@sansar2564 Merhaba,
öncelik ile şunu net bilmeliyiz, iş bulma durumu yüzdeye vuracak olursak, senin %(okuduğun üniversite) değil, %(bilgin) dir. Üniversite bilgi edinmen için sana yol gösterecek ve destekleyecek ortamdır. Dolayısıyla, devlet ve bazı ama çok azı olan özel üniversiteler sana bunu yeterince sağlayacaktır. Burada önemli olan üniversitelerin bence projelere ne kadar destek verdiği. Girişimciliğe ne kadar destek verdiği. Bunlar önemli aslında.
Hangi üniversitede okumanın pek bir önemi yok senin yapacaklarının yanında ama ek olarak azminin, hırsının ve bildiklerinin yanına bir de güzel isim yapmış üniversite koyarsan ne ala. Tabi yine vurguluyorum, yaptıklarının yanında hiç bir önemi yok. Sen iyi bir mühendis ol kapılar açılır sana merak etme. Kafan iş konularına gitmesin şimdiden. Eğitimine ve kendini geliştirmeye odaklan. Girişimci, yaratıcı ol gerisi ip söküğü gibi merak etme.
Üniversite tavsiyesi konusunda, tavsiyede bulunmayı sevmem. Bu senin kararın, araştırıp sen kararını ver. Yukarıda yazdım az çok üniversite hakkında kriterleri. Dahası var tabi, üniversitenin gideceğin bölümde hoca kadrosu, ders içerikleri, gideceğin şehrin halkı, çevresi, yaşam tarzı, iklimi gibi gibi her konularını araştır sana uygun olanı seç.
Not olarak, kararını kendin verirsin, ben hayatına yön vermek istemem. Sadece fikirlerimi ve tecrübelerimi aktarıyorum. Gideceğin yol senin kararındır.
Şimdiden başarılar