Arama Sonuçları

1. Emir Kalyoncuoğlu

Plastik Enjeksiyon Makineleri

Kalıp tasarım olayına hakim olmadığım için yorum yapamıyorum. Ancak tasarım sürecine hakim olursan eğer bölümünün çok engel olacağını düşünmüyorum.
  2. Emir Kalyoncuoğlu

Merhaba tekrardan, Türkiye de doğrudan enjeksiyon makinesi tasarımı yapan var mıdır bir bilgim yok açıkçası. Kalıp tasarımını süreci ise şu şekilde ilerliyor. Kalıp yapılacak ürünün datası hazırlanıyor öncelikle. Bu datayı genelde müşteri hazırlıyor. Kalıp tasarımını yapacak firmaya şu şu...
  3. Emir Kalyoncuoğlu

Ben parça tasarımı ile uğraşıyorum. Plastik parçalar da tasarladığım oluyor. Ne gibi şeyler merak ediyorsun?
  4. Emir Kalyoncuoğlu

Solidworks yeteneğimi nasıl geliştirebilirim?

Merhaba, Benim tavsiyem kendine bir kumpas edin ve çevrende gördüğün parçaları modellemeye başla. Bu sayede hem kumpas kullanmayı öğrenirsin hem de git gide daha zor parçalar çizmeye çalışarak yeteneğini geliştirirsin.
  5. Emir Kalyoncuoğlu

Yeni mezun makine mühendisi ne tür iş kurmalı

İmalat alanında fabrikalarda bir çok iş yapabilirsin de kendi işini kurmaya gelince yatırım yapıp tezgahlarla ürün üretmek dışında aklıma başka bir şey gelmedi açıkçası, eğer başka fikri olan varsa bende dinlemek isterim. Umarım birisi çıkar :)
  6. Emir Kalyoncuoğlu

Makina Mühendisliği 1. Sınıf Dersleri Hakkında

Merhaba, Bu konuda senin kanalları gezerek bulman gerekiyor bence. Birinden dinleme kişiden kişiye değişebilecek bir durum. İngilizcen varsa eğer daha rahat video kanalı bulabilirsin. Daha fazla seçenek çıkıyor.
  7. Emir Kalyoncuoğlu

Makina Mühendisliği 1. Sınıf Dersleri Hakkında

Merhaba, Derslerin isimleri zaten çok açık değil mi :) Computer Aided Technical Drawing dersinde büyük ihtimal AutoCAD programı teknik resim çizmeyi öğretirler.
  8. Emir Kalyoncuoğlu

Yeni mezun makine mühendisi ne tür iş kurmalı

Armut vs gibi sitelerde dış tasarımcı olarak iş alabilir. Tabi bu seçenekte düzenli para akışı sağlamak ilk başlarda zor olabilir. Bunun dışında ilgisine göre değişebilecek tarzda şeyler var.
  9. Emir Kalyoncuoğlu

makine mühendisliği için seçmeli dersler

Merhaba, Yazıyı geç gördüm. -Malzeme mühendisliğine giriş dersini kesin al bence, bir makine mühendisi temel düzeyde de olsa malzeme bilmeli. -Rapor yazım teknikleri, dersin içeriğini bilmiyorum ama teknik raporlar olduğunu düşünerek meslek hayatında faydalı olabilir alabilirsin. Diğer...
  10. Emir Kalyoncuoğlu

Mekatronik mühendisliği macbook pro yeterli midir ?

Çizim programlarında daha çok ekran kartı önemlidir. Senin yazdığın ekran kartına internetten baktım (bildiğim bir ekran kartı ile kıyaslamak için) ve bulamadım. O nedenle yorum yapamıyorum. Ekran kartın iyi özelliklere sahipse çizim programlarında çok sorun yaşamazsın.
  11. Emir Kalyoncuoğlu

metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü bitiren biri neler yapabilir?

Bu senin ve rakibinin kendini ne kadar geliştirdiği ile alakalı ama şöyle düşün eğer iki bölümüde hakkını vererek okursan 2 dalda da bilgi sahibi olacaksın ve bu bir avantaj olacak
  12. Emir Kalyoncuoğlu

Yeni Sosyal Medya Uygulaması Yaay

Bende indirdim, böyle girişimlere destek olmak gerekiyor. :)
  13. Emir Kalyoncuoğlu

metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü bitiren biri neler yapabilir?

Merhaba, biraz geç cevap veriyorum ama metalurji malzeme okuyacaksan makine veya mekatronikle çap yapmanı öneririm. Makine ile çap yaparsan hem makine bilgin olacak hemde malzeme önün çok açık olur bence.
  14. Emir Kalyoncuoğlu

Makine Mühendisliği Arge stajı için yardım

Benim daha önceden doldurmuş olduğum defter var ancak şirket ile ilgili gizli bilgiler içerdiği için paylaşamam. Dilersen sen koy bir göz atayım. Gerçi bu defter yazımları okuldan okula farklılıkta gösteriyor olabilir. Genede yardımcı olmak isterim.
  15. Emir Kalyoncuoğlu

Makine Mühendisliği için Açık Öğretim Önerisi

İktisat veya işletmeyi illa okurken yapmak zorunda değilsin. Bitince de yapabilirsin. Günümüzde bir ar-ge yöneticisi bile olsan para nasıl yönetilir bilmen gerekiyor. Bu nedenle bu iki bölümü önerdim aslında.
  16. Emir Kalyoncuoğlu

Makine Mühendisliği için Açık Öğretim Önerisi

Merhaba, Bu yaşta genel müdür profillerini incelemen, kendini geliştirmek istemen çok güzel birşey. Genel müdürlerin çoğunun işletme okumasının sebebi, herhangi bir kuruluşun amacı herhangi bir üründen kar elde etmektir. Bunun içinde ekonomiyi iyi yorumlayabiliyor olmak gerekiyor. O nedenle...
  17. Emir Kalyoncuoğlu

Makine Mühendisliği vs Havacılık ve Uzay Mühendisliği

Yani havacılık sektöründe çalışmaya karar verirsen geçiş yapman çok kolay, makine mühendisleri de çalışabiliyor sonuçta. Bu artısının yanında beyaz eşyadan, otomotive, inşaat sektörüne ve daha bunun gibi bir çok sektörde çalışma fırsatı sunuyor makine mühendisliği. :)
  18. Emir Kalyoncuoğlu

Makine Mühendisliği vs Havacılık ve Uzay Mühendisliği

Merhaba, Yazdıklarının hepsi doğru. Türkiye şartları içinde makine mühendisliği okursan, havacılık ve uzay mühendisinin işini de yapabilirsin. Ayrıca makine mühendisliğinin iş yelpazesi çok daha fazla, ben olsam makine yazardım.
  19. Emir Kalyoncuoğlu

Endüstiri mühendisliği

Valla ben daha önce hiç duymadım bilgisi olan varsa söylerse bende sevinirim :)
  20. Emir Kalyoncuoğlu

CRUİSE gemilerinde çalışmak

Gemi makineleri ve inşaatı, gemi makineleri ve işletme mühendisliği bu iki bölümle istediğini gerçekleştirebilirsin
Yukarı Alt