Yeni profil mesajları

Merhabalar Kemal hocam, Elektromanyetik firlatici yapiminda proşenin hesaplama şekli nasıl yaptiniz? Şu konuda bana yardimci olursaniz sevinirim.
Doktor elindeki stetoskopla, avukat elindeki dosyalarla, öğretmen elindeki tebeşirle bilinir. Fakat mühendisin elinde bir şey yoktur. Her şey kafasındadır.’’ İşte bu yüzdendir ki mühendisin sermayesi fikirleridir. Mühendis elindeki tüm imkanları kafasındaki fikirleri hayata geçirmek için harcamalıdır. Bir mühendis kolay yetişmiyor
merhaba sizce elektrik elektronikten hangi bölüme çap mantıklı
eyüp ensar tığlı
eyüp ensar tığlı
çift anadal yani başka bir bölümde okuyorsun
eyüp ensar tığlı
eyüp ensar tığlı
elektrik-elektronik yanında hangi bölüm tercih edersiniz
S
Seçkin Şenol
Tamam simdik anladim.
Bu durumda elektrik-elektronik ögreniminin yaninda
mutlaka yazilim oku derim.
Elektronik mühendislerinin yüzde %60'i Almanya'da
artik yazilim dalinda calisiyorlar. Cünkü en cok bu alanda is var.
Hardware artik uzak doguya kaydi.
Elektr. mühendislerinin artik olmazsa olmazi programlalama dilidir.
Programlama dili olarak da sunlari öneririm: C# ve Python.
Basarilar.
Selamün aleyküm ben bitirme ödevi olarak patates soyma makinesi protatipini yapacağım da
ne konularda hesaplar yapacağım konusunda net bir fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim...
Emir Kalyoncuoğlu
Emir Kalyoncuoğlu
Patates soyma makinesinde hassaslık önemli olacaktır. Mukavemetle ilgili hesap yapmana gerek kalacağını sanmıyorum.
Makinenin hassas çalışmasını sağlayabilmek için toleranslara dikkat etmelisin. Milimetreler senin makinen de çok fazla önemli olacak.
ahmet4232
ahmet4232
Mesela ne tip hesaplamalar yapılmalı öncelikle motor seçimi doğru yapmalıyım diye düşünüyorum motor seçildikten sonra ne yapılabilir ki :)
Merhaba Emir Bey, ben makine mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim.Bahar döneminde 2 adet seçmeli ders seçmem gerekiyor.
-Malzeme Bilgisi 2
-Sistematik konstrüksiyon
-Bilgisayar Tümleşik Üretim
-Deneysel Sistemlerin Tasarımı
-Yapısal Deformasyon Ve Gerilme Analizi
-Sonlu Elemanlar Metoduna Giriş
-Robotlar
dersleri bulunmaktadır.Hangi dersi seçmemi tavsiye edersiniz?
Emir Kalyoncuoğlu
Emir Kalyoncuoğlu
Açıkçası hepsi çok güzel dersler gibi gözüküyor. Hangi alanda ilerlemek istiyorsan söyle ona göre dersleri seçeyim istersen. Yoksa bu saydığın derslerden çoğunu öğrenmek isterdim ben açıkçası. :)
ahmet4232
ahmet4232
Selam bende makine son sınıf öğrencisiyim SDÜ de ben gerilme analizi ve ANSYS derslerini almıştım almamdaki sebep iş hayatımda ve özellikle cv yazılacak önemli bir program bilgim olsun istiyorum ama kolay geçmek için DST ve robotlar dersini alabilirsin
Yukarı Alt