Yeni profil mesajları

Merhabalar oguzhan bey ben 2.sınıf makina mühedisi ögrencisiyim Ankara’da staj yeri arıyorum önerebileceginiz yer varmı ?
merhaba arkadaşlar makina muhendisliği 2.sınıf ögrencisiyim ve bu sene zorunlu stajım var stajımı kesinlikle oturarak veya naylon staj tabiri olan şekilde yapmak istemiyorum bana bu alanda güzel seyler katabilecek bir yer istiyorum imalat stajı yapacağım stajere destek ve öenm veren staj yerleri biliyorsanız yardımınızı bekliyorum İstanbul/çatalcada oturuyorum staj yeri önerileriniz bekliyorum
Kemal bey 45 yıllık hayalim olan antiyerçekimi motor sistemi üzerine çalışmalarım ve bir takım başarılarım var. Fakat oluşturduğum sistemin geliştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle öncelikle çalışma sisteminin fizik üstatlarınca onaylanması ve mühendisler grubu ile geliştirilmesi gerekiyor. Kabul ederseniz mail üzerinden daha ayrıntılı görüşebiliriz.
merhaba , ben de selçuk üniversitesinde okuyorum.size bir kaç sorum olacaktı. nasıl ulaşabilirim
Dostum slm, xbee ile ilgili bir gönderi paylaşmışsın, çok acil yardım arıyorum, ne yaptın o günden sonra halledebildin mi sıkıntını ?
Görüşünü bana mail atabilirsen çok sevinirim. orhan_diktas@hotmail.com
bir konuda yardıma ihtiyacım var ışığın tavanda dönmesini nasıl bir sistem kurarak yapabilirim?aynı bir tren gibi gitmesi gerekiyor.
avcsevval
avcsevval
led değil spot ışığı yada basit bir ampul
T
TCP-IP
1-) Rotası sabit bir yol mu izleyecek ?
2-) Anladığım kadarıyla evde değil fabrika veya ofis gibi bir ortamda mı kullanılacak , açıkçası yapılma mantığını anlamadım
3-) Işık sürekli yanacak mı yoksa bir canlı mı algıladığında yanacak?
4-) Tasarruf amaçlı hangi ampulün altından geçersek yanan sistemi diğer ampulleri iptal ederek tek bir ampul bizi mi takip edecek ?
T
TCP-IP
Sakıncası yoksa kullanım amacını açıklayabilirseniz yada ip ucu verirseniz ortaya bir şeyler çıkabilir , hatta kafamda bir icat bile çaktı bu soruya soru cümleleri hazırlarken..
Bir de araştırma imkanınız olsa da drone motorlarının çalıştırılabilmesi konusunda yardımcı olabilseniz çok memnun olurum. Şu anda tek istediğim; drone motorlarını herhangi bir elektronik beyin benzeri bir parça kullanmaksızın direkt pile nasıl bağlayabiliriz?
Mücahit bey, yardımınız için teşekkür ederim. Ben bu konuda şu anda tüm insanlıktan önde ispatları başardım, tek sorun doğru tasarımı bulabilmekte. Çalışmalarım sürüyor ve en geç iki yıla kadar sonuçlandırabileceğime inanıyorum.
Bir drone motorunda üç adet kablo çıkışı var. Bu kabloların nasıl bağlanabileceği konusunda bilgisi olan arkadaşlara ihtiyacım var. Benim bilgim sadece iki adet kablo üzerine. Motorlarda normal olarak bir faz ve bir nötr çıkışı olur, üçüncü kablo neyi ifade ediyor?
T
TCP-IP
Genelde toprak veya şaseye bağlantı için kullanılır ama drone üzerinde hangi amaçla kullanılır o konuda birşey diyemiyorum yanlış bilgi vermeyeyim.
A
Aslıhan ŞİMŞEK
3 adet kablo çıkışı var ise fırçasız motordur.Fırçasız motorları sadece gerilimi değiştirerek süremeyiz.Bu kabloların 2 tanesini bir pile bağladığımızı düşünelim böylece gerilim kaynağı olan pile kısa devre yaptırmış oluruz.Fırçasız motorların kullanılabilmeleri için sürüye ihtiyaçları vardır. :)
İşimde başarılı olursam, sizin gibi bilgili ve zeki insanlarla çalışmak en büyük hedefim. Şu anda sadece bilgi desteğine ihtiyacım var. Gelecek için akıl almaz hayallerim var. SEG sistemi videolarına Youtube'dan baktım. Sadece mıknatıs konusu ise bana yararlı olacağını düşünmüyorum. Yerçekimini yenmek gerçek fizik kanunlarından yararlanabilirsek mümkün olacaktır. Teşekkür eder, işlerinizde başarılar dilerim.
