Arama Sonuçları

1. Atakan Akbulut

elektrik elektronik mühendisliği

Mühendisin boş zamanı olmayacak şimdiden alıştırmalısın :) Yabancı diziler koleksiyon günlük veya hobi tercihen resim
  2. Atakan Akbulut

70-100Mhz arası çalışan bir fm alıcı deney seti yapımı.

Devrenin anten girisindeki 39pF 47 pF lLa bobini sayesinde 88 108 mhz frekanslarini olusturuyor. Dedigim hazir devrelerdeki bu orta geciren filtre tasarliyacaksin. Osilator tasarimi zor istir. Pcbdeki mm fazlalik devreyi korkunc derecede bozar. Kararli bir fm saglamak icin ve yuksek kazanc...
  3. Atakan Akbulut

Devre şeması olarak hep aynı tip şeyler mevcut. Entegre olarak TDA7000 Fujitsu yada sony marka entegrelerle tasarlanıyor Bu arada 70Mhz olarak tasarlamak biraz zor çünki Entegrede bulunan osilatör ayırıcılar hep belirli frekansa göre tasarlanmış.
  4. Atakan Akbulut

Merhabalar Frekans ayarını yaptıgınız eleman (Ayarlı kondansatör) Kapasitenin azalıp artması ile frekans değeri değişen bir sistem. Olayı basite indirgersek Devreye basit bir orta geçiren filtre kullanaraktan istediğiniz degerler arası sisteminizi çalıştırabilirsiniz . Bu konuda size...
  5. Atakan Akbulut

Makine Mühendisliği Öğrenmesi Gereken Programlar

MATLAB öğrenebilirsin Bazı üniversitelerde Matlab verilmekte.
  6. Atakan Akbulut

Aktif güç, Reaktif güç ve Kompanzasyon kavramı

Merhaba arkadaşlar, Günümüzün vazgeçilmezi olan elektrik enerjisi Tüm dünyada en çok kullanılan enerji türlerinden biridir. Elektriği kullanırken nasıl kullandığımız da çok önemlidir. Normal kullandığımız ev elektriği dışında Ağır sanayi ortamlarında elektriği çok farklı şekilde kullanmaktayız...
  7. Atakan Akbulut

circiut teory

Tabiki kullanılıyor ama yapılan mühendisğin yanında devede kulak kalıyor. 3. sınıfta çok spestifik dersler bulunuyor. Otomatik kontrol Dersini almak nasip olursa karışık RLC Devrelerin analizinde aldıgın dersi bilmek gerekiyor. Diger derslerle karşılaştırıldıgında devede kulak kalır Fakat en...
  8. Atakan Akbulut

circiut teory

Bizim okulda zorunlu gibi bişey tüm dersler devre teorisine göre kuruluyor çünkü.
  9. Atakan Akbulut

circiut teory

Normalde Elektrik Elektronigin en temel derslerinden birisidir.Elektrik devrelerine devre gözüyle bakmayı ögretir. Bir yığın işlem gerektiren uygulamaları da vardır. Benim keyif aldığım bir derti açıkcası :)
  10. Atakan Akbulut

Elektrik Elektronik Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Fark Elektrik Elektronik mühendisliğinde Elektrik deslerini alabiliyor olman. Elekrik deslerini alman Yüksek gerilim konusunda imza yetkisine sahip oluyorsun.Elektronik mühendisligi sadece elektronik üzerine çalışıyor. Dersler bakımından ikiside aynı konular. Elektronik mühendisi daha ayrıntılı...
  11. Atakan Akbulut

Elektrik Elektronik Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Dersler zor . İngilizce artık mühendislik için değil hayatın kendisi olmuş. Mühendislikte en büyük mesle Matematik ve Fizik konularıdır. Onun dışında mesleki hayat olarak birçok çalışma alanı var. Haberleşme yüksek gerilim elektronik yazılım saglık birçok konuda çalışma alanı var.
  12. Atakan Akbulut

Tesla bobini

Tesla bobinini tamamı ile almak yerine malzeme olarak ele almak daha mantıklı her zaman. Simdi bobin en temel malzeme oldugu icin XL=2*pi*f*L XL=Endüktif Reaktans Pi=3,14 f= Frekans L=Endüktans (Henry) Olarak inceleyebilirsin. Bobinde Q(K) faktoru ve devrede nasil kullanacagini arastirirsan...
  13. Atakan Akbulut

Zamanda yolculuk mümkün müdür? - Dede paradoksu

Benim görüşüm zaman kavramı herşey için farklı. Farklı boyutlarda zaman kavramının olmadığını bile düşünüyorum. Belkide zamanın ötesinde çok uzaklardan Gönderilen mesajlar zaman denilen şeye takılmış ve bize ulaşmamıştır. Onun dışında başka evrenlerde 1 saatin bizim dünyamızda 10 yıla takabül...
  14. Atakan Akbulut

talaşlı imalat kaynak yardımı

Herhalde bahsettiğiniz imalat yöntemleri . İnternette birçok ders notları ve makale okumak tek kaynaktan daha faydalı olur bence. http://tr.scribd.com/doc/52507862/Talasli-Imalat-Ve-Makinalari http://www.teknolojikarastirmalar.com/pdf/tr/01_030206_5_nalbant_tr.pdf verdiğim linkler çok faydalı...
  15. Atakan Akbulut

Proje ödevim yardım.

Sinus cıkısı aldigin yere kondansator eklemeyi denersen sorun buyuk ihtimal cozulecektir.
  16. Atakan Akbulut

Proje ödevim yardım.

Tekrar söyleyeyim Kullandığın Devredeki Opamplar simetri besleme ile çalışır. Yani +9v/-9v +12 / -12 +5/-5 yani - voltaj kullanmadığını görüyorum.En alttaki opampı beslerken de güç kaynağını yanlış olanı bağlamışşın
  17. Atakan Akbulut

Isı pompası ve buzdolabı yardım

çalışma prensibleri düz mantık olarak aynı sayılır .Sadece ısı değişimleri farklı .Yani sıcak soğuk ilişkisi. Isı pompası Hava su ve topraktan sağlanabiliyor. compressor Her ikisindede en ana eleman
  18. Atakan Akbulut

Proje ödevim yardım.

Proteus opamplar karakteristikleri aynı oluyor genelde sadece +sat -sat aralığı farklı oluyor. Gördügüm kadarıyla osilatör devresi Opamp olarak LM741 kullanabilirsin 7 ve 4 bacağa simetrik besleme verirsin. Kullandığın +voltajları ya BATTERY (AVTİVE) Yada Generatörs kısmında dc source alırsan...
  19. Atakan Akbulut

imza yetkisi

Merhabalar Mühendis kavramını açarsak, kısaca insanların ihtiyaçlarını karşılayan proje yapan ve/veya yürüten kişiye denir.Kimi mühendis Proje yapar Kimi mühendis imza atar kimisi ise o projeyi tamamlar ve onaylatmak için imzaya ihtiyaç duyar. Misal Elektrik-Elektronik...
  20. Atakan Akbulut

Merhabalar Elinizdeki malzeme listesine ihtiyacım var . Birde motorunuzun tam olarak...

Merhabalar Elinizdeki malzeme listesine ihtiyacım var . Birde motorunuzun tam olarak özelliklerinizi yazarsanız sevinirim.
Yukarı Alt