Yeni profil mesajları

Hocam merhabalar üniversite sınavına hazırlanan biri olarak mühendislik bölümü düşünüyorum fakat o kadar çok bölüm var ki adeta kayboldum. Bu konuda bana yardımcı olmanızı umuyorum.Yazılım müh. Bilgisayar müh. Ziraat müh. Makine müh. Endüstri müh. Mekatronik müh. ve Tekstil mühendisliği dalları cazip geldi.Kişisel tercihleri bir kenara bırakırsak sizce hangi dalda iş bulma olanakları daha iyidir?
A
AhBirBilsemKişisi
Zira bazı bölümlerde iş bulmak için yurt dışına çıkmalısın diyorlar.
Emir Kalyoncuoğlu
Emir Kalyoncuoğlu
Merhaba,
Geleceğin mesleği olarak bakarsak yazılım mühendisliği diyebilirim. Ancak buradaki önemli nokta sen o mesleği sevebilecek misin? Yazılım sektörü hakkında tanıdığım insanlardan gözlemlediğim kadarıyla bir yazılım için saatlerce uğraşabiliyorlar. Buradaki kilit soru sen sıkılmadan o işin başında durabilecek misin?
Emir Kalyoncuoğlu
Emir Kalyoncuoğlu
Yukarıda yazdığın bölümlerin çoğu gerçekten mühendislikte geçerli bölümler, hangisini okursan oku senin sevip sevmemenle başarı gelecektir.
Kişisel tercihleri kenara bırakırsak yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve makine mühendisliği benim ilk 3 tercihim olacaktır.
Detaylı soruların olursa mail adresimden bana ulaşabilirsin.
emirkalyoncuoglu1994@gmail.com
Hocam merhabalar üniversite sınavına hazırlanan biri olarak mühendislik bölümü düşünüyorum fakat o kadar çok bölüm var ki adeta kayboldum. Bu konuda bana yardımcı olmanızı umuyorum.Yazılım müh. Bilgisayar müh. Ziraat müh. Makine müh. Endüstri müh. Mekatronik müh. ve Tekstil mühendisliği dalları cazip geldi.Kişisel tercihleri bir kenara bırakırsak sizce hangi dalda iş bulma olanakları daha iyidir?
A
AhBirBilsemKişisi
Zira bazı bölümlerde iş bulmak için yurt dışına çıkmalısın diyorlar.
S
Seçkin Şenol
Kesinlikle yazilim müh. okumalisin.

Su an en cok isyeri bu alanda.
En iyi parayi bu bransda kazanirsin.

Önümüzdeki 40 yil yazilimin olacak: Otomasyon, Endüstri 4.0/5.0, Yapay Zeka, ...

Hangi teknik dali okursan oku, programlama dili olmadan olmuyor artik.

