Arama Sonuçları

1. Mücahit Arslan

2 Yıllık İşsizlik

Bir yere yerleşmeye bak. Yerleştikten sonra sana sunulan bu vasat ve küçültücü imkanları unutma. Ona göre çalış. İleride, tecrübe sahibi olduktan sonra hizmet maliyetini kendin belirle.
  2. Mücahit Arslan

Mekatronik Rüzgar Türbini

Geç cevap verdiğim için kusura bakma Altay. Strain gauge'ler Türkiyede gerinim ölçer adı altında satılıyor. Pahalı ürünler değiller, temini kolaydır. Strain gauge'leri monte ettikten sonra, sensör üzerinde rüzgardan kaynaklı herhangi bir gerinim değişimi meydana geliyor mu yazılım ile anlık...
  3. Mücahit Arslan

Load sensörü kullanımını çok önermem. Load sensörün çalışma prensibi başka bir parametreyi ölçmek olduğundan, etkinin sensör yüzeyine dik olması gerekmekte. Senin uygulamanda rüzgar çoğunlukla sensöre paralel/yatay olarak geleceğinden ölçüm hassasiyetin azalır. Hassas ölçüm alan bir strain gauge...
  4. Mücahit Arslan

Algılamak istediğiniz rügar çok ufak boyutlarda değilse strain gauge'ler işinizi görür. Rüzgar olduğunda strain gauge üzerinde bir miktar gerinim meydana gelir ve ölçüm yaptığınız parametre değişmeye başlar. Hatta strain gauge'i kalibre edebilirseniz, rüzgarı depolarken bir taraftan da ufak bir...
  5. Mücahit Arslan

Hareketli Kapıdan Geçen Arduino Araba

Şuan için algoritmada bir sıkıntı gözükmüyor. Zaten herhangi bir sıkıntı varsa da bunu uygulamada görüp gerekli önlemleri alırsın.
  6. Mücahit Arslan

2 motorlu mekanizma

Merhaba @ahmtbln kafanda sandalet örgüsünü canlandır. Ayağı çarpraz bir biçimde saran iki tane lastik düşün. Bu lastiklerden bir tanesi sağ/sol motoru için diğeri de aşağı yukarı motoru için atansın. Motorların ucuna, motorların dönme hareketini takip edecek bir lastik parça yapıştır silikonla...
  7. Mücahit Arslan

Sen kızıl ötesi bir sensörü öncelikle robota dahil etmeden kapıya belli bir mesafede yerleştir. Sonra sensörün kapı açıkken ve kapalıyken verdiği cevapları analiz et. Arada mutlaka bir fark göreceksin. Bu fark yoğunluk olabilir, intensity olabilir, diversity olabilir ama mutlaka bir fark...
  8. Mücahit Arslan

Uçak mühendisliği üzerine yüksek lisans

Tezsiz yüksek lisans pek yüksek lisans olarak değerlendirilmiyor. Sana hiç bir faydası olmaz. Sen en iyisi gerekli çabayı sergile ve amaçlarına sıkı çalışarak ulaş.
  9. Mücahit Arslan

Takıldığın bir nokta olursa yardımcı olmaya çalışırız.
  10. Mücahit Arslan

Bu tarz yakın mesafe engel tespitlerinde genellikle basit bir kızıl ötesi veya akustik sensörler kullanılır. Maliyet açısından benim tavsiyem kızıl ötesi sensör koymandır.
  11. Mücahit Arslan

Ben olsam önce kapının periyodik bir biçimde açılıp açılmadığına karar vermekle başlardım algoritmaya. Bu işlemi de şöyle yapmak gerekiyor; robot kapının önüne geldikten sonra ilk kapalı/açık olma durumunu değerlendirmemeli, çünkü robot oraya ulaştığında kapı kaç saniyedir kapalı ve kaç saniye...
  12. Mücahit Arslan

Ortalamanın 2.5'in altında olması değerlendirmede seni çok arka plana atar. Mümkün mertebe 3 ve üzerine çıkmayı hedefle kendine.
  13. Mücahit Arslan

Uçak mühendisliği yüksek lisans başvurularına makine mühendislerini kabul ediyorlar, tabi ki öncelikli olanlar bölümün kendi mezunları oluyor. O yüzden seni diğer adaylardan farklı kılan birşeyler yapmak durumundasın. Öte yandan, uçak mühendisliği yüksek lisansına gittiğimde başvuranların ALES...
  14. Mücahit Arslan

Yurtdışında staj

Şuan benim elimde mevcut yok. İhtiyaca yönelik olarak yazdığım için sonrasında elimde tutmuyorum fakat internette yeteri kadar çok örnekleri var. İngilizce kısmına çok takılma, gerekli düzenlemeleri yaparım ben. mail adresim: m.mucahitarslan@gmail.com
  15. Mücahit Arslan

Yurtdışında staj

Bir de cover letter ekle. Taslağını aynı tut yalnızca CV'ni göndereceğin şirkete göre isim değişikliği yap. İçerisine idealist biri olduğunu gösteren birkaç detay da ekle. Büyük firmalar senin notlarının yanı sıra geleceğin ile alakalı neler düşündüğün, planladığınla da ilgilenirler. Dilersen...
  16. Mücahit Arslan

Yurtdışında staj

Hangi üniversitedesin, nasıl referansların var bilmiyorum ama bu firmalara girebilmek başlı başına zordur zaten. BMW'de Türk yönetici sayısının nispeten fazla olduğunu biliyorum. Bir de oraya baş vurmayı dene. Bu arada başvurularda cover letter kullanıyor musun? Yoksa yalnızca CV ve transkript...
  17. Mücahit Arslan

Yurtdışında staj

Şuana kadar nerelere başvurdunuz? Aklınızda hangi ülkeler var?
  18. Mücahit Arslan

Arduino da pil nasıl seçilmeli?

Ne demek. Kolay gelsin.
  19. Mücahit Arslan

Arduino da pil nasıl seçilmeli?

L298'de kullanacağınız beslemeye bağlı olarak bazı jumperları aradan kaldırman gerekiyor, bunlara dikkat et. Öte yandan, 12V besleme hız kontrolünü de yapabilmen için daha idealdir. Şu videoya bir göz at istersen. Burada bağlantıları nasıl yapman gerektiğini anlatıyor açıklayıcı bir şekilde...
  20. Mücahit Arslan

Teknoloji Fakültesi mezunlarının imza yetkisi olmayacakmış deniyor. Bu doğrumu?

Hocam her duyulana kulak asmayın. Böyle bir şey olsa dahi, imza yetkisini kullanan kaç tane mühendislik dalı var? Bu dalların içerisinden kaç mühendisin imza yetkisini kullandığı proje karşısına geliyor? Detaylara çok fazla takılmayın. Şuan için mezun olduğunda bu yetkiyi alamıyorsan ve...
Yukarı Alt