merhaba arkadaşlar makina muhendisliği 2.sınıf ögrencisiyim ve bu sene zorunlu stajım var stajımı kesinlikle oturarak veya naylon staj tabiri olan şekilde yapmak istemiyorum bana bu alanda güzel seyler katabilecek bir yer istiyorum imalat stajı yapacağım stajere destek ve öenm veren staj yerleri biliyorsanız yardımınızı bekliyorum İstanbul/çatalcada oturuyorum staj yeri önerileriniz bekliyorum
Kemal bey 45 yıllık hayalim olan antiyerçekimi motor sistemi üzerine çalışmalarım ve bir takım başarılarım var. Fakat oluşturduğum sistemin geliştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle öncelikle çalışma sisteminin fizik üstatlarınca onaylanması ve mühendisler grubu ile geliştirilmesi gerekiyor. Kabul ederseniz mail üzerinden daha ayrıntılı görüşebiliriz.
Dostum slm, xbee ile ilgili bir gönderi paylaşmışsın, çok acil yardım arıyorum, ne yaptın o günden sonra halledebildin mi sıkıntını ?
Görüşünü bana mail atabilirsen çok sevinirim. orhan_diktas@hotmail.com
Bir de araştırma imkanınız olsa da drone motorlarının çalıştırılabilmesi konusunda yardımcı olabilseniz çok memnun olurum. Şu anda tek istediğim; drone motorlarını herhangi bir elektronik beyin benzeri bir parça kullanmaksızın direkt pile nasıl bağlayabiliriz?
Mücahit bey, yardımınız için teşekkür ederim. Ben bu konuda şu anda tüm insanlıktan önde ispatları başardım, tek sorun doğru tasarımı bulabilmekte. Çalışmalarım sürüyor ve en geç iki yıla kadar sonuçlandırabileceğime inanıyorum.
Bir drone motorunda üç adet kablo çıkışı var. Bu kabloların nasıl bağlanabileceği konusunda bilgisi olan arkadaşlara ihtiyacım var. Benim bilgim sadece iki adet kablo üzerine. Motorlarda normal olarak bir faz ve bir nötr çıkışı olur, üçüncü kablo neyi ifade ediyor?
İşimde başarılı olursam, sizin gibi bilgili ve zeki insanlarla çalışmak en büyük hedefim. Şu anda sadece bilgi desteğine ihtiyacım var. Gelecek için akıl almaz hayallerim var. SEG sistemi videolarına Youtube'dan baktım. Sadece mıknatıs konusu ise bana yararlı olacağını düşünmüyorum. Yerçekimini yenmek gerçek fizik kanunlarından yararlanabilirsek mümkün olacaktır. Teşekkür eder, işlerinizde başarılar dilerim.
Ben şu anda yer çekimini yenme projesi üzerine çalışıyorum. Geleceğin uzay araçları elektrik motorları ve nükleer enerji ile hareket edecek. Bu konuda biraz yol aldım fakat kesin sonuçlara ne zaman ulaşabilirim bilmiyorum. Günümüzdeki fizik bilgilerine göre imkansız görünen bir hayalle uğraşıyorum. Bu projede elektromanyetizma çok önemli bir konu.
Ben şu anda yer çekimini yenme projesi üzerine çalışıyorum. Geleceğin uzay araçları elektrik motorları ve nükleer enerji ile hareket edecek. Bu konuda biraz yol aldım fakat kesin sonuçlara ne zaman ulaşabilirim bilmiyorum. Günümüzdeki fizik bilgilerine göre imkansız görünen bir hayalle uğraşıyorum. Bu projede elektromanyetizma çok önemli bir konu.
Evet benim yapmak istediğimi anlamışsınız. Günümüzdeki kullanılan materyaller yerine daha hafif materyaller kullanıp, güçlü elektromıknatıs oluşturabilsek daha büyük iş kapasitesi elde edebiliriz. Benim sorunum bu. Bilginiz için teşekkür ederim.