Arama Sonuçları

1. Mining Engineer

Model Uçak

Merhaba Arkadaşlar, Model uçak yapmayı düşünüyorum, Uçağı yönlendirmek için nasıl bir kumanda sistemi yapmam gerekir? Nasıl bir motor sistemi olması gerekiyor. Fazla Maliyetli olmadan. Selamlar,
  2. Mining Engineer

QR Kodu Mobil Uygulamaya Nasıl Bağlanır?

Visual Studio C# ama Xamarin platformunu kullanarak native android uygulama yapmayı düşünüyorum.
  3. Mining Engineer

QR Kodu Mobil Uygulamaya Nasıl Bağlanır?

Merhaba arkadaşlar, QR kodu mobil uygulamaya nasıl entegre edilir veya bağlanabilir? Örneğin; telefon QR kodu okuduğunda uygulama başlayacak şekilde nasıl yazabiliriz? veya bunu nasıl ayarlayabiliriz? Şimdiden teşekkürler....
  4. Mining Engineer

Hangi mühendislik bana göre?

Öncelikle sınavında başarılar dilerim her şey gönlünce olsun. Yazdıklarından yola çıkarak sana tavsiyem elektrik-elektronik mühendisliğini öneririm. Otomotiv,savunma ve silah sanayi ve robotik alanında çalışmalar yapabilirsin. Yelpazesi geniş bir bölüm.
  5. Mining Engineer

TBM - Tunnel Boring Machine Nedir?

Tünel Teknolojisinde kullanılan hatta ülkemizde son zamanlarda yapılan AVRASYA TÜNELİ nin yapımında da kullanılan TBM (Tunnel Boring Machine) özellikleri ve çalışma sisteminden bahsedeceğim. Yine son zamanlarda Elon Musk da bu alanda yeni çalışmalara başlamışken TBM nedir ? Nasıl çalışır? hadi...
  6. Mining Engineer

Uzay mühendisliği hakkında yorumlar

Eğer merakın ve hedefin bu bölümse geleceği parlak bir bölüm uzay mühendisliği uzaya gidecek araçlar ve uydular dışında otomotiv,robotik,savunma ve silah sanayi gibi alanlarda da çalışıyor. Geleceği parlak bir bölüm.
  7. Mining Engineer

Çimento Nasıl Üretilir?

Bildiğimiz üzere çimento inşaat sektörünün hammaddesidir. Peki nasıl üretiliyor? Çimento inşaat sektöründe kullanılmadan önce madencilik ve kimyasal proseslerden geçiyor.Bu yazıda adım adım bu operasyonları sizlere açıklayacağım. Maden mühendisliğinin bir kolu olan Cevher Hazırlama alanında...
  8. Mining Engineer

Avustralya Üniversite Bölüm Seçimi (Öneri Lütfen)

Tabi maden içinde geçerli istersen akademik çalışmalarda da bulunabilirsin ama senin isteğine bağlı tabi kurslar hakkında bir bilgim yok ama diploma kadar etkili olur mu o konu hakkında şuan yorum yapamam.
  9. Mining Engineer

Merhaba öncelikle şunu söylemek istiyorum Selim.Emirhan arkadaşıma da söylediğim gibi Avustralya Maden Ülkesi, internetten araştırabilirsin aldıkları maaşları ve çalışma koşullarını Maden Mühendisliğini tercih edebilirsin. Ama Selim.Emirhan gibi orada okuyup tekrar Türkiye ye gelmek istiyorsan...
  10. Mining Engineer

Benim sana tavsiyem teknoloji ile iç içe olabileceğin bir dal seç yani bu yazılım mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği olabilir bu bölümleri yurt dışında okuyarak kendini çok iyi geliştirirsin sadece Türkiye de değil yanı zamanda Dünyanın neresine gidersen git işsiz kalmazsın bu...
  11. Mining Engineer

Bucket Wheel Excavator(Küreme Tekerli Ekskavatör)

Madencilikte hem açık ocak işletmelerinde hemde yeraltı madenciliğinde birçok makine üretimin daha fazla yapılabilmesi için madencilik operasyonlarında kullanılır. Şimdi anlatacağım bu kazıcı dünyanın en büyük makinesi hatta Guinness Rekorlar Kitabına girmiş olana BWE(Bucket Wheel Excavator)...
  12. Mining Engineer

Curtin University Melbourne deydi sanırım ama şuan emin değilim bunlara ek olarak bilgisayar,elektrik elektronik,yazılım bu tarz mühendislikler okumanı tavsiye ederim merakın varsa denemekten zarar gelmez. Hem Türkiye de hem uluslararası her türlü iş yapan gelecekte de ağırlıklarını devam...
  13. Mining Engineer

Avustralya Maden ülkesi ve maden işçisinden mühendisine kadar çok iyi paralar kazanıyorlar. Madencilik de Sanal Gerçeklik Uygulaması gibi ileri teknolojik çalışmalar da yapıyor üniversiteler eğer üniversite eğitiminden sonra orada devam edeceksen Madeni tercih etmeni tavsiye ederim...
  14. Mining Engineer

Okyanus Madenciliği - Ocean Mining

Okyanus madenciliği de uzay madenciliği gibi nadir bulunan madenler için uygulanan ama klasik madencilik yöntemlerinden farklı bir yöntemdir. Amaç ; gümüş,altın,bakır,kobalt,çinko gibi değerli metalleri okyanusun 1400 m - 3700 metre derinlikte okyanus tabanında bulunan hidrotermal bacaların...
  15. Mining Engineer

Benzinli Aracın Çiğ Yakıt Yakma Sorunu?

Eyvallah teşekkür ederim :)
  16. Mining Engineer

Uzun Ayak Üretim Yöntemi - Longwall Mining

Merhaba Arkadaşlar, Bu sefer ki konumuz kömür üretimin de kullanılan "Uzun Ayak Yöntemi"(Longwall Mining). Bu yöntemde kömür makine gücü ile üretilir sizlere makinenin özelliklerinden ve bu yöntemin uygulanabildiği kömür madeninin(cevherin) jeolojik özelliklerinden bahsedeceğim. 1 - Kömürün...
  17. Mining Engineer

Duyuru MB Moderatör Alımları Başlamıştır

Kürşat KILIÇ - 25 Maden Mühendisi(İngilizce) 17.00 den gece 01.00'a kadar faal olabilirim. Maden Mühendisliği Bölümünde olmak istiyorum. Öncelik foruma İngilizce mühendislik,bilim,teknoloji makaleleri ve yayınlarını Türkçeye çevirerek inanılmaz oranda katkı da bulunabileceğimi düşünüyorum...
  18. Mining Engineer

"Ay" da Madencilik Planları - Mining On The Moon

Merhaba Arkadaşlar, Madencilik ile alakalı farklı konular açarak hem bilgi vermek hem de madenciliğin geleceği ile ilgili ufak tüyolar vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere uzay madenciliği ile ilgili birçok haber çıkmıştı yada Astreoid Madenciliği de diyebiliriz şimdi bahsedeceğim konu yine uzay...
  19. Mining Engineer

Benzinli Aracın Çiğ Yakıt Yakma Sorunu?

Merhaba yardımcı olduğunuz ve fikirlerinizi söylediğiniz için teşekkür ederim. Arabanın sorunu çözüldü sorun bujiler de olduğu için yenileri ile değiştirdik. Sorun çözüldü.
Yukarı Alt