Arama Sonuçları

1. Emir Kalyoncuoğlu

Makine ile çap

İnanmak başarmanın yarısıdır. Makine zorlu bir bölüm ama çok çalışarak çapı tamamlayabilirsin ve emin ol çok faydasını görürsün. Öğrencilik yıllarında yaşayacağın zorluklar ileride sana kazanç olarak dönecektir buna emin olabilirsin. Ben senin yerinde olsam hiç düşünmeden çapı yapardım.
  2. Emir Kalyoncuoğlu

Türkiye de Metalurji malzeme

Malzeme bilgisi makine mühendislerine de verildiği için firmalar temelde olsa makine bilgisi olan mühendisleri tercih edebiliyor
  3. Emir Kalyoncuoğlu

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İş Fikirleri

Girişimcilik bir ruhtur, her şeyden bir şey çıkabilir :) Yani illa bir iş kurmak istiyorsan illa ki bölümün ile alakalı olmak zorunda değil.
  4. Emir Kalyoncuoğlu

Hangi Mühendislik?

Yıldız Makine seçenekler arasında en iyi olanı bence
  5. Emir Kalyoncuoğlu

Hangi dalda uzmanlaşmalıyım?

Günümüz teknolojisi, endüstri 4.0 robotik sistemlerin fabrikalarda kullanılmasını yaygınlaştırıyor. Yani her fabrika otomasyon sistemlerine geçiş yapıyor, bu nedenle de ileride iş bulma konusunda hiç sıkıntı yaşamazsın. Ayrıca makine mühendisliğinde otomatik kontrol derslerini almıştım, çok...
  6. Emir Kalyoncuoğlu

Kardeşim müsait değildim hafta sonu cevap veremedim. Bana soracak olursan fikrim hala aynı...

Kardeşim müsait değildim hafta sonu cevap veremedim. Bana soracak olursan fikrim hala aynı imalat teknolojileri - 3 hem içerik olarak daha dolu gözüküyor hemde diğer dersleri iş hayatında da öğrenebilirsin ama imalat teknolojileri - 3 daha temel bilgiler ve bunları öğrenerek başka alanlarda da...
  7. Emir Kalyoncuoğlu

Hangi dalda uzmanlaşmalıyım?

Benim tercih sıram; 1)Kontrol/Otomasyon 2)Robotik Sistemler 3)Radyo-Frekans
  8. Emir Kalyoncuoğlu

İstanbulda makine eğitimi veren kurum

Makine mühendisleri odası bir ara catia ve ansys kursu veriyordu. Gelen hocalarında anlatımı fena değildi. O zamanlar cok temel anlatıyorlardi ama faydalı idi ve o zamanlar ucuzdu. Onun dışında üçüncü binyıl iyi diye duymuştum.
  9. Emir Kalyoncuoğlu

Bu bölümde karakter sınırı olduğu için ana sayfaya açtığın konuya cevap yazdım. Oradan...

Bu bölümde karakter sınırı olduğu için ana sayfaya açtığın konuya cevap yazdım. Oradan bakabilirsin :)
  10. Emir Kalyoncuoğlu

makina mühendisliği seçmeli dersler

Profildeki yorum bölümünde karakter kısıtı olduğu için buradan yazıyorum. Benim okuduğum okulda takım tezgahları diye bir ders vardı. Bu ders zorunluydu burada talaşlı imalat sektöründe kullanılan bütün tezgahlar anlatılıyordu. Ve bu bilgileri çalıştığın hatta staj yaptığın firmalarda görüp...
  11. Emir Kalyoncuoğlu

Geleceği olan bölümler arasında sana önerim kendini yazılım alanında geliştirmen. Yazılım...

Geleceği olan bölümler arasında sana önerim kendini yazılım alanında geliştirmen. Yazılım alanında geliştirirsen ileride iş sıkıntısı yaşayacağını sanmıyorum. (İngilizcenin önemini söylemiyorum bile) :)
  12. Emir Kalyoncuoğlu

Aleyküm selam, anladığım kadarıyla imalat alanında ilerlemeyi planlıyorsun. Eğer öyle ise ben...

Aleyküm selam, anladığım kadarıyla imalat alanında ilerlemeyi planlıyorsun. Eğer öyle ise ben olsam imalat teknolojileri -3 ü seçerdim. Diğerleri daha spesifik konular gelecekte iş hayatında kendini o konularda geliştirebilirsin ancak imalat teknolojileri -3 daha temeldir diye düşünüyorum...
  13. Emir Kalyoncuoğlu

itü - İmalat Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Bahsi geçen iki üniversitedeki makine mühendisliği eğitimleri hakkında pek bir bilgim yok açıkçası.
  14. Emir Kalyoncuoğlu

Makine Mühendisliği Alan Seçimi Yardım

Öncelikle hangisini daha çok sevdiğin ve daha çok yakın hissettiğin daha önemli bence. Çünkü bu bölümü sen okuyacaksın. Hangisi daha somut tarafına gelince imalat tarafı daha somut kaçıyor ama bu şekilde dal seçmemelisin, bana soracak olursan Ilgın hangi tarafta ise o tarafa yönel
  15. Emir Kalyoncuoğlu

Bilgisayar Mühendisliğinde Matematik Önemli mi?

Kendin çaba sarf edersen öğrenebilirsin. Ayrıca pratik çok önemli, bu şartlarda belki zordur (dolar euro çok arttı). Ancak work and travel veya erasmus yaparsan çok fazla pratik yapma imkanı edinmiş olursun. Bunları yapmadan da öğrenebilirsin. Aisec programı ile evine yabancı birini alabilirsin...
  16. Emir Kalyoncuoğlu

Makine Mühendisliği Yeni Başlayacaklar

Konya Teknik Üniversitesinde okumadım. Ancak makine ile ilgili bazı tavsiyeler verebilirim. 4 sene de biter her şey sana bağlı. Onun dışında ben kesinlikle Erasmus yapmanı öneririm. Ayrıca okul bitmeden İngilizce sorununu çözersen senin için çok iyi olur.
  17. Emir Kalyoncuoğlu

Bilgisayar mühendisliği için laptop önerisi

Öncelikle herkes gibi benim de yoğun olduğum zamanlar olabiliyor siteye bakamadım. Sorunun cevabına gelince bilgisayarda neler yapmak istediğine göre değişir. Bilgisayar mühendisliğinde neler kullanıyorsunuz bilmiyorum onun için yorum yapamayacağım. Oyun için şuan yeterli olacaktır oyunları...
  18. Emir Kalyoncuoğlu

itü - İmalat Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Merhaba, Eğer imalat alanına ilgin varsa bu okulu ve bölümü kesinlikle öneririm. İstanbul Teknik Üniversitesi zaten çok geçerli bir okul ve okuyacağın bölümde iş imkanı fazla olan bir bölüm. Okulun imkanları da fazla olunca sana çok katkısı olur. Ancak imalat dalıyla alakalı değilsen sırf...
  19. Emir Kalyoncuoğlu

Bilgisayar mühendisliği için laptop önerisi

Monster laptoplara bakabilirsin. O fiyata güzel birşeyler toplayabilirsin.
  20. Emir Kalyoncuoğlu

Mühendislikte Hangi Üniversitesi

Bunun yanında üniversitelerin sunduğu staj imkanları iş imkanları ve diğer imkanlara da bakabilirsin :)
Yukarı Alt