4 adet drone motorunu çalışır duruma getirebilmek için kimlerden teknik yardım alabileceğim konusunda bilgili kişilere nasıl ulaşırım?
4 adet drone motorunu çalışır duruma getirebilmek için kimlerden teknik yardım alabileceğim konusunda bilgisi olanlar var mı?
Ben şu anda yer çekimini yenme projesi üzerine çalışıyorum. Geleceğin uzay araçları elektrik motorları ve nükleer enerji ile hareket edecek. Bu konuda biraz yol aldım fakat kesin sonuçlara ne zaman ulaşabilirim bilmiyorum. Günümüzdeki fizik bilgilerine göre imkansız görünen bir hayalle uğraşıyorum. Bu projede elektromanyetizma çok önemli bir konu.
T
TCP-IP
Şu özel plastik madde işimize yarar , profesör ve onunla bağlantılı olan kişi ile kontak kurup bir zaman diliminde birlikte prof ile görüşmeliyiz. Sanırım işimizi bu madde görecek...
Ben şu anda yer çekimini yenme projesi üzerine çalışıyorum. Geleceğin uzay araçları elektrik motorları ve nükleer enerji ile hareket edecek. Bu konuda biraz yol aldım fakat kesin sonuçlara ne zaman ulaşabilirim bilmiyorum. Günümüzdeki fizik bilgilerine göre imkansız görünen bir hayalle uğraşıyorum. Bu projede elektromanyetizma çok önemli bir konu.
Mücahit Arslan
Mücahit Arslan
Öncelikle uzay araştırmalarında kullanılan sistemlerde neden güneş pilinin kullanıldığına, bu güneş pillerindeki hangi problemlerin çözülmeye/geliştirilmeye çalışıldığına bir göz atın. Daha sonra bu çözümlere elektromanyetizma yaklaşımını da dahil edip kendiniz nasıl alternatifler üretebilirsiniz bunların üzerinde durun bence. Bu şekilde amaca yönelik çalışmalarınızı şekillendirebilirsiniz.
Evet benim yapmak istediğimi anlamışsınız. Günümüzdeki kullanılan materyaller yerine daha hafif materyaller kullanıp, güçlü elektromıknatıs oluşturabilsek daha büyük iş kapasitesi elde edebiliriz. Benim sorunum bu. Bilginiz için teşekkür ederim.
  • Beğen
Tepkiler: TCP-IP
T
TCP-IP
Bu konular çok güzel ve araştırılması elzem konular. SEG sistemi duymuşsundur bununla ilgili videolar dökümanlar mevcut. Elimden geldiğince fikrimin ve imkanım el verdiğince yardımcı olmaya çalışırım. benimle irtibatı koparma başkaları için belki değilsin ama Benim için önemlisin...Bunu bil yeter..
Bakır kablo sarımı yerine kullanılarak, fiber optik kablo sarımından, çok güçlü bir lazer ışını dolaştırırsak manyetizma elde edilebilir mi?
Mücahit Arslan
Mücahit Arslan
Edilemez. Çok dar olmayan bir büküm ile fiber optik kabloyu sardığın düşünülürse, gönderdiğin tüm ışın fiber optik kablonun içerisinde hapsedilir. Yeteri kadar dar sardığında ise ışığın içerisindeki mode lar fiberin belle bölgelerini zaman içerisinde ısıtarak deforme edecek ve sonuç olarak da bu bölgeden ışın kontrolsüz bir şekilde dışarı sızacak. Sonuç olarak yine manyetizma elde edemeyeceksin.
T
TCP-IP
Edilemez Mücahit Bey'in bilgisine ek olarak ışık haline gelmiş olan enerji zaten manyetik alandan ( bir takım işlemden geçtikten sonra ) meydana gelmiştir. Soruda yer alan gizli sorunun şu olabilir mi ? Mevcudiyette yer alan zayıf akımı bakır kablo veya bobin kullanrak ve Henry sayı değerlerini kullanarak yaptığımız güçlendiriciyi daha az materyal kullanarak daha etkin ve güçlü hale şekle sokabilir miyiz ?
T
TCP-IP
Güneş ışığını enerjiye çevirebilirsin ( kimyasal olarak ta veya güneş paneli kullanarak ta enerjiye çevirebilirsin. ) Asıl amaç kapanadze jenaratörü gibi bir sistem kurmak mı ?
Yukarı Alt