Arama Sonuçları

1. Atakan Akbulut

C'de Adam Asmaca Oyunu

iyi calismalar..
  2. Atakan Akbulut

C'de Adam Asmaca Oyunu

Merhabalar Asagidaki kodlari duzgun bir compiler ile derlemeden sonra istediginizi elde edebilirsiniz. Bazi programlarin uyusmamasi sebebi ile sizde belki calismayabilir. Ben gcc compiler ile duzenledim. kolay gelsin #include<stdio.h> #include<stdlib.h> #include<time.h> #include<string.h>...
  3. Atakan Akbulut

Güneş enerjisi şarj kontrol devresi

Merhabalar elinizdeki panel/panellerin gücü ne kadar ve ne kadarlık bir aküyü besleyeceksiniz? . akü doldugunda şarjı kesmesi için farklı bir devre ekleyeceksiniz muhtemelen.
  4. Atakan Akbulut

Step Motor almak istiyorum

Yapacagınız sistem hangi eksenlerde dönecek? Dişli-kayışlı-kasnak-kaldıraç gibi sistemlerle panel agırlıgını azaltmak mümkün.
  5. Atakan Akbulut

C'de Adam Asmaca Oyunu

Öncelikle kocaman fonksiyon ve kocaman bir for döngüsü düşün . bu for döngüsünün içine tercihine göre dosya okuma yazma komutlarıyla .txt dosyalarındaki bir karakterleri string döngüsüne atasın.Ne oldu n rakamlı dizimiz oldu degil mi a= int length(char s[]) ile txt dosyasında kaç karakter...
  6. Atakan Akbulut

Güçlü Elektromıknatıs yapabilmek için ne gerekli?

Bu işler güc hesabı manyetik alan teorisi ve manyetik AKI yougunlugu(Tesla) Manyetik alan şiddeti vb formüllerden belirli sonuçlar elde edebilirsiniz fakat ideal ile gerçek arasında fark olacaktır.
  7. Atakan Akbulut

kalın ve çok sarım en iyisidir fakat size uygun olarak kalın ve saf bakır tel kullanın. silindir genelde çivi yapabilirsin vb silindirik bir parça olur.
  8. Atakan Akbulut

Sorunu basite indirgersek Manyetik akı miktarı , Kablolardan geçen akım miktarı , kablonun kesiti , kablonun kalınlıgı malzemenin atomik yapısı da dahil daha birçok sebebten ötürü güçlü diyebilcegimiz mıknatısları yapabiliriz. Akının artmasını saglayabiliriz. Akımı arttırırsak daha fazla bir...
  9. Atakan Akbulut

RC, RL, RLC devreleri hakkında

Basta belirtseydiniz daha net cevap verebilirdim . Özellikle osilasyon ve osilator alanında kullanılıyor sizin alanda.
  10. Atakan Akbulut

RC, RL, RLC devreleri hakkında

Selamlar O Kadar RLC anlatılıyor ve nerede kullanılıyor bilmiyoruz degil mi En azından araştırıp burada bulundugun için sen ögreneceksin ve kendine birşeyler katıcaksın :) Elektrik makineleri dersini alıyormusun?/aldın mı RLC nin en büyük örnekleri Elektrik motorlarıdır. Örnek olarak asenkron...
  11. Atakan Akbulut

Emat

Evet Mühendislikte zor denilen bir ders fakat bence zor degil. gradyant Diverjans rotasyonel konuları ve Küresel Kartezyen ve silindirik kordinantlarda (ro fi ve Q) parametrelerine göre hesaplamarı Elektik alan şiddeti ve alanları Gauss Yasası ve Gauss Yüzeyleri Elektrostatik genelde...
  12. Atakan Akbulut

Bakan Tüfenkci: e-ticarette gümrük muafiyet oranlarını 75 avrodan 30 avroya düşürdük

sözde 150 200 avroya çıkarılacak diye bekliyorduk . 30 avro ve ulaşım masrafları derken Cazip yanı kalmadı.
  13. Atakan Akbulut

nerede çalışmalıyım

Aklınıza gelebilecek heryer EEM mühendisi alabiliyor.Alanınız nedir? yazılım proje telekom mikroişlemciler gibi ? BELEDİYE TEİAŞ EÜAŞ MAN TRT ROKETSAN HAVELSAN BORUSAN kurumsal yerler dışında Çogu fabrikalarda Elektrik Mühendisi bulunması zorunlu. Peki sizin durumunuz nedir ? İngilizce...
  14. Atakan Akbulut

motor deviri düşürme

Frekansla oynayarak yapılabilir. Eger güzel birşey isteniyorsa PWM konusuna bakabilirsin . Sanayide Büyük makinalarda Soft starter ile birlikte kullanılıyor. Triyak ( Triac ) AC Motor Hız Kontrol Uygulama Devresi Link: elektrikbilim.com/480-triyak-triac-ac-motor-hiz-kontrol-uygulama-devresi.html
  15. Atakan Akbulut

proteus

Sol tarafta AC / DC Multimetre sinyal jeneratörünün oldugu yerde osiloskop var. onun için + kısmını ölçmek istedigim tarafa diger ucunu toprak yaparak ölçüm alırsın . Fakat 2. 3. seferlerde osiloskop ekranı gelmeyecektir . Üstte Tools design graph hangisi oldugunu hatırlamıyorum , ordaki...
  16. Atakan Akbulut

Motor Seçimi

Ergonomiyi bu tarz projelerde kullanmak ne kadar güzel ve düşünceli bir şey :)
  17. Atakan Akbulut

Proje yapmak isteyip yapamak

Tabi ki. Fikirlerini bize aşamalı olarak sunabilirsin. Projeni/Fikrini kendinin yapması gerekiyor. Biz de Elimizden geldigince yardım etmeye çalışırız. Şahsen Elektrik Elektronik olarak Tıp elektroniği konusunda gerekli yardımı yapabilirim.
  18. Atakan Akbulut

baz istasyonu yada gsm operatörlerinin çekim alanını artırmak

Pekala size biraz araştırma konusu verebilirim . Bu sistemler üzerinde kendimde çalışıyorum Hatta tez yazıyorum. Mimo radarlar , LMS Algoritması , RLS Algoritması , kanal denkleştirme .... isteyene tonlarca araştırma konusu sunabilirim. Örnek olarak yeni teknoloji Dünya bunun üzerinde...
  19. Atakan Akbulut

Aynı anda kayıt yapan sistem varmi

Merhabalar Tam olarak istediginiz özelliklerin olması şart mı? hd mini kamera tarzı cihazlar var istediginiz ölçülerde kamerası entegre ve 5v dc olur genelde . kolay gelsin
  20. Atakan Akbulut

Eski arabadan su motoru yapımı

Açıkçası gerçekten zor bir iş oldugunu düşünüyorum . Hatta maliyet açısından normal su motorundan fazla tutabilir.
Yukarı Alt