national instruments'e ait DAQ cihazı ile de yapabilirsin arduino ile de yapabilirsin. Ama mümkün mertebe az modül kullanın ki haberleşme ağınız daha anlaşılabilir ve kolay olsun.
  10. Mücahit Arslan

pixy cam standart bir üniversite projesi için çok maliyetli olur. Şekil tanımlama için ortalama çözünürlükte bir kamera işinizi görür. Ama renk tanıma için daha üst seviye bir kamera almanız gerekebilir. Benim tavsiyem şekil + renk tanıma üzerine yoğunlaşmanız. Bu sayede geliştireceğiniz...
  11. Mücahit Arslan

Birbirlerine karşı eksi ve artı yönleri var muhakkak. Görüntü işleme alanında bu iki dil arasında bir comparison tablosu çıkartmanı öneririm. Elde ettiğin çıktılar ile tercihinin önü daha çok açılacaktır. Öte yandan, eğer Phyton'u da yeni öğrenecek ve bu süreçte belli bir vakit harcayacaksan...
  12. Mücahit Arslan

Amerikada mühendis olmak için ne yapılmalı ?

Herşeyden önce çok iyi derecede İngilizce bilmen gerekiyor. Sonrasında ise tam olarak ne çalışmak istediğin ile alakalı net bir fikir sahibi olman. Orada, bu tarz işler ülkemize nispeten daha sistematik işliyor. O yüzden, fark yaratan bir alanda çalışmak istemeli ve o alanda birşeyler...
  13. Mücahit Arslan

LabVIEW programına gereken önem veriliyor mu?

Merhabalar. Türkçe çok bir kaynak bulamayacaksın. Buldukların da ele avuca gelir kaynaklar olmayacak. Bunun yerine benim tavsiyem basit örneklerin çözüldüğü ingilizce videoları üzerinden öğrenmeye çalışman. Adım adım ilerleyerek, yapılan her şeyi anlamaya çalışarak takip ettiğin zaman dil...
  14. Mücahit Arslan

Önce yabancı cisim olarak adlandırdığın cisimlerin formunu belirle. Bu robot neyi yabancı cisim olarak algılayacak veyahut neyi es geçecek. Bunların bir listesini çıkart. Daha sonra, eğer öncesinde görüntü işleme ile alakalı olarak hiç bir çalışman olmadıysa görüntü işlemede kullanılan yazılım...
  15. Mücahit Arslan

Merhaba Mustafa, m.mucahitarslan@gmail.com mail adresim. Proje neymiş ? Ben nasıl yardım...

Merhaba Mustafa, m.mucahitarslan@gmail.com mail adresim. Proje neymiş ? Ben nasıl yardım edebilirim bir anlat bakalım.
  16. Mücahit Arslan

Makine Mühendisliği Alan Seçimi Yardım

Enerji piyasası günümüzde mevcut piyasaların çok daha üstüne çıkmaya aday bir alan. Farklı ülkelerde, farklı işlerde kendine yer bulabileceğin, geniş yelpazelerde çalışmalar yapabileceğin de bir alan. Şahsi olarak ben Enerji ile herhangi başka bir bölüm arasında kalan herkese enerjiyi tavsiye...
  17. Mücahit Arslan

Mühendislikte Hangi Üniversitesi

Mef ve Özyeğin üniversitesi piyasaya ciddi reklamlar sunarak dikkat çekmekte. Bu ikin okulun ders veren listesine baktığımızda da diğer özel üniversitelerin seviyesinde hatta bir tık üstlerinde bile denilebilir (tabi bu durum bölümden bölüme değişebiliyor). Fakat, benim kişisel olarak sana...
  18. Mücahit Arslan

Bilgisayar Mühendisliğinde Matematik Önemli mi?

En fazla Matematik dersinden nispeten düşük puanla geçersin ama bir şekilde geçersin. Belki üniversite içerisinde kullanılan matematik metodolojisini seversin ve yeteri kadar asılıp iyi bir puanla dersi geçersin. Burada önemli olan nokta mevcut matematik bilgin Bilgisayar Mühendisliğini...
  19. Mücahit Arslan

Otomotiv Mühendisliği mi Uçak Mühendisliği mi?

Hakkında hayrlısı olsun. Başarılar diliyorum.
  20. Mücahit Arslan

Otomotiv Mühendisliği mi Uçak Mühendisliği mi?

Her zaman vurguladığımız gibi, öncelikli olan senin otomotiv mühendisliğine mi yoksa uçak mühendisliğine mi kendini yakın hissettiğin. Sen kendini hangi alanda görüyorsun? Hangi alan senin için daha cazip geliyor?
Yukarı Alt