Yeni mezun olduğunuzdan dolayı size bazı sorularım olacak.Sana ilk tavsiyem ASELSAN tabiki. Kendini telekomla sınırlandırma Bend Yenı mezun oldum HABERLEŞME den Şuan ki hedefim Devlet Hava Meydanları, Devlet Demir yolları bunlarda aklında bulunsun
Teşekkür ederim.Haberleşme /mikrodalga alanında uzmanlaşırsam hangi girnalarda işe girebilirim peki? (Turkcell,vodafone vb. dışında )Merhaba;
1- Son senemdeyim. Hiç pişmanlık duymadım ve hala iyi ki seçmişim diye düşünüyorum. Kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama şahsi fikrim olarak özellikle 3. ve 4. sınıftaki elektromanyetik dalgalar, mikrodalga tarzı dersler çok eğlenceli. Ayrıca haberleşme anabilim dalının dersleri de zevklidir.
2- Mezun olduktan sonra ilk iş başvurularında not ortalaması önemlidir. Hatta staj için başvuruda bulundu isen fark etmişsindir genelde 3 ve üzeri ortalama isterler. Ancak daha sonrası için kimse ortalamaya bakmaz. Vereceğin fayda son derece önemlidir.
3- Genel olarak iş imkanı yüksek bir bölüm tabiki. Ancak özellikle gömülü sistemler veya haberleşme alanında yoğunlaşırsan daha fazla iş imkanı olabilir.
Staj yeri olarak da savunma sanayi için illa ASELSAN olacak diye bir şey yok. Savunma sanayide görev alan birçok şirket var. Ayrıca network alanındaki şirketler de olabilir.
Savunma sanayi şirketlerinin hemen hemen hepsinde, netaşta, tp-link vb firmalarda...Teşekkür ederim.Haberleşme /mikrodalga alanında uzmanlaşırsam hangi girnalarda işe girebilirim peki? (Turkcell,vodafone vb. dışında )
bilgileriniz için teşekkür ederim3 yıldır telekomünikasyon mühendisi olarak çalışıyorum. Alan olarak çok fazla iş imkanınızın olduğu/olacağı bir bölüm. Fakat öncelikli olan sizin ne yapmak istediğinizdir. Günümüzün altın elementi ışıktır. Bu yüzden size tavsiyem mezun olmadan önce fiber nedir? nasıl çalışır? uygulama alanları nelerdir? bunları öğrenin. Mezun olduğunuzda en azından bir tane programlama dilimine iyi derecede hakim olacak şekilde kendinizi yetiştirin. Farklı ülkelerin teknolojilerini, bu teknolojileri elde etmek için nasıl süreçlerden geçtiğini öğrenin. Sonuç olarak da ne yapmak istediğinize karar verir. Daha sonrasında önünüzde zaten çok sayıda alternatifiniz olacaktır.
Bu arada staj yeri olarak yalnızca şirketlere bağlı kalma. Farklı bir üniversitenin gelişmiş bir laboratuvarında yapacağın staj da sana çok şey katacaktır. İTÜ, ODTÜ, BOĞAZİÇİ,GAZİ üniversitesi gibi üniversitelerin laboratuvar imkanları oldukça geniş. Buraları da değerlendirmeni tavsiye ederim.