Arama Sonuçları

1. Emir Kalyoncuoğlu

Mühendis nedir ne yapar?

Makine mühendisliği okurken dallar arasından Konstrüksiyon dalında ilerledim. Şuanda Arçelik bünyesinde Ar-Ge Yapısal ekibi içindeyim. Konstrüksiyon üzerine de yüksek lisans yapıyorum. Mezun olduktan sonra karşılaşacağın şeyler tamamen senin okurken yaptıklarına bağlı. Hangi bölümü seçersen seç...
  2. Emir Kalyoncuoğlu

Solidworks Çizim Yardım Bölümü

Bu konu hakkında bilgisi olan yok mu cevabı bende merak ediyorum. :)
  3. Emir Kalyoncuoğlu

Gemi İnşaat ve Gemi Makineleri Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Merhaba, Bölüme girdikten sonra 3. sınıfta alan seçiyorsun. Bu şekilde uzmanlaşarak bölümden mezun oluyorsun.
  4. Emir Kalyoncuoğlu

Hangi Mühendisliği Seçmeliyim

Senin nasıl bir kariyer çizmek istediğine göre bu sorunun cevabı değişiklik gösterecektir. Daha detaylı isteklerini sıralarsan yardımcı olmaya çalışırım.
  5. Emir Kalyoncuoğlu

Makina Mezunu Yurtdışı

Bende Yıldız makineden mezunum yurt dışında çalışan insanlar duydum. İş bulabilmen için en önemli etken yabancı dil. Yıldızlı isen a305 forum sitesini biliyorsundur. Bu konu hakkında orada daha detaylı bir yazı mevcuttu.
  6. Emir Kalyoncuoğlu

Mühendis nedir ne yapar?

Kardeşim mesajını yeni gördüm, öncelikle o mühendislik pişmanlıktır diyenlerin hiç biri bu konuda istekli olan insanlar değil buna emin olabilirsin. Düzenli çalışma ile çok rahat bir şekilde okulunu bitirebilir aynı zamanda da sosyal bir insan olabilirsin, böyle kaygılarını aklından çıkar öyle...
  7. Emir Kalyoncuoğlu

1. sınıfı bitirmiş bir mühendis adayı

Bölümünle ilgili bir iş bulabilmen zor ama böyle imkanın varsa bunu öneririm. Para kazanmana gerek bile yok sadece kendini geliştirmek için orada bulunman yeterli olacaktır. Böyle bir imkanın yoksa bol bol kitap okuyup, bölümünle ilgili videolar izleyip teknik dergileri inceleyebilirsin.
  8. Emir Kalyoncuoğlu

Hologram Teknolojisi

İngilizce kaynaklardan aramadıysan eğer İngilizce kaynaklara da bakmanı öneriririm. :)
  9. Emir Kalyoncuoğlu

Üniversite Değişikliği

İki üniversitenin de eğitimleri ne durumda bilemiyorum ama hangi bölümü okursan oku ve nerede okursan oku sen bir şeyler yapmaya çabaladıkça kendini geliştirmen mümkün. Ve sen çabaladıkça illa sana yardım edenler olacaktır. Her şey gayret göstermekle başlıyor.
  10. Emir Kalyoncuoğlu

Meslek Seçimi

Merhaba; Ben Makine mühendisliği mezunuyum bölümümden de gayet memnunum çalışma yelpazesi çok geniş olan bir bölüm. Çoğu ülke şuan endüstriyel bir devrim gerçekleştiriyor ve endüstri 4.0 i yaygınlaştırmaya başlıyor ve rekabet için bu değişiklik Türkiye'ye de gelecektir. Yani gelecekte otomasyon...
  11. Emir Kalyoncuoğlu

Çizim Programları İçin Bilgisayar Önerisi

Büyük ihtimal diz üstü alacağım ama masaüstü tekliflere de açığım aradaki fark çok fazla olursa masaüstüne dönme ihtimalim var çünkü :)
  12. Emir Kalyoncuoğlu

Çizim Programları İçin Bilgisayar Önerisi

Arkadaşlar merhaba; Yakın zamanda yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum. İşim gereği analiz programlarında kasma yapmayacak, çizim programlarında data büyük olsa da sorun yaşamayacağım kalitede bir bilgisayar almak istiyorum. Önerisi olan var mı acaba?
  13. Emir Kalyoncuoğlu

ODTÜ Havacılık ve Uzay mı yoksa İTÜ Makine mi

Öncelikle Merhaba; Hangi ilde yaşıyorsun bilmiyorum ama Ankara mı İstanbul mu sorusunda İstanbul her zaman bir adım öndedir. :) İşin espirisini geçtikten sonra, makine bir okyanus ise uçak ve uzay mühendisliği bu okyanustan beslenen bir denizdir. Yani eğer makineye girersen okulu bitirdiğinde...
  14. Emir Kalyoncuoğlu

Arduino ve c++

Merhaba; Siteyi inceledim, sanırım sadece İskenderun Üniversitesine özel bilgiler içeriyor. Eğer geniş çaplı bir şeyler yapmak istiyorsan sana tavsiyem sıfırdan eğitim başlatıp insanların faydalanmasını sağlayabilirsin. Bu şekilde daha fazla kişiye ulaşabilirsin bence. :)
  15. Emir Kalyoncuoğlu

Makine Mühendisliği Zor mu?

Merhaba; Makine mühendisliği o kadar geniş bir sektöre hitap ediyor ki çok uzun süre daha biteceğini hiç sanmıyorum. Hatta bundan önce de o kadar büyük bir bölümdü, şöyle düşün Endüstri Müh. İmalat Müh. Metalurji ve Malzeme Müh. Enerji Müh. Gemi Makineleri Müh. gibi bir çok bölüm Makine...
  16. Emir Kalyoncuoğlu

CATİA vs AUTOCAD

Öncelikle Merhaba; Herhangi bir çizim programını etkin bir şekilde kullanabilir hale gelebilirsen, diğer programları öğrenmen 2 haftadan fazla süreni almayacaktır. Çünkü bu programların hepsinin temeldeki mantığı aynı.
  17. Emir Kalyoncuoğlu

makine mühendisliğinde yüksek lisans

Benim bildiğim bazı bölümlerden mezun olduğunda bilimsel hazırlık okuyarak yüksek lisans yapabiliyorsun. Sadece bir sene daha fazla okumuş oluyorsun.(Temel makine derslerini alıyorsun.) Yıldız Teknik Üniversitesinde Konstrüksiyon Dalında yüksek lisans yapan birini tanıyorum kendisi Endüstiriyel...
  18. Emir Kalyoncuoğlu

Malzeme Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Kimse işe alırken senin diplomanda ne yazıyor diye bakmaz. Daha çok bakacaları şey ne kadar tecrübelisin ve ne kadar kendini geliştirmişssin olacaktır.
  19. Emir Kalyoncuoğlu

uzay araclarinda kullanilan matematik

Direkt uzay araçlarında kullanılan matematik diye bir şey yok, arkadaşlarında belirttiği gibi bir sürü konu mevcut uzay araçlarında, bunların hesabı için integral, diferansiyel denklemler vs. gibi konuları bilmen gerekmekte.
Yukarı Alt