Arama Sonuçları

1. S

Mekatroniğin makineden farkı?

...özel olarak programlama yapmayı bilen bir makine mühendisi mi ihtiyaç oldu? Hayir. Ikinci dedigin dogru, yani --> ...programlama bildiği için işlerinize yardımcı olması amacıyla...
  2. S

Trigonemetri hesaplari

Soruyu anlayamadim :) biraz detayli yazarmisin ?
  3. S

Hangi dili kullanıyor? Agirlikli olarak C#, C++, html/html5 Ne tür işler için program yazıyor? Computertomografi servis yazilimlari (Computertomografi yeni alindiginda servis teknikeri bizim yazdigimiz programlar sayesinde müsteride ilk ayarlari yapiyor (mekanik/elektronik/software...
  4. S

Bu soruya cevap yazmak zor ama bence yazilim okusan daha cok faydasi olur diye düsünüyorum. Bizim sirkette bir makine mühendisi bizimle beraber program yaziyor mesela.
  5. S

Almanya'da Makine ve Mekatronik iyi ve aranan dallar. Mekatronik = Makine- ve Elektronik mühendisliginin ortasinda bir dal. Yani hem mekanik hem de elektronik bilgisine sahip oluyorsun. Elektrikli arabalari düsünecek olursak fena bir dal degil. Elektrikli arabada neler yar ? - Mekanik -...
  6. S

Almanya'da İnşaat okuyorum. YARDIM

Umarim isine yarar: Yapı Fiziği Ve Malzemesi Yapı Fiziği ve Malzemesi - Prof. Dr. Murat Eriç | kitapyurdu.com Yapı Malzemeleri ve Yapı Fiziği Kitabı | YEM Kitabevi http://www.yfu.com/yazilar/insaat-yapifizigi.pdf Yapı Fiziği - Aka Baldaş, Fevzi Kantar GittiGidiyor'da 60035819
  7. S

c++ ödevi için yardımcı olur musunuz ?

Selam Tsunami061. Kisa bir program yazdim SORU-1'i cözen, ismi "MuhendisBeyinlerTsunami.exe". Visual Studio 6 ile yazdim bu programi, yani MFC Control kullandim. Soru-2'yi anliyamadigim icin yapmadim. Umarim isine yarar. Birtütlü *.zip'i ekliyemedim ya. Bana mail adresini yolla sana programi...
  8. S

Li-ion batarya şarj devresi

Internet'de yaptigim aratirma sonuclarim asagida. Umarim isine yarar. Make this 48V Automatic Battery Charger Circuit Make this 48V Automatic Battery Charger Circuit - Electronic Circuit Projects Bu circuit'e girince --> 24 & 48V Battery Charger Schematic istedigin 48V devre bu sanirim...
  9. S

C dilinde bisection methodu

C Program for Bisection Method | Code with C
  10. S

Alternatif Enerji Projeleri

1) Sarj aleti tabiki fena bir fikir degil, ise yarar 2) Köylerde cogu kez yaylarara cikilir gezmek/eglenmek icin. Ceyran ve internet (telefon agi) olmaz cogu yaylalarda. Buralarda üretilecek solar ceyran ile radyo-tv-anten (uydu) calistirilabilir belki. Ya da ütretilen ceyran ile telsiz...
  11. S

İş Görüşmesi Soruları ve Cevapları

Gec olsada yinede yazmak istedim. --------------- Genel olarak --------------- 1) Mülakata gereken degeri verip hazirlanmis mi? Cok istiyor mu ? Sorulara hemen cevap verebiliyor mu ? 2) Motivesi var mi (cok önemli, bazen cok motiveli adam alinir, tecrübeli degil :)) ? 3) Grup calismasi...
  12. S

İnverter Devre Tasarımı (proteus İle)

Belki bunlardan biri isine yariyabilir. dc ac wandler 12v schaltplan - Google-Suche: dc ac wandler 12v schaltplan - Google-Suche: dc ac wandler 12v schaltplan - Google-Suche: schaltbild spannungswandler dc ac - Google-Suche dc ac wandler 12v - Google-Suche:
  13. S

Elektrik Mühendisliği ve Gömülü Sistemler

Merhaba omrylmzz35. TR'de nerelerde, nasil pratik yapabilecegine dair ne yazik ki bir fikrim yok. Yardim etmek isterdim ama TR'de tanidigim da yok. Word, Exel, PowerPoint gibi programlari kullanabilirsen sana herzaman faydasi olur, is ararken de tabiki. Yazilim cok büyük bir alan. Ama bildigim...
  14. S

E draw

Isyerindeki networkcilere sordum onlarin da bir fikri yok. Yinede sunlari öneririm sana: 1) Baska bir Word versiyonunda E-Draw resmini import etmeyi dene bakalim, böylelikle sorunun Word versiyonu ile ilgili olup olmadigini anlarsin 2) Eger 1)'den sonuc cikmaz ise, kontrol masasi araciligi...
  15. S

Elektrik Mühendisliği ve Gömülü Sistemler

Merhaba omrylmzz35. Ben 10 yasinda Almanya'ya geldim. Su an Almanya'da Siemens sirketinde calismaktayim. Radyo-TV teknisyenligi meslegini bitirdim burda, sonrasinda Elektronik/Telekommunikasiyon mühendisligi okudum ünüversitede ve su an Siemens'de arge'de yazilim bölümünde calisiyorum...
  16. S

E draw

Bu isine yariyabilir belki:
  17. S

Bf434 transistorlu RF osilatoru

Merhabalar. Cok bir bilgim yok ama yinede internette biraz arastirdim. Sonucta degerleri uyarsa kendi Transistorunu, yani bf434 ü, devredeki transistorun yerine oturtabilirsin diye düsünüyorum. Asagidaki sayfalar umarim isine yarar ? Selamlar. rf oscillator transistor - Google-Suche...
  18. S

Endüstri Mühendisliği Hakkında yorumlar

###################################################################### Endustri muhendisligi is alanlari nedir? ###################################################################### Alamanya'da genellikle son 15 yilda cok önplana cikan ve sevilen bir dal. Burda su iki agirlikda bu dali...
  19. S

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mi Mekatronik Mühendisliği mi?

Programlama dili bransa bagli biraz. Önerilerimi söyle siralayabilirim: Otomasyon/Prozessor/Elektronik/Control-Sistemleri: C/C++/C# ("Assembler" sanirim artik kullanilmiyor denecek kadar az). Internet Web-Sitesi: PHP/Html5/Java,... Banka Sitemleri: Cobol,... ... ... C/C++/Java ve C#...
  20. S

Makine Mühendisliği mi Mekatronik Mühendisliği mi?

Aralarinda fazla bir fark yok. Hangi alanda calismak istedigine bagli biraz. Yani Mekatronik = Mekanik (Makinanin bir bölümü) + Elektronik. Elektronige ilgin varsa Mekatronik oku derim. Yönetici olmak istersen Mekatronik daha avantajli olabilir (mekanik bilginin yanisira elektronik bilgin...
Yukarı Alt