Arama Sonuçları

1. Mining Engineer

ODTÜ - Uzay Havacılık Hakkında Yorumlar

Aşağı yukarı ikisi de ortak alanlarda çalışabiliyor. Ama havacılık uzay özellikle son yıllarda ve gelecekte popülerliği artacak bir bölüm ve odtü havacılık uzay tai, aselsan, roketsan gibi yerlerde çalıştığı gibi eğer sende istersen ve koşturursan yurt dışında da havacılık alanında çalışmalar...
  2. Mining Engineer

Hangi okul hangi mühendislik?

Bence yüksek lisansta önemli olan meraklı ve araştırma konusunda iştahlı olduğun bir alanı tercih edersen daha mutlu olursun. Eğer doktoraya devam etmek istiyorsan çalışmak istediğin danışmanında bu konuda gerçekten önemli alanında uzman bir akademisyen ile çalışmazsan çok yorulsun ve...
  3. Mining Engineer

Mühendislik İş İmkanları

İş konusunda arkadaşın bahsettiği gibi ortalama vs önemli değil. Bu kriterler akademik kariyer için önemlidir. Mezun olduğun üniversitenin şöyle farklılığı oluyor özellikle mühendislik için teknik üniversiteler daha fazla sektörle ve uygulama ile iç içe oluyor ve eğitim dili de ingilizce ise...
  4. Mining Engineer

Hangi Mühendislik?

Boğaziçi ve Odtü de okuduğunda özellikle akademik kariyer veya bir research programına ABD de katılıp çalışmalar yapabilme imkanın çok yüksek olur. Özellikle ingilizceyi iyi derecede öğrenirsin ve kapılar açılır. İş bulma konusunda ise işsiz kalmazsın.
  5. Mining Engineer

İnsan Vs Robot

Özellikle otomotiv endüstrisinde bunu gösteriyor. Akrabam Almanya da BMW nin fabrikasında çalışıyor. Departmanlarında daha önce 43 kişi çalışıyorlarmış robotların gelmesi ile 9 kişi kalmışlar. Endüstri 4.0 ilk önce teknolojisi gelişmiş ülkeleri sanırım istihdam açısından etkileyecek. Türkiye de...
  6. Mining Engineer

Bir mühendisin takip etmesi gereken siteler

İngilizce biliyorsan ; Futurism.com , ScienceAlert, Popular Mechanics, Popular Science, Engineering.Com
  7. Mining Engineer

Bor'dan enerji üretimi

Krom madeninde mühendisim ama Bor ile ilgili aldığım dersten alıntılar yapıyorum. ETİ MADEN İŞLETMELERİ ülkemizde bu işi yapan tek şirket. Biraz geç olsa da cevap yazmak istedim. Türkiye de Balıkesir Bigadiç İlçesinde en yüksek Bor rezervi mevcut ve açık işletme yöntemi ile çıkarılıyor. Maden...
  8. Mining Engineer

Python 2 mi 3 mü ?

Yeni başlayanlar için hangisini önerirsiniz?
  9. Mining Engineer

Uzay Araçlarının Yapımında Ne Tür Matematik Kullanılır

Soruna detaylı bir şekilde daha önce cevap vermiştik. Aynı konuyu açmanda ki ısrarı anlayamadım. Uzay araçları sadece matematik bilmekle yapılmaz her parçasında farklı bir mühendislik vardır ve en sonunda bu parçalar bir araya gelir. Uzay araçlarının yapın da çalışan mühendisler bile bir uzay...
  10. Mining Engineer

Kariyer Planlama

Maden mühendisliği mezunuyum. Özel bir şirkette vardiya mühendisi olarak çalışıyorum. Araştırmaya çok fazla meraklı olduğum için alanımla alakalı yurt dışında akademik kariyer yapma planım oldu ve Eylül'de master programına başlayacağım. Eğer alanınla alakalı saha da veya bir fabrikada çalışma...
  11. Mining Engineer

Model Uçak

pilottr. com/urun/3dh-60inch-yak55m-model-ucak.html
  12. Mining Engineer

İngilizce için Romanya'ya gidilir mi?

Yurt dışı tecrübesi olur projede farklı milletlerden insanlarda olur hem ingilizcen gelişir hemde network ağını geliştirirsin.
  13. Mining Engineer

uzay araclarinda kullanilan matematik

Dersler U?ak M?h. Ders Plan? Üniversite Matematik Özel Dersleri, Calculus-I, Calculus-II, Lineer Cebir, Diferansiyel Denklemler, Olasılık ve İstatistik Özel Dersleri Buradaki derslere bak belki yardımcı olur. Calculus ile başlaman lazım. Yani bize şunu yapmak istiyorum ve matematikte şu...
  14. Mining Engineer

HAARP DEPREM SİLAHI

Deprem fay hatlarında biriken enerjinin yer kabuğunda oluşturduğu sarsıntılar ve levha hareketliliğidir. Şimdi bunu önlemek bence mümkün değildir ama önceden haberdar olunup tedbir alınabilir.
  15. Mining Engineer

BU KUTUNUN NE İŞE YARADIĞINI BİLEN VAR MI

Earthquake Shaking Table. Referans; Google Görseller
  16. Mining Engineer

uzay araclarinda kullanilan matematik

Şimdi uzay araçları vs. fizik prensipleri ile çalışan yol alan araçlardır. ( Akışkanlar Mekaniği, Termodinamik, Aerodinamik, Roket bilimi vs.) gibi birçok disiplinin bir araya geldiği konuların ürünüdür. Tabi bunların temelinde calculus, diferansiyel denklemler gibi ileri matematik konuları...
  17. Mining Engineer

hangi bölüm ?

Yazılım veya bilgisayarı öneririm ama ilk tercihin yazılım olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Yapay zeka, Machine Learning, Robotics, Savunma Sanayi gibi yerlerde iş bulabilirsin veya Akademik alanda devam etmek istersen bu tarz projeler yapabilirsin. Tıp Mühendisliği hakkında pek bir bilgim...
  18. Mining Engineer

Üniversite ve Başarı

Bildiğim kadarı ile mühendislik alanında iyi bir üniversite ama tabi coğrafi farklılıklar var. İstanbul'dan Elazığ'a gitmek ilk zamanlar zorluklar yaşatabilir fakat alışırsın diye düşünüyorum. Yazılım mühendisliğinin öğrenci işlerini veya bölüm başkanını arayıp daha detaylı bir bilgi...
  19. Mining Engineer

Üniversite ve Başarı

Kardeşim bu video soruna cevap verebilir sanırım. Aynı zamanda şu linki de inceleyebilirsin ; yaz.tek.firat.edu.tr/tr/node/415 Link ; shsu.edu Google amcayı kullanırsan cevap bulursun... :) " Sorun olursa yaz çekinme. " Selamlar Başarılar
  20. Mining Engineer

visual studio (c#) da kendimi nasıl geliştirebilirim önerdiğiniz kaynaklar va mı ?

Microsoft Açık Akademi de bu alanda çok sağlam eğitimler var buraya bakabilirsin. Microsoft - Açık Akademi
Yukarı Alt