Arama Sonuçları

1. S

Peltier Hakkında Detaylı Bilgi

Buralardan gerekli bilgilere ulasabilirsin. Peltier Nedir? Nasıl ÇalışırElektronik Hobi Peltier Termoelektrik Soğutucu Nedir Nasıl Çalışır – Elektronik Devreler Projeler ELEKTRİK TEKNİKERİ: Peltier Nedir ?
  2. S

Fizik kitabı

Fen Bilimcileri ve Mühendisler İçin Fizik - Douglas C. Giancoli | kitapyurdu.com Fen Bilimcileri ve Mühendisler İçin Fizik - Doug Giancoli - 9789756885208 - Kitap | besirkitabevi.com.tr FEN BİLİMCİLERİ & MÜHENDİSLER İÇİN FİZİK - Douglas C. GIANCOLI | Nadir Kitap FEN BİLİMCİLERİ &amp GIANCOLI -...
  3. S

Yazılım mühendisliğinin olmazsa olmazları nelerdir?

Asagida en yaygin ilk 5xdil siralanmis. Basarilar. Java, C, C++, Python, C# Most Popular and Influential Programming Languages of 2018 Java, C, C++, Python, C# TIOBE Index | TIOBE - The Software Quality Company Python, C, Java, C++, C# The 2017 Top Programming Languages Java, Python...
  4. S

Politecnico Di Torino Hakkında Bilgisi Olanlar

Fena bir üniversite degil, Italya'nin en eski teknik Üniversitesiymis: Politecnico di Torino Polytechnic University of Turin - Wikipedia Polytechnic University of Turin Almanya'da Master yapmak istersen buralari tavsiye ederim: Ludwig-Maximilians-Universität München (LMU) Technische...
  5. S

solar battery charger proje ödevim

Proteus ile hic calismadim. Yani biryerden bulup yüklemem lazim. Seneler önce simulasyon amacli PSpice kullaniyordum. Üzgünüm.
  6. S

solar battery charger proje ödevim

Arama cümlesi olarak sunu yazdim google'ye --> "circuit for charger with sun energy" Bunlardan bazilari isinize yariyabilir: circuit for charger with sun energy - Google'da Ara Solar Battery Charger Circuit DIY battery charger circuit-Using Solar Energy | DIY Solar Project | Mepits...
  7. S

Matlab Simulink

Google'da bunu yazarak arama yaptirdim "import exel to simulink". Asagidaki linklerde sanirim istediginiz cözüm var. https://de.mathworks.com/matlabcentral/answers/45635-import-excel-file-into-simulink...
  8. S

Bölümü türkçe mi okumaliyim ingilizce mi ?

Kesinlikle ingilizce, cünkü 1) Ingilizce mühendislik bölümlerinde artik bir mecburiyet 2) Ingilizce oldugu zaman is bulma olasiligin artar 3) Akedemik calismalarda ingilizce sart (doktora, profosürlük..asarilar..) 4) Ingilizce cok kaynak var Ingilizcenin diger avantajlari: 1) Yurtdisina gezmeye...
  9. S

Reş

R2 ve R3 önemsiz, cünkü kisa devre var burda. Res = R1 + R4 + (R6 || R5) Res = 50 + 1000 + ( (8000*2200)/(8000+2200) ) Res = 50 + 1000 + 1725,49 Res = 2775,49
  10. S

Makineciler için yazılım

C# ögrenmen önümüzdeki 30 sene icin yeterli gelir. C# dersleri Murat Yücedag (bunun gibi cok bulabilirsin :) C# kurslari murat yücedag - YouTube
  11. S

PC Kapanma Sorunu

Ana sorun vantilatör'ün (fan) icindeki toz/pislik dir. Sicak hava disari atilmadiginda prozessor asiri isinir ve laptopu kapatir. Bu vidyolar isine yariyabilir: laptop vantilatör temizl - YouTube laptop lüfter reinigen - YouTube
  12. S

Soruyu Acil Çözebilip anlatabilecek varmı

Burda cözmüsler gibi: http://antipasto.union.edu/~andersoa/mer231/Exam1%20Practice%20Problems.pdf
  13. S

Diyot Sorusu

Mücahit Arslan cevabin icin tesekkürler. Tabiki bazi veriler eksik, ama burda bir DC-Analizi (düzakim) yapildigi asikar (16V'un arti ve eksisi var), yani AC Analizi (alternativ akim) söz konusu degil, o nedenle bence veriler verilmemis. Ne olursa olsun akimin 5mA olma olasili yok bence, imkansiz...
  14. S

Diyot Sorusu

5mA olmasi imkani yok diyorum ben. Öyle olursa 0,005Amper*500Ohm = 25V olur. Buda imkansiz. Sonucta toplamda 16V var !
  15. S

Diyot Sorusu

Daha detayli...
  16. S

Diyot Sorusu

Merhaba gereksiz1995. Hesaplamaya calistim. Selamlar.
  17. S

İntegral Çözümü

Tesekkürler yardimlarin icin @Crocs :)
  18. S

Babamın Projesi Benim Hayallerim

Merhabalar. Yazdiklarinizi okudum, enteresan buldum, hosumada gitti, ikinizede tesekkürler. Kendim de bu konulara ilgi duyuyorum biraz :). Iki sey hosuma gitmedi ama: 1) Tartisma kültürünüz. Daha saygili olabilirdi yazismalariniz. Özellikle "conahmet'in" asagilayici tavirlari hic hos degil...
  19. S

İntegral Çözümü

Resimlere bak. Ilk iki soruyu kendim cözdüm. Digeri icin sana bir sayfa önerdim. Bu sayfada cok güzel deneme yapabilirsin. Selamlar.
  20. S

Osiloskop

Resimde cözmeye calistim. Selamlar.
Yukarı Alt