Arama Sonuçları

1. Mücahit Arslan

Savunma Sanayisi Hakkında

Bahsettiğin konu çok üstün körü anlatılabilecek bir konu değil. Fakat kısaca bir iki noktaya değinilebilir. Öncelikli olarak bahsi geçen füzenin cinsi talim edilir. Güdümlü mü? Tahribat füzesi mi? Erişebileceği maksimum hız nedir? Belli mesafelerdeki hedefi vurmak için tasarlanmış olan yazılım...
  2. Mücahit Arslan

mikro ve nano teknolojiler

Nano teknoloji ve türevi olan bölümlerde genellikle fizik mühendisleri görev alır. Hatta Yarı iletken üzerine uzmanlaşmış elektronik mühendislerinin de aktif olarak bu alanlarda istihdam edildiğini biliyorum. Fakat makine mühendisinin bu tarz uygulamalarda görev aldığına pek şahit olmadım. O...
  3. Mücahit Arslan

TERCİH DÖNEMİ

Hacettepe Üniversitesi daha kompakt bir yönetim yapısına sahip, daha çok kendi içerisinde işler yapan bir üniversite. Fakat Gazi Üni. daha çok sanayiye yönelik çalışmalar yapan, Aselsan, Roketsan, TAI ve TEI ile ortak projeler yürüten geniş görüşlü bir üniversite. Her ikisinden de pişman...
  4. Mücahit Arslan

Havacılık Bilişimi Bölümü

Öncelikle okuyacağın bu bölümden denklik alabilir misin ona bir bak. Eğer denkliğini alamazsan TAI'ye başvuru yaptığında lise mezunu gibi muamele görürsün. O yüzden, eğer bu bölümün muadili bir bölüm Türkiye'de yoksa şahsi fikrim Havacılık ve Uzay Müh. oku gel denkliğini al ardından tekrar...
  5. Mücahit Arslan

Okula 2 Yıl Ara Vermek

Hiç bırakmamış gibi devam et. Alt dönem-üst dönem muhabbetlerine kafanı takma. Uzak kalmanın muhtemelen kendince haklı bir yönü vardır. Uzak kaldığın süreçteki açığını kapat ve yoluna devam et. Mühendislik ekseriyetle azimli olmak ile paraleldir. Azimli ol.
  6. Mücahit Arslan

Elektronik ve haberleşme mühendisliği hangi üniversitelerde okunmalı?

İYTE gayet güzel, okuması nispeten zor fakat kaliteli öğrenci yetiştiren bir enstitüdür. Laboratuvar imkanları oldukça geniştir. Kaliteli eğitim alırsın. Öte yandan, İTÜ'de bu alanda kendini geliştirmiş ve dünya çapında iş yapan öğrencileri yetiştirmiş bir üniversitedir. Özellikle Prof. Dr...
  7. Mücahit Arslan

Otomotiv Mühendisi Kendini Nasıl Geliştirir

Öncelikle mekanik bilgi birikiminin yanında araç içerisinde kullanılan yazılım tabanlarını incele. Otomotiv dünyası her geçen gün modernleşiyor ve takip etmesi güçleniyor. Bu modernleşmenin başında da yazılım geliyor. Bu konuya mutlaka eğil. Bunun yanı sıra, kendine spesifik bir alan seç ve o...
  8. Mücahit Arslan

Kimya Mühendisliği İş İmkanları

Merhaba, işsizlik sorunu çeken bölümlere bakılırsa şuan Türkiye'de birçok bölüm tercih edilmez. Sen ne istiyorsan o alana doğru yönel. Hakkını vererek mezun olduktan sonra mutlaka bir işe girersin. Oldu da bölümü hakkıyla bitirdin fakat iş bulamadın, sen mezun olduktan sonra biz hala buralarda...
  9. Mücahit Arslan

HACETTEPE CS / YTÜ CE

Öncelikle hangi bölüm için kıyaslama yapılmasını istiyorsun? Bizimle paylaşır mısın?
  10. Mücahit Arslan

İtü kimya mühendisliğimi itü metalurji mi

Şahsi fikrim olarak eğer ikisinin arasında kalsam ben de Metalurjiyi seçerdim. Kimya, bölüme girmeden de önce Kimyayı çok sevenlerin işi. Fakat böyle bir durum yoksa yani üniversite okumak için Kimya yazacaksan Metalurji önceliğin olabilir. Çünkü bu bölüm senin için yeni bir alan olacak. Her...
  11. Mücahit Arslan

metalurji ve malzeme

Metalurji malzemenin iş alanı geniştir. Kompozit üretimi, yarı iletken teknolojileri vb. gibi birçok alanda kendine yer bulabilirsin. Mezun olduğunda iş bulabilmenden daha önemli olan senin bu bölümü gerçekten okumak isteyip istemediğin. Nasibin nerdeyse ekmeğini ordan zaten kazanırsın merak...
  12. Mücahit Arslan

Makine Mühendisliği mi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mi?