Sana kesinlikle yazilim müh. öneririm.
Hocam merhabalar üniversite sınavına hazırlanan biri olarak mühendislik bölümü düşünüyorum fakat o kadar çok bölüm var ki adeta kayboldum. Bu konuda bana yardımcı olmanızı umuyorum.Yazılım müh. Bilgisayar müh. Ziraat müh. Makine müh. Endüstri müh. Mekatronik müh. ve Tekstil mühendisliği dalları cazip geldi.Sizce hangi dalda iş bulma olanakları daha iyidir? Kişisel tercihleri bir kenara bırakırsak.
okaliptus92
okaliptus92
Mail atmışsınız ona cevap verdim. Kontrol ediniz
merhaba kemal bey, pnömatik pres makinesi yapıcaz da bitirme için kuvvet yandan gelicek yardımcı olabilir miisiniz ?
Kemal Okur
Kemal Okur
Kuvvetin yandan gelmesi dediğiniz? aşağıda verdiğim linkteki benzeri bir yapımı olacak.
Merhaba kemal hocam benimde coilgun yapımı hakkında size biraz sorularım olacaktı size nasıl ulaşabilirim?Makine mühendisliği okuduğum için elektronik alanında bilgim sınırlı yardıcı olabilirseniz çok sevinirim. mail adresim: huseyinkalkir@gmail.com
Öncelikle merhaba bundan 3 4 gün önce otomotiv sektöründe mühendis olduğunuzu okudum ben şuan endüstri mühendisliği 1. Sınıfım. Ben de otomotiv sektöründe çalışmak istiyorum bir endüstri mühendisi olarak ne yapabilirim önerileriniz var mı?
  • Beğen
Tepkiler: 2pac.
Y. Hocaoğlu
Y. Hocaoğlu
Önce TOYOTA yalın üretim sistemini öğrenmelisin olmazsa olmaz.En başta YAMAZIMI hat dengeleme,5S,Kaizen,Değer akış haritası,Jidoka,Gemabda,Genchi genbutsu,Poka Yoke,Problem çözme teknikleri,Anormal durum yönetimi,Polivalans vs gibi.Ben eğer senin gibi ihtiyacı olan arkadaşlardan kurulu bir ekip kurarsanız size gönüllü olarak eğitim verebilirim.Hafta sonu olmak şartıyla.
Çağrı Doboğlu
Çağrı Doboğlu
Teşekkür ederim ekip kurmak için elimden geleni yaparım LinkedIn veya size ulaşabileceğim bir hesabınız var mıdır?
Bugün bir iş 10 saniyede bitiyorsa yarın 9 saniyede bitmelidir... ( Kaizen Felsefesi )
  • Beğen
Tepkiler: Erkan Öztürk
Y. Hocaoğlu
Y. Hocaoğlu
0.9 sn'de bitmeli süre azalmazsa gelişme yok demektir.örnek verecek olursam Toyota fabrikasında banttan 59 sn bir araba çıkar seneye bu hedef 58 ve altıdır.Bu sürelere 840 saniyelerden gelindi.👍
T5m6r
T5m6r
Ben herşeyin pratik bir limitinin olduğunu vurgulamak istedim. Eğer bugün bir iş 10 sn de bitiyorsa yarın 10sn den önce bitmelidir. Dese idiniz daha iyi olurdu. 0.9 sn biraz zorlama oldu. İlk azalma miktariniz 1 idi simdi 0.1 olmuş
S
Selamlar
Yarın artık o işe gerek duyulmamalı!!
bildiğin ve enterge sistemden oluşan bir enerji var bu kinetik enerjiyi elektirik enerjisine çeviremedim işde bu konda mühendislik çalışması ve ünüversitilerle bu ilk enerjiyi sağlıklı elektirik enerjisine dönüştüğü an çok büyük üçlü entegre elektirik enerjisi üreteceğiz bu iki keben barajının üretiği elektirik enerjisinden fazla olacağını biliyorum
türkiyede bulunan türk-alman üniversitesini tercih edeceğim.Sizce elektrik elektronik mi yoksa bilgisayar mı tercih etmeliyim ? Alman şirketlerinde çalışmak için hangisini tercih etmeliyim ? acil cevap lazım
S
Seçkin Şenol
Merhaba Tugra.
Ben sana yazilim/bilgisayar mühendisligini öneririm.
Calisma alanin cok genis olur.
Ya da alternatif olarak Elektronik fakat yazilim agirlikli olmali.
Yani programlama bilmeden olmuyor artik.
Programlama dili olarak: C#, C, C++ ve Java öneririm.
Önemine göre siraladim dilleri (teknik bir dal okuyan icin).
S
Seçkin Şenol
Bence ikiside iyi fakat tercihim yazilim olurdu benim, yani bilgisayar.
Bu alanda daha cok isyeri mevcut Alamanyada.
Tercih dönemi geldi çattı. Adaylar bölümlerin sıralamasına değilde bölümlerin takendisini araştırmasını sonrasında en optimum yer nereler ise oraları yazmasını öneririm. Severek yapacağanız meslek sizin işiniz olacak. O yüzden araştırma konusunda bende elektronik haberleşme bölümünü isteyenlere bilgi ve tecrübelerimi severek aktarabilirim.
Merhaba ben bu sene tercih yapacağım ve Ktü yazılım mı yazsam başka yerde bilgisayar mı kararsızım. Bana biraz bilgi verir misiniz?
Merhaba arkadaşlar , etkili yüzey temizleyici formülü hakkında çalışıyorum, bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
Kaliteli insan, başarılı insan er yada geç kıymet bulur. Ya bu ülkede yada dışarda sen elinden geleni yap. Eğitim, sistem, vs şeylerle illaki harcanacaz ama istediğimizi yapabilecek kadar da özgürüz. Tam da gücümüzü bundan alacağız.
Merhaba ytü biyomedikal düşünüyorum ama iş olanakları hakkında yeterince emin olamıyorum çalışmayı ve öğrenmeyi seven biriyim sizce tekrar hazırlanmalı mıyım (diş hekimliği istiyordum )yoksa bu bölüme gitmeli miyim ? Bölüm ilgimi çekiyor çok güzel aslında ama işte Türkiye'deyiz güvenemiyorum. Bir de eğer oraya gidersem %100 ingilizce okuyacağım bunun yararı olur değil mi
Yukarı Alt