Arama Sonuçları

1. Emir Kalyoncuoğlu

Meslek lisesi mezununun savunma sanayiindeki yeri

Geçmişinde yaptığın her girişim işe alımda etkili olacaktır. :)
  2. Emir Kalyoncuoğlu

Gaziantep Üniversitesi - Makine Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Ben Gaziantepte okumadım ama, staj yaptığım yerdeki üstüm Gaziantepte okumuş ve çok memnundu iyi ki orayı yazmışım diyordu. Ve daha sonra İTÜ de yüksek ve doktora yapmış kişi bu. Onun için üzülmene gerek yok. Nerede olursan ol, en iyisi olmaya bakacaksın.
  3. Emir Kalyoncuoğlu

Üniversite ve Başarı

Arkadaşa kesinlikle katılıyorum, bahsettiğimiz okullar iyi fakat üniveriste hayatında çok fazla istekli olur ve birşeylere çabalarsan çok çok iyi bir mühendis olabilirsin. Zira bu okullarda olupta ilgisiz olan kötü mühendislerde mevcuttur.
  4. Emir Kalyoncuoğlu

yüksek lisans hakkında ?

Benim bildiğim kadarıyla, alan dışı yüksek lisans yaparsan yapacağın dalın önemli derslerini alıyorsun bir sene ve daha sonra ki senelerde de normal yüksek lisansını yapıyorsun. Bu nedenle bence yükseği bitirirken makine mühendisi olarak iş yapabilirsin. :)
  5. Emir Kalyoncuoğlu

Yeni Mezun İş Bulma Aşamasında Ne Yapmalı ?

Bana soracak olursan en önce askere git askerliğini aradan çıkar çünkü ileride önünde çok büyük engel olacaktır. Güzel bir işe girersin askere gitmek zorunda kalıp döndüğünde aynı işe giremeyebilirsin. Kılık kıyafete gelince, gömlek pantolon gidebilirsin. Çok önemsiyorsan kravatta takabilirsin...
  6. Emir Kalyoncuoğlu

Önemli Mühendis Beyinler Forumu İçin Öneri Ve Şikayetleriniz

Herkesin birbiriyle daha güzel kontak kurabilmesi için profillerimize linkedin kısımları eklenebilir
  7. Emir Kalyoncuoğlu

Türkiyede Mühendislik Tarihi

Eline sağlık
  8. Emir Kalyoncuoğlu

Bitcoin nasıl alırım

Bitcoin düşüşe geçti gibi gözüküyor. Tekrar artar mı bilinmez. O treni başta yakalamak gerekiyordu bence.
  9. Emir Kalyoncuoğlu

Yenilikçi Projeler için Takım Arkadaşı (R&D)

Ya ne okursan oku olay tamamen okuldan nasıl çıktığınla alakalı, sen okuldan donanımlı bir şekilde çıkarsan iş bir şekilde bulunuyor. Bunun yanında ne kadar donanımlı çıkarsan çık, çok tecrübesiz olacaksın bu nedenle okurken de bir yerlerde çalışmak faydalı olabilir. Bölüm kıyasına gelince ben...
  10. Emir Kalyoncuoğlu

Statüsü değil, vasfı

Merhaba, Hem yazılım hem tasarım alanında kendini geliştirmek istiyorsan, bu ikisinin bir arada olduğu bölüm Mekatronik Mühendisliğidir.
  11. Emir Kalyoncuoğlu

Yenilikçi Projeler için Takım Arkadaşı (R&D)

Mezun bir makine mühendisiyim. Şuan çalışıyorum ama akşamlarım ve haftasonlarım boş. Bu konu hakkında konuşmak isterim. Belki beraber bir şeyler yapabiliriz.
  12. Emir Kalyoncuoğlu

Tavsiyeye ihtiyacım var.

Yapısal Tasarım ekibindeyim, bu dönem yüksek lisansa da başladım. Yurt dışında doktora yapıp aynı zamanda çalışmak istiyorum onun için sormuştum. Daha yeni mezunum işe gireli 2 ay oldu.
  13. Emir Kalyoncuoğlu

Tavsiyeye ihtiyacım var.

Aslında şunun için sormuştum bende şuan Ar-Ge departmanındayım Türkiyede çalışıyorum. Yurt dışında çalışmak için ne yapmak gerekiyor diye sormak istemiştim :)
  14. Emir Kalyoncuoğlu

Hangi Mühendisliği Seçmeliyim

Bu seçenekler arasında bana soracak olursan en iyisi mekatronik mühendisliği, hem makine alt yapın olur hemde bazı programlama dillerini öğrenmiş olursun. Otomasyon yavaş yavaş önemini arttırmaya devam ediyor. O yüzden mekatronik doğru bir seçim olur.
  15. Emir Kalyoncuoğlu

Tavsiyeye ihtiyacım var.

Merhaba Seçkin Şenol, dünyaca tanınmış büyük bir şirkette ARGE de çalıştığını söylemişsin nerede çalışıyorsun acaba? Ve görevin nedir?
  16. Emir Kalyoncuoğlu

Peltier Hakkında Detaylı Bilgi

Merhabalar, Peltierlerin elektrik sayesinde sıcaklık farkını sabitlediğini biliyorum. Peki belli bir sıcaklık farkı yakalandığında bu aletlerden elektrik üretebilmek mümkün mü? İki taraf arasında ısı geçişi olur mu? Peltier hakkında detaylı bilgiye sahip birisiyle bu konu hakkında daha detaylı...
  17. Emir Kalyoncuoğlu

Kendime veremediğim cevaplar...

Ben makine mühendisliği bölümünden mezun olduğum için elektronik vs. ile ilgili çok bilgim yok, fakat ardunionun kolay öğrenilebilir olduğunu duymuştum o yüzden deneyebileceğini düşünüyorum. Bunun dışında makine mühendisliği ile ilgili herhangi bir sorun olursa bana yeniden ulaşabilirsin.
  18. Emir Kalyoncuoğlu

Mühendis adayları için tavsiyeler

Ocak 2018 de mezun oldum şuanda Ar-Ge departmanında çalışıyorum. Benim okuyan arkadaşlara tavsiyem şu an belki farkında değilsiniz ama geleceğinizi inşa ediyorsunuz, bunun için okulun etinden sütünden yararlanın. Okuduğunuz bölümle ilgili çalışmalar yapmaya çalışın okulun laboratuvarlarını...
  19. Emir Kalyoncuoğlu

Çap mı yatay geçiş mi? Tecrübelerinize ihtiyacım var :)

Merhaba, iki seçeneğinde birbirine göre avantajları ve dezavantajları var. Bana soracak olursan makine asla bitmeyecek bir bölüm ve git gide de gelişiyor.(Bende Yıldız Makine mezunuyum) Okul isminin iş hayatına etkisi olduğu doğru ancak bu açığı çap yaparak aynı zamanda erasmusta yaparak...
  20. Emir Kalyoncuoğlu

Kendime veremediğim cevaplar...

Öncelikle eğer ileride mühendis olmak istiyorsan böyle bir okul ortamı senin için çok faydalı olacaktır. Ben de Kocaeliliyim ve bizim zamanımızda böyle bir okul yoktu :) Okul anladığım kadarıyla yüksek imkanlara sahip ve tahminimce teknik işlerle uğraşan öğrenci kulüplerine sahiptir. Okulun ders...
Yukarı Alt