Arama Sonuçları

1. Emir Kalyoncuoğlu

Bilgisayar Mühendisliğinde Matematik Önemli mi?

Her mühendisliğin temelinde matematik vardır. Bilgisayar mühendisliği içinde oldukça önemli yer kaplamakta. Ama sonradan geliştirebilirsin. Sadece bilgisayar mühendisliği istediğinden emin misin? Asıl önemli olan soru bu bence :)
  2. Emir Kalyoncuoğlu

Otomotiv Mühendisliği mi Uçak Mühendisliği mi?

Arkadaşımıza katılıyorum. Hangisi daha iyi diye soru senin bilebileceğin bir şey sonuç olarak sen okuyacaksın. Severek okursan her bölümde başarılı olursun zaten ve başarılı olduğun zaman istediğin her şeyi yapabilirsin. :)
  3. Emir Kalyoncuoğlu

yeni başlayanlar i

Hazırlıkta okurken bölümle ilgili terimleri internetten bulup bu konuda kendini önceden hazırlayabilirsin :)
  4. Emir Kalyoncuoğlu

Mobil Beyinler

Yapılan en son güncelleme ile durum sanki düzeltildi gibi geldi bana ama. Belki ben istediğiniz şeyi tam anlayamadım :)
  5. Emir Kalyoncuoğlu

Makine-Metalurji-Gemi-İmalat-Endüstri-Otomotiv Müh. Hangisini Tercih Etmeliyim?

Öncelikle sana ingilizce sınavı uygulayacak bu okullar, eğer geçemezsen zaten hazırlık okuman beklenecek. O sırada ingilizce sorununun bir kısmını halledersin. Biraz da sen çaba göstererek ingilizce olan bir bölümü de bitirebilirsin bence. (Tabi bu kişiden kişiye farklılık gösterir her kesin...
  6. Emir Kalyoncuoğlu

İmalat mühendisliği makine mühendisliğinden çıkmıştır zaten. Yani alt dalı. Hali hazırda bir makine mühendisi kendini bu alanda geliştirerek imalat mühendisinin işini yapabilir. Aynı şekilde imalat mühendisi makine mühendisinin imalat dalındaki işlerini yapabilir. Eğer imalata ilgin varsa...
  7. Emir Kalyoncuoğlu

En basit açıdan baktığında İTÜ teknik bir üniversite. İkincisi İstanbul'da olacaksın fırsatlar şehri diyebilirim. Ayrıca İstanbul Tekniğe girdiğinde hevesli olursan ve koşuşturursan bu okulunda sana çok fazla imkan sunduğunu biliyorum.
  8. Emir Kalyoncuoğlu

Ben İstanbul Teknik Üniversitesi İmalat bölümünü tercih ettim. Bir kere okul adından ODTÜ ve İTÜ haricindekileri eledim. Kalanlar arasında da imalat mühendisliği en güzel bölüm bana soracak olursan. Hem imalat sektörü eğlencelidir, hemde iş bulma açısından da oldukça avantajlı bölüm. Ama senin...
  9. Emir Kalyoncuoğlu

Staj defteri doldurmak

Hangi üniversitede okuyorsun? Yıldız makine için a305 diye bir site var o sitede bir sürü staj defteri bulabilirsin. Hangi üniversitede okuyorsun diye sormamın sebebi her okulun kendine göre prosedürü olmasıdır. :)
  10. Emir Kalyoncuoğlu

Bir Şey Öğrenmeden Mezun Olmak

Madem yetersiz olduğunu düşünüyorsun, o zaman öncelikle maaşına bakmadan alanınla ilgili bir işe girmeni tavsiye ederim. Mümkünse küçük bir işletme olsun daha hızlı bir şeyler öğrenirsin. Bunun dışında eğer küçük bir işletmede işe girebilirsen oradaki ustalara bol bol soru sorarak açıklarını...
  11. Emir Kalyoncuoğlu

İnşaat Mühendisliği ve Gençler

Hayatta her şeye para getirisi olarak bakmamak gerektiğini düşünüyorum. Bazı insanların hayalleri vardır. Mesela öyle bir inşaat mühendisi olursun ki sürekli gökdelen projelerinde çalışırsın veya öyle bir hayalin vardır ki büyük köprüler de havalimanlarında çalışırsın. Ama diğer dediklerine...
  12. Emir Kalyoncuoğlu

Makine Mühendisliği Dal Seçimi

Dal seçimi yaparken hangisinde beni daha iyi gelecek bekliyor diye yapmamalısın kesinlikle. İlgin olan tarafı seçmelisin. Dalı seçtikten sonra geri dönüşü olmaz diye bir şey yok. Dalı bitirdikten sonra da farklı sektörde çalışabilirsin. Kesinlikle ilgin olan dalı seçmeni tavsiye ederim. Mekanik...
  13. Emir Kalyoncuoğlu

mikro ve nano teknolojiler

Nanoteknolojik malzemeler alanında çalışan makine mühendisleri tanıyorum fakat sen tam olarak ne yapmak istiyorsun o da önemli bence. :)
  14. Emir Kalyoncuoğlu

TERCİH DÖNEMİ

Bana soracak olursan Teknik üniversite her zaman mühendislik dallarında öndedir. Ben olsam kesinlikle Yıldız Tekniği yazardım. Eğitim açısından ikisinden de iyi olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde iş bulma konusunda da Yıldızdan kendini donanımlı bir şekilde çıkartırsan sorun yaşamazsın.
  15. Emir Kalyoncuoğlu

Havacılık Bilişimi Bölümü

Eğer Tai çalışmalarını sürdürürse döndüğünde iş bulabilirsin bence. Çünkü Tai bu konular üzerine çok fazla atılım yaptı ve yapmaya devam ediyor.
  16. Emir Kalyoncuoğlu

ingilizce mühendislik okumak(makine yahut enerji sistemleri)

Bir sene de dersleri anlayabilecek duruma gelme ihtimalin var evet ama bence eğitimi Türkçe almak gerekiyor çünkü ana dilinde anladığın gibi olmuyor İngilizce ders dinlemek ben o nedenle Türkçe olanı yazmanı tavsiye ederim ama bu senin hayatın sen karar vermelisin.
  17. Emir Kalyoncuoğlu

Dünyanın En Hızlı Aracı

Mevzu sadece uzaylı düşmesi mi sence
  18. Emir Kalyoncuoğlu

Makine mühendisligi ile birlikte işletme

Öz geçmişin de güzel gözükür ilk iş bulurken faydasını görürsün ama onun dışında bir faydasını olacağını sanmıyorum. Ama ne olursa olsun çift diploma iyidir çok zorlanacağınıda sanmıyorum ondan kenarda dursun :)
  19. Emir Kalyoncuoğlu

Dolar sektörü sallıyor

ABD açıklama yaptı Türkiye den alınacak çelik ve alüminyuma ekstra vergi uygulaması yapılacaktır diye umarım bu yolun sonu kötü olmaz
  20. Emir Kalyoncuoğlu

Solidworks ve AutoCad'den Para Kazanma

Armut.com da bu amaca hizmet eden bir site fakat teknik çizim konusunda iş bulmak zor olabiliyor gene de göz atabilirsin
Yukarı Alt