İkisinin arasında kaldıysan ve bilgisayarla da aran iyi ise Mekatronik Mühendisliğini de bir düşün. Hem makina hem de gömülü sistem/yazılım çalışma imkanın var. Fakat eğer Mekatronik'i zihninden sildiysen tamamen ilgi alanlarına yönelik bir kişisel analiz yap ve kendini hangisine daha yakın...
  13. Mücahit Arslan

El Terlemesi İleride Benim İçin Sorun Olur Mu?

Bazen benzer durumlarla bizler de günlük yaşantımızda karşılaşıyoruz. Muhtemelen doktora gitmiş ve onun tavsiyelerini almışsındır o yüzden işin medikal boyutunu sen daha iyi bilirsin. Fakat, her şeyin bir çözümü var. Kimler nasıl problemlerle cebelleşip okumaya, ekmek kazanmaya çalışıyor. Bu...
  14. Mücahit Arslan

Makine Mühendisliği mi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mi?

Lisansta alacağın İngilizce sana yalnızca terminolojide bir nebze katkı sağlayacak bunu unutma. Bundan ziyade asıl dikkatini vermen gereken konu nelerle ilgilendiğin, hangi alanlarda çalışmayı sevdiğin. Hem makinanın hem elektrik&elektroniğin teknolojik olarak önü gayet açık. Her iki kapıdan da...
  15. Mücahit Arslan

Üniversite Tercihinde Cesur Ol!

Tercih aşamasında sizlere destek olacağını düşündüğüm bir yazı hazırladım. Girip bir bakmanızı öneriyorum. Üniversite Tercihinde Cesur Ol - Mühendis Beyinler Cesur olun. Araştırın. Belirleyin. Tercih edin. Kazanın.
  16. Mücahit Arslan

Mühendislikten Gözümü Korkuttular

Şu yazıya bir göz atmanı öneririm: Üniversite Tercihinde Cesur Ol - Mühendis Beyinler
  17. Mücahit Arslan

Bilgisayar mühendisliği mi yoksa yazılım mühendisliği mi

Çok genele hitap eden ve güzel bir bölümdür. Fakat bu benim yaktın olduğum konulara göre şahsi görüşüm. Bu yorum bir başkası tarafından kabul görmeyebilir. O yüzden önemli olan senin bu bölüm ile alakalı ne kadar bilgi sahibi olduğun ve sana ne kadar hitap ettiğini düşündüğün.
  18. Mücahit Arslan

Bilgisayar mühendisliği mi yoksa yazılım mühendisliği mi

Tercihini yapmadan önce PC'nin hardware tabanıyla mı ilgileniyorsun yoksa Software tabanıyla m ilgileniyorsun? Bu sorunun cevabını kendine sorup önce bunu netleştirmen lazım. Öte taraftan ben her zaman yazılım mühendisliği taraftarıyım. Günümüz teknolojisinde yazılımın dahil olmadığı herhangi...
  19. Mücahit Arslan

Bilgisayar Mühendisliği mi Endüstri Mühendisliği mi?

Merhaba İbrahim, bahsettiğin iki bölümün çalışma prensipleri, yerleri ve şartları ciddi farklılıklar göstermekte. Bilgisayar ile aran iyi ise, ileriye dönük ciddi projelerin varsa ve bu alanda yapabileceklerin ile alakalı olarak geniş bir ufka sahipsen bilgisayar veya yazılım mühendisliği...
  20. Mücahit Arslan

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Staj Yerleri

3 yıldır telekomünikasyon mühendisi olarak çalışıyorum. Alan olarak çok fazla iş imkanınızın olduğu/olacağı bir bölüm. Fakat öncelikli olan sizin ne yapmak istediğinizdir. Günümüzün altın elementi ışıktır. Bu yüzden size tavsiyem mezun olmadan önce fiber nedir? nasıl çalışır? uygulama alanları...
Yukarı Alt