Bir şeyi tasarlarken eksik kalman normal. Bu zamanla gelişecek bir şey. Hesapları olabildiğince doğru yapmak daha önemli şuan.
Tasarladığın herhangi bir şey var mı, eksik kaldığını düşündüğün mesela. Bakabilirim :)
Gayet iyi İngilizce seviyen, eğer yapabiliyorsan A seviyesine çıkartsan çok daha iyi olur.
Bu nedenle öncelikle İngilizceye yönel bence.
Ofis programları aşırı önemli değil onları temel düzeyde bilsen yeter çalışırken öğreniliyor çoğu özelliği zaten.
Solidworkste kendini geliştirmeye devam...
İngilizce aşırı önemli.
Program bilmek bir artıdır tabi.
Büyük firmalar için üniversitenin önemi var ne yazık ki.
Ancak üniversite ilk iş başvurusunda çok etkili bir yerlerde çalışılıp tecrübe kazanıldığında üniversitenin önemi ortadan kalkıyor.
İlk sorunun cevabını aşağıdaki siteyi inceleyerek çıkartabilirsin.
Bernoulli ilkesi nedir? Akışkanların basıncı ve akış hızı - Fizik Dersi
İkinci soru Kimya derslerinde de gördüğümüz civa dengeleme sorusu bence biraz araştırırsan onu da yapabilirsin.
Ön yargılı davranmak istemiyorum ama hiç...
Çoğu mezun tecrübesiz oluyor zaten. Şuan corona olduğu için iş bulmak biraz daha zor olabilir ama bulunmayacak diye bir şey yok. Eğer staj yaptığın yer senden memnun kalırsa sonlarına doğru çalışmak ister misiniz diye sorabilirsin bence. İş bulamaman durumunda askerliği değerlendirebilirsin ilk...
Bu sorunun cevabı çalışacağın firmaya göre değişir bence.
Bende mezun olunca direkt askere gitmeyi düşünüyordum ancak okul bitmeden kurumsal bir firma ile anlaştım o nedenle askerliği erteledim.
Eğer güzel bir ücrete iş bulabilirsen askerliği bedelli olarak veya ileri ki zamanlara ertelemeyi...
Merhaba, büyük firmalarda staj bulmak için biraz geç kalmışsın. Çoğu büyük firma şubat - mart ayı gibi alım sürecine başlıyor, bu aylarda da adaylarını seçmiş oluyor. Bu nedenden ötürü, atölyesi olan küçük bir yerde tanıdığın varsa orada yapmanı öneririm.
Merhaba,
Sabah bir reklamda gördüm, bazı firmalar online staj sürecine geçiş yapmış. Öyle bir firma ile anlaşırsan stajını yapabilirsin.
Eğer stajını yapamazsan da bu senden kaynaklı bir problem olmadığı için, okulun buna bir çözüm bulacaktır.
Elinde bir prototip var mı? Parça listesi vs. Malzeme maliyetleri, işleme maliyeti vs.
Çünkü bir ürünün fiyatını yukarıda saydığım bu özellikler belirliyor aslında.
Kişisel görüşüm, herhangi bir CAD çizim programını sindirerek öğrenirsen, diğerlerini öğrenmek çok daha kolay oluyor.
Örnek vermek gerekirse, öğrenciyken solidworks programına hakimdim. İşe girdikten sonra NX öğrenmem 2 hafta filan aldı.
Merhaba,
Biraz geç olmuş ama, bende arkadaşa katılıyorum. Makine mühendisliğini tercih et bence de çünkü, daha geniş bir sektör yelpazesine sahip olduğu için daha avantajlı konumda.
Merhaba,
Beyaz eşya sektöründe araştırma geliştirme bölümünde tasarım mühendisiyim.
Genel olarak yaptığımız şeyler;
* O an hangi proje ile uğraşıyorsak o projeye ait tasarımların yapılması,
* Tasarımı final hale getirmeden önce prototipleyerek seride oluşabilecek hataların incelenmesi...
Yukarıda yazdığın bölümlerin çoğu gerçekten mühendislikte geçerli bölümler, hangisini okursan oku senin sevip sevmemenle başarı gelecektir.
Kişisel tercihleri kenara bırakırsak yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve makine mühendisliği benim ilk 3 tercihim olacaktır.
Detaylı soruların...
Merhaba,
Geleceğin mesleği olarak bakarsak yazılım mühendisliği diyebilirim. Ancak buradaki önemli nokta sen o mesleği sevebilecek misin? Yazılım sektörü hakkında tanıdığım insanlardan gözlemlediğim kadarıyla bir yazılım için saatlerce uğraşabiliyorlar. Buradaki kilit soru sen sıkılmadan o işin...
Özel üniversitede çevre edinme şansın olur, parlak bir öğrenci olabilirsen hocaların sana yol gösterir.
O nedenle özel üniversite yazılabilir. Yaz okulu ücretlerinden bilgim yok açıkçası.