Arama Sonuçları

1. Emir Kalyoncuoğlu

Metalurji ve malzeme mühendisliği mi kimya mühendisliği mi

Bu sorunun cevabı güncel sorular arasında mevcut. Bence yazmadan önce bir okuyun sitede sürekli aynı konular dönmeye başladı
  2. Emir Kalyoncuoğlu

Üniversite seçiminde kararsızlık

Açıkçası ODTÜ ne kadar zor bir bilgim yok ama ne kadar zor olursa olsun sonuç olarak insanlar oradan mezun oluyor bunun yanında çok zor diyelim ki her zorluğun bir getirisi vardır. Bu okullar büyük okullar buralardan iyi bir derece ile çıktığında iş bulma şansın çok fazla artıyor
  3. Emir Kalyoncuoğlu

İTÜ METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ Mİ YTÜ MEKATRONİK Mİ?

Benim fikrimi soracak olursan mekatronik daha önde. Mekatronik geleceğin meslekleri arasında bence. Bu arada malzeme teknolojisi de hızlı bir şekilde geliştiği için kesinlikle tercih etmemelisin diyemem ama ben olsam mekatroniği tercih ederdim.
  4. Emir Kalyoncuoğlu

Mekatronik için üniversite

Makine okursan yazılım yapay zeka vs gibi konularda kendin ekstra çaba göstermen gerekir. Güncel makine mühendisliği eğitiminde bu tarz dersler bulunmamakta.
  5. Emir Kalyoncuoğlu

Mekatronik için üniversite

Otomotiv alanında gelişmek istiyorsan makine mühendisliği neden okumuyorsun. Yıldız da makine mühendisliğinin altında otomotiv dalı mevcut ve gayet iyi çalışmalar yürütüyorlar. Bunuda değerlendirmeni tavsiye ederim.
  6. Emir Kalyoncuoğlu

%30 İngilizceydi benim. Erasmus yaptım yurt dışında bulunmak çok fazla katkı sağlıyor. Birde hazırlık okumuştum.
  7. Emir Kalyoncuoğlu

İtü kimya mühendisliğimi itü metalurji mi

Ben olsam İTÜ metalurjisi seçerdim. Günümüzde makinelerinde gelişmesi ile malzeme teknolojisinde de ciddi gelişmeler mevcut bu nedenle iş olasılığı daha fazla gibi duruyor. Ancak kimya mühendislerinin iş imkan potansiyellerini bilmediğim için net su bölüm diyemem. Umarım yardımcı olmuştur.
  8. Emir Kalyoncuoğlu

Bu konuda benim dışımda başka biriyle konuşman da gerekebilir çünkü ben İngilizce eğitimin verimli olmadığını düşünen birisiyim. İngilizce seviye ne kadar iyi olursa olsun ana dilin yerini hiç bir şey tutamaz bu nedenle ben Türkçe eğitimle gayet başarılı olabileceğini düşünüyorum. Ancak bölümünü...
  9. Emir Kalyoncuoğlu

Makine Mühendisliği mi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mi?

Arkadaşa katılıyorum İngilizceyi başka yollarla da geliştirebilirsin
  10. Emir Kalyoncuoğlu

Makine Mühendisliği mi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mi?

İki bölümde gayet iyi bölüm makine mühendisliğini secersen iş imkanı daha fazla olur ama elektrik elektronik bölümünde de ilk işe girdiğinde daha fazla para kazanma şansın var o yüzden zor bir soru. Bir makineci olarak ben makineyi öneririm gene de :)
  11. Emir Kalyoncuoğlu

Zamanda yolculuk mümkün müdür? - Dede paradoksu

Bende senin gibi düşünüyorum sadece fikrini merak etmiştim. Geçmişe müdahalede bulunmak şuanı değiştireceğinden çok büyük bir paradoksa girmiş oluyor. Zamanın bu kadar bükülebileceğini zannetmiyorum. Video için de teşekkür ederim, mutlaka izleyeceğim. :)
  12. Emir Kalyoncuoğlu

Geleceğe gidiş konusundaki fikirlerimiz ortak, peki ya geçmişe yolculuk mümkün olabilir mi? Bu konuda da tartışmak isterim. :)
  13. Emir Kalyoncuoğlu

Okulda laboratuvar sayısı yeterli ancak sen istemezsen kimse sana gel kullan demiyor. Benim bu konuda ki en büyük hatam okul hayatım boyunca o tarz işlere girişmemiş olmam. (Hocalarla konuşup burada deney yapmak için hevesli olursan kimsenin sana engel olacağını sanmıyorum) Ben daha çok öğrenci...
  14. Emir Kalyoncuoğlu

Kesinlikle Yıldız Teknik Üniversitesi. Kendim de oradan mezunum (Makine Mühendisliği Bölümünden) ve eğer kendini geliştirirsen girmek istediğim firmaların filtrelerine takılmazsın.
  15. Emir Kalyoncuoğlu

Eğer girebiliyorsan Odtü veya İtü yü sırf zor olduğu için KESİNLİKLE elememelisin. Bu okulların sunduğu imkanlar çok fazla. Bu okullardan kendini iyi yetiştirerek çıkabilirsen iş sıkıntısı çekmeyeceğin garantidir. Bu nedenle kararını bence tekrar düşünmelisin. Ve soruna gelince evet özellikle...
  16. Emir Kalyoncuoğlu

Yazdıklarında haklısın fakat bence bu zamanda yolculuktan ziyade senin yaşının daha az artması. Sonuç olarak sen o hızlara yaklaştığında eğer gittiğin dünya ile hala irtibatın varsa o zamanın nasıl aktığını görebiliyorsun. Sadece orada ki insanlar yaşlanırken senin yaşın daha az ilerliyor. Bu...
  17. Emir Kalyoncuoğlu

Elektrikli arabaların çıkması makine mühendisliği sektörünü nasıl etkiler

Makine mühendisliği sektörünün elektrikli arabalardan neden etkileneceğini anlayamadım. Sonuç olarak elektrikli arabalarda birer makine :) Elektrikli arabaların çıkması makine mühendisliğinde belki Otomotiv dalını etkiler ki orada da sadece motor ile çalışan insanları etkiler. Sonuç olarak...
  18. Emir Kalyoncuoğlu

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği vs Uçak Gövde Motor Bakımı

Mühendislik diploması bence bir adım daha öndedir. Ayrıca denizleri sevdiğini söylemişsin, gemi inşaatı ve gemi makineleri bölümünden mezun olduğunda belli bir süre gemi görevine çıkarsan çok fazla para kazanman mümkün. Tabi her şey para değil ben sadece geminin avantajlarından bahsetmek istedim.
  19. Emir Kalyoncuoğlu

Elektrik Elektronik Mühendisliği vs Bilgisayar Mühendisliği mi?

Bence elektrik elektronik daha iyi bir tercih olacaktır ama bu bölümlerde okumuş kişilerle konuşursan daha iyi olacaktir
  20. Emir Kalyoncuoğlu

Mühendislikten Gözümü Korkuttular

Yapma Allah aşkına bu ilgi meselesi tıpı coook fazla istemiyorsan yapman çok zorlaşır şartları çok zor hayatta her şey para odaklı degildir
Yukarı Alt