Arama Sonuçları

1. Atakan Akbulut

motor seçimi

12v dc motor işinizi görür diye düşünüyorum. Eger olmaz ise makara sistemleri kullanaraktan 300gr yada 150gr a indirgenebilir. kolay gelsin
  2. Atakan Akbulut

Role Bilgisi

Roleler zamanla yıpranıyor . bunun en büyük sebebi Tam boyutta takılması .Birçok marka var . Üzerinde mutlaka marka modeli bulunur. Aynısını takmak zorunda degilsin . Modelinin datasheetine bakaraktan aynı özellikte role bulursun mutlaka. KOLAY GELSİN
  3. Atakan Akbulut

hoparlörde ufak bir yardım gerek

Eger yaptıgınız hoparlor dogru çalışıyorsa ;büyük ihtimal telefon vb ses almaya çalısıyosunuzdur Öyle ise Amfi devresi kullanın.
  4. Atakan Akbulut

Bir kaç Elektrik Sorusu

sorular aslında basit düzeyde. 3. ve 4. soruları direk formülle çıkıyor. Yalnız 4. soru tipinde ACB dizilimine dikkat et yani faz önde 1. 1. noktaya v1 2. noktaya v2 diyoruz.xc xl empedanslarını 1/jwc jwc den hesaplarsın. (v1-va)/r1+(v1-0)/zKondansatör + (v1-v2)/r2 + (v2-0)/zBOBİN + (V2-vb)/r3...
  5. Atakan Akbulut

Makine Mühendisliği için bilgisayar önerisi

Performans açısından masaüstü bilgisayarlar daha iyidir. ısınma sorunu vb şeyler olmaz . Fakat benim iş ve staja girdigim il gün bilgisayarın herzaman yanında olacak. Çünki Artık her iş bilgisayarlar sayesinde yapılıyor. smd türü Elektronik kart imalet eden bir firmadayım
  6. Atakan Akbulut

motor seçimi

Egim açısı ne kadar ? kütle sürtünme katsayısı yüksek bişey mi odun parçası vb ?
  7. Atakan Akbulut

solidworks 3 görnüşü verilen parça çizimi

Bunu yapmak için x y z düzleminde aklında Perspektif olarak canlandırmalısın.Sonda büyük projelerde En büyük parçalardan başlayarak ince ayrıntıya girerek cizim oluşturursun.
  8. Atakan Akbulut

yazılım bilgisi

Okuduğunuz bölümü ve yazılım konusunda düşündügünüz diller var ise daha ayrıntılı yardım etmek isteyen olabilir.
  9. Atakan Akbulut

İmza Yetkisi

Elektrik Elektronik müh. için örnek veriyorum . 4 yıl okuyan ve hala Elektrik YG imza yetkisi alamayanlar var. Dersleri alsan bile gene sınavlar koyulması planlanıyor. Elektronik mühendisleri dersleri alsa bile Elektrik mühendisi imza yetkisine sahip olamıyor. Lise mezununu bırak üniversite...
  10. Atakan Akbulut

staj

Şimdi kitap olarak değilde imatlat yönetmeliklerini okuyabilirsin.
  11. Atakan Akbulut

mekanik tesisat mühendisliği hakkında bilgi

ısı yalıtımı ,ısıtma tesisatı i klima ve havalandırma tesisatı gibi alanlarda çalışan mühendislik türü. MYO iklimlendirme ve soğutma gibi bölümlere benzer işi yapar fakat mühendis olarak tabiki
  12. Atakan Akbulut

Üniversite Seçimi

Bütün bunların dışında Herşeyini araştırmalısın Sosyal bakımdan, ögretim üyeleri , yaşam koşulları vb. Hayat boyunca taşıyacağın bir isim olcak üniversiten.
  13. Atakan Akbulut

Mıknatısla Elektirik Üretimi Nasıl Yapılır ?

Merhaba İnternette benzer birçok videolar mevcut. Genellikle çarka belli bir moment kazandırdıktan sonrası iş kolaylaşıyor. Ama Üretecegi voltaja pek güvenmem . Sürekli değişim içindedir. Aküye bir regülatörle birlikte baglanması daha sağlıklı olur.
  14. Atakan Akbulut

İsviçre Herkese Çalışmadan 7500tl Maaşa 'Hayır' Dedi

Bu yaz isviçrede olacağım Gerçekten çok degişik bir ülke :)
  15. Atakan Akbulut

Kafa Nakli Mümkün Mü?

Şimdi benim görüşüm Kafa nakli denmek biraz saçma oluyor. Vucudun merkezi olarak beyin olarak alınmalı. Bakıldıgında vucudumuzda kalp karaciger vb herşeyin nakli günümüzde gerçekleşiyor yalnız beyin nakli olmadı . Kafa nakli gerçekleşirse yeni bir kişilik olacak. Bu yüzden neden beden nakli...
  16. Atakan Akbulut

Elektrik Elektronik Mühendisliği

İngilizce ögrenmek artık o kadar gerekli bir konu ki sebebleri saymakla bitmeyecegini düşünüyorum. Global dünyanın en vazgeçilmez dillerinden biridir. Dersler matematik ve fizik üzerine yoğunlaştığından dolayı çok haşır neşir olunmuyor. Ama tabiki %100 ingilizce oldugundan görecegin en ufak...
  17. Atakan Akbulut

ses sistemi

https://www.muhendisbeyinler.net/vumetre-devresi/ burası işinizi görücektir.
  18. Atakan Akbulut

ses sistemi

8 ohm amfiler 60 70 watt olur(Çok kaliteliler hariç) .2 hoparlor birlestirmek yanlış birşey , onun yerine sterio jak bağlayabilirsin
  19. Atakan Akbulut

ses sistemi

Yapman gereken şey amfi devresi. İnternetten Sterio amfi devresi bulmak , Yalnız bir sorun var 3 tane var demişiniz. Acaba jakında normal bir jaktan büyük mü uzunluk ve bölme açısından ?
  20. Atakan Akbulut

elektrik elektronik mühendisliği

Yok dogru anladımda Bölümde boş vaktin olmadıgı için şimdi bol bol yapmak istediklerini yapmalısın :) yok şimdiden başlamak istiyorum diyorsan Elektrik üzerine yönelceksen AUTOCAD elektronik üzerine yönelceksen C, Assembly Pıc Programlama ögrenmeye başlayabilirsin
Yukarı Alt