Arama Sonuçları

1. Atakan Akbulut

Yenilebilir enerji hakkinda

Aleykum Selam , Yenilenebilir enerjiyi aktif olarak kullanmak için daha zaman var. Ama teknolojinin gelişmesiyle birlikte güneş panellerinin aynı zamanda yağmur damlalarıyla üretenini de yapılma aşamasında / yapıldı . Uzun süre Elektrik Enerjisini geçemeyecektir. Sebebi ise Yenilenebilir enerji...
  2. Atakan Akbulut

Meslek seçimi,yardım ederseniz sevinirim...

Mühendis olmak çok farklı birşeydir. Mesela çevrede Mühendisler hep birbiri yerine çalıştığı görülebilir. Endüstri mühendisliğinin yerine EEM mezunu alan çok kişiyi tanıyorum . İşveren genellikle Hangisinin daha çok işine yarayacağına bakar. Şimdi bu iki mesleğe baktığımızda Ortak bir çok nokta...
  3. Atakan Akbulut

Uzaktan kontrol kodlama yardım

Merhabalar Dediğiniz olayı arduino ile yapabilirsiniz. Daha zor bir şekli ise pic ile yapılabilir. Uzaktan kumanda mantığı ise direk olarak alıcı ve verici anten katları kullanılarak yapılıyor. En basit ve örneklerini bolca bulabilceğin iş arduino.
  4. Atakan Akbulut

Meslek seçimi,yardım ederseniz sevinirim...

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümündeyim. Öncelikle şuanda hayatının geri kalanını seçme konusunda kararsız kalıyorsun. Kendi bölümümden bahsedersem İyi derecede analitik düşünme kabiliyeti isteyen matematik ve fizik derslerinde başarılı olmanı isteyen bir bölüm. Mühendislik dalları...
  5. Atakan Akbulut

C++ Proje ödevim hakkımda yardım (ACİL)

Merhabalar Öncelikle Program yazarken tek satırda yazmak her zaman daha avantaj sağlar. İkinci kısım Bunun gibi büyük programları yaparken Bölüm bölüm yapman hem zamandan hemde programın kolaylıgı bakımından fayda sağlar. Öncelikle ben olsam büyük bir fonksiyon yazardım. Şimdi gelelim...
  6. Atakan Akbulut

Kompanzasyon

Merhaba Bahsettiğiniz olay kompanzasyon sorunu . Sisteminizde Kompanzasyon panosu bulunuyorsa Kondansatörlerin test edilmesini tafsiye ederim. Sisteminizde büyük ihtimal endüktif reaktans kullanan Asenkron motor Trafo vb elemanlar mevcut. Bunu dengelenmek için Kompanzasyon yapılmış...
  7. Atakan Akbulut

İnşaat mühendisliği öğrencisi için şantiye stajımı yoksa büro stajımı

Bence saha işlerini görmelisin.Okullarda teorik olarak gördüklerimiz gerçek dünyayla ilişkisini iyi anlayabilirsin
  8. Atakan Akbulut

teknolojiyi doğru kullnamak

Teknolojinin gelişmesiyle Kaynak bilgisi sınırsız oldu resmen. Yabancı kaynakları dilimize çevirerek kullanmak makale okumak en iyisidir diye düşünüyorum.
  9. Atakan Akbulut

Matlab Yardım Bölümü

ödevinizin konusu nedir?
  10. Atakan Akbulut

Elektrik Mühendisliği Online Türkçe Youtube Dersleri

İstediginiz konuda bilgi birikimimi paylaşabilirim :)
  11. Atakan Akbulut

Güç Elektroniği

http://sindirgi.balikesir.edu.tr/dersnotu/1.pdf http://www2.aku.edu.tr/~mcaner/getr.pdf http://www.yarbis1.yildiz.edu.tr/web/userCourseMaterials/iaksoy_97d8b9faa04c80ded3f8f48509c95806.pdf http://elektrik.kocaeli.edu.tr/dosyalar/duyurular/yar%C4%B1_iletken_1_1.pdf
  12. Atakan Akbulut

İyi Bir Mühendis

Aslında Özel üniversitelere çok laf söylenmesine karşılık Özel üniversitedeki laboratuvarlar ve koşullar çok iyi olabilmekte. Laboratuvarı ve kütüphaneyi aktif biçimde kullanabilirsin. Osiloskop Sinyal jenaratörünü Her ayrıntısına kadar ögrenmelisin. Proje veya araştırma konuları olarak...
  13. Atakan Akbulut

Hangi mühendislik dalını seçmeliyim?

Problemine göz önününe alarak seçebilceğini düşündüğüm yazılım bilgisayar elektronik(yazılıma yönelik) seçmeni tafsiye etmediğim(Şantiye ve saha işleri) inşaat Elektrik
  14. Atakan Akbulut

labview ve aruino ile yapılabilir projeler

En basitinden ev otomasyonu
  15. Atakan Akbulut

Final sınavı kadar önemli yardıım:)

Yürüyen bant sisteminde gelen renklere (kutu blokları) göre ayırt ettiren mekanizma :)
  16. Atakan Akbulut

Schmitt Trigger devresi yardım

Bunun gibi devrelerde bacak sayısı çok olanı ilk devreye yerleştirmek en doğrusu. Mesela transistörleri doğru bicimde yerleştirip araya direnç koyarak( Kollektör Baz uçları arasına ) devrenin en zor kısmını halledebilirsin.
  17. Atakan Akbulut

Multisim Simülasyon

Ben kullanıyorum Multism Ne gibi sorun vardı ? Devre simülasyonları için en çok kullandığım program
  18. Atakan Akbulut

Autocad 2010 kullanımını nasıl daha kolay yapabilirim?

Dil bakımından Forumlarda araştırmalar yapabilirsin . Onun dışında layerları kısaltmalarla kullanarak çok hızlı çalışabilirsin
  19. Atakan Akbulut

Harmonikler Üretilmesi ve Zararları

Harmonikler ve Harmoniklerin Üretilmesi Elektrikli cihazların hemen hemen hepsi saf sinüs egrisi istemektedir.Fakat kullandıgımız şehir şebekesinde buna pek rastlanamaz.Harmonik frekanslar sinüs egrisinde degişikliklere sebeb olmaktadır. Harmoniklerin üretilmesi şebekeye baglı olan...
Yukarı Alt