Arama Sonuçları

1. Atakan Akbulut

Trigonometri açı değerleri nasıl hesaplanır

Hesaplarken radyan cinsinden ölçüm yapılıyor. eksi sonuç çıkarsa +180 +360 ya da -180 vb eklenebilir . Ayrıca problemlere sin/cos cos/sin tarzında yaklaşabilirsin. kolay gelsin
  2. Atakan Akbulut

imalat mühendisliği

Merhabalar , Her sektörün iyileri vardır. Asıl önemli olan en iyilerin arasına girmek. Makine - imalat benzer dersleri almaktadır Fakat 3. sınıftan itibaren Ciddi oranda farklılıklar oluyor. Önerim teknik makaleleri okumanız.
  3. Atakan Akbulut

Yurtdışında Mühendislik

Önemli olan bir yerden başlamak ve istemek devamı mutlaka geliyor. Geçtigimiz yaz isviçre de stajımı yaptım . İngilizce seviyesinin gerçekten intermediate üstü ve gerekli alandaki kelime gruplarına hakim olmak lazım. Benim staj fikrini karar verdim şubat ayında , haziran ayı için uçak bileti...
  4. Atakan Akbulut

proje ödevi

fikir sahibi olabilirsiniz .
  5. Atakan Akbulut

Rüzgar Gülü iyileştirme

Şuanki rüzgar türbinlerinin hızlanması engelleniyor. Çok fazla dönmesi daha fazla elektrik fakat Türbinde bir motor olduğu için belirli bir seviyeye kadar Elektrik enerjisi üretebilmektedir. standart 10metre çaplı rüzgar türbini 25kw üretir . Belirli bir periyot üzerine çıktığında ise Fren...
  6. Atakan Akbulut

ses sistemi

1560Q ile Yapılacak bir çok devre var . PCB kendi tasarımınız olacak ise toprak hattını mumkun oldugunca kalın yapınız.
  7. Atakan Akbulut

ses sistemi

Merhabalar Sanırım bu hoparlör takımından 1 adet var. Eger iki adet ise stereo yapabilirsiniz. Eger 1 adetse mono anfi yapmanız gerekir.Fakat bunları çalıştırmak ve güzel şekilde kullanmak için amfi bass tizz vb devreleri internetten bulup yapabilirsiniz. stereo ise 8ohmu 2x40w ile güzel şekilde...
  8. Atakan Akbulut

Arduino

Arduino flash bellek adaptör elektronik çihazlarda bulunmaz. Fakat Bazı elektronik kartlarda Arduino Microcontrolleri olan ATmega 328 8bit / 328p bulunabilmektedir. Fakat arduinonun yaygınlasmasıyla birlikte bazı cihazlarda , genellikle oyuncaklarda drone vb arduino kullanılmaktadır. kolay gelsin .
  9. Atakan Akbulut

İşletme koşullarında izin verilen gerilme

Merhabalar Bu alınan çelik belirli bir firması var mı ? Hes Has vb ? Kendi sitelerinde genel olarak özellikleri var. Bunun dışında Datasheet tarzı dökümanları bulunur http://boreks.com.tr/assets/pdf/fiziksel-degerler.pdf istediginiz bilgiler burada mevcut . Tekrar söylüyorum en saglıklı...
  10. Atakan Akbulut

Elektrikli bisiklet arkasına su çekme aparatı istiyorum

Birçok yöntem var aslında. Fakat biraz detay verseniz iyi olur. Mesela fiyat sınırı , su derinligi , vb bilgiler Su motoru tarzı birşey mi istiyorsunuz yoksa elektrikli bisikletin gücünden faydalanarak mı ?
  11. Atakan Akbulut

Elektronik Kitap önerisi

Hiç temel yoksa Temel elektronik Kendini çok iyi geliştirmek istiyorsan Art of electronics Horowitz
  12. Atakan Akbulut

pompa ve kompresor nedir ne ise yarar

pompa: Yogunlugu akıskan olan (hava vb dahil) maddeyi bir yerden biryere iletimini saglayan makine. Hava pompası su pompası kompresor : adından da anlasılcagı üzere basınca göre press yapan makine/sistem .
  13. Atakan Akbulut

Dh71 ws Dh74

İki sistemide inceledim . Video memory 4gb 2gb gibi farklılıklar var. bende asusun 940m Serisi var 2 gb. Gta5 gibi oyunları 1080 oynamak için video memory gerekmekte.İleriye dönük tüm oyunlar Ultrada 2gb video memory yetmez. İki bilgisayarda çok hızlı iyi fakat Ultra oynamak gibi hevesleriniz...
  14. Atakan Akbulut

elektronik motor

Öncelikle nerede kullanılacağını söylerseniz size kullanacak motor türünü ve özelliklerini söyleyebilirim.
  15. Atakan Akbulut

Staj

Herhalde jeofizikle alakalı birşeyler soracaksınız.Plotefa programını kullandıgım dönem oldu . Sorunu tam olarak açıklarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. kolay gelsin.
  16. Atakan Akbulut

Mekatronik mühendisliğinde imza yetkisi önemli bir unsur mudur?

Belirli projeleri yürütmek için tabiki evet. Genel olarak çalışma koşullarına göre önemi vardır.
  17. Atakan Akbulut

ingilizce eğitim dili hakkında

ingilizce her zaman daha avantajlidir. Dunyanin dili ingilizce olmus . ingilizce bilmeden kendini gelistirmek dahada zorlasiyor.
  18. Atakan Akbulut

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mi Hava ve Uzay Mühendisliği mi?

iki bölümde revaçta. Ama şahsi fikrim uzay ve havacılık seçerdim.
  19. Atakan Akbulut

yatay geçiş

3. sınıf olmadan ve alttan dersiniz yok ise geçiş yapmak için istediginiz üniversite yatay geçiş başvurularını kontrol ediniz. Alttan ders olayı bazı üniversitelerde 1-2 ders görmezden gelebiliyor. kolay gelsin
  20. Atakan Akbulut

yatay geçiş

Kaçıncı sınıftasın ortalaman kaç Puanın Diger üniversitedeki puanları tutuyor mu ? (Girdigin yıldaki puan)
Yukarı Alt