Arama Sonuçları

1. Y. Hocaoğlu

Mühendisliğin Alfabesi

Birimler mühendisliğin alfabesidir. Birimleri tam olarak anlamamış yerine oturtamamış olanlar mühendislik yapamazlar. Birimleri anlamamış mühendis olurmu diye sorulabilir. Ancak birimleri hazmetmeden mühendis olmuş kişiler, sayısı fazla olmasada ne yazık ki ülkemizde bulunmaktadır. Dünyada esas...
  2. Y. Hocaoğlu

Civata Tork Değerleri

Hayatta hiç bir şey rastgele yapılmaz !!!
  3. Y. Hocaoğlu

Ölümlü İş Kazaları

Türkiyede çalışma hayatının en önemli sorunlarından biri yaşanan iş kazalarıdır. SGK nın yayınladığı istatistiklere göre 2010 yılında yaklaşık 10 milyon çalışanın bulunduğu Türkiyede 62,903 kişi iş kazası geçirmiştir. Bu iş kazalarında 1444 kişi hayatını kaybetmiş (Bu sayı 2011 yılında ne yazık...
  4. Y. Hocaoğlu

Önemli Mühendis Beyinler Forumu İçin Öneri Ve Şikayetleriniz

video yükleme bölümü yapabiliriz bazı videolar yükler ve daha etkin olabiliriz.
  5. Y. Hocaoğlu

Üretim sahasında olmazsa olmaz ASAKAI Toplantıları DİKKAT!!!

Asakai en basit anlamı ile işletme üretim toplantılarının, belirli bir format dahilinde, tüm bölümlerden temsilcilerin katılımı ile üretim alanında ve sahada (Genba) yapılan üretim değerlendirme toplantısıdır. Toplantının liderli işletme yöneticisi ya da fabrika müdürüdür. Teknik olarak bir...
  6. Y. Hocaoğlu

slm Erkan Öztürk adlı kullanıcı bizim fabrikadan aktivasyon maili gelmedi yardımcı olabilirmisiniz

slm Erkan Öztürk adlı kullanıcı bizim fabrikadan aktivasyon maili gelmedi yardımcı olabilirmisiniz
  7. Y. Hocaoğlu

Slm Erkan Öztürk adlı kullanıcı bizim fabrikadan üyelik aktivasyonu gelmedi yardımcı olurmusunuz

Slm Erkan Öztürk adlı kullanıcı bizim fabrikadan üyelik aktivasyonu gelmedi yardımcı olurmusunuz
  8. Y. Hocaoğlu

Poka -Yoke nedir? (Hata önleyici düzenekler)

Poka Yokenin doğuşu Japon yönetim düşünürlerinden biri olan Shiego Shingo, 1986 yılında yayınladığı Sıfır Kontrol Sistemi adını taşıyan eseri ile yeni yönetim felsefesine sıfır hata ve poka-yoke kavramlarını kazandırmıştır. Shingoya göre organizasyonda istatistiksel kalite kontrol araçlarının...
  9. Y. Hocaoğlu

Bilgisayarım mouse ve klavye okumuyor sıkıntı donanımsal mıdır?

Format at Mause ve klavyeni kasadan çıkart pc aç ana ekrana gelene kadar bekle daha sonra pc kapat.pc kapalıyken mause ve klavyeyi tak birdaha başlat.
  10. Y. Hocaoğlu

Bilgisayarım mouse ve klavye okumuyor sıkıntı donanımsal mıdır?

Usb driverlerini güncellemen yeterlidir.Bilgisayarıma sağ tıkla aygıt yöneticisinden usbleri güncelle
  11. Y. Hocaoğlu

Mühendis kimdir, ne yapar?

Mühendis insanların ve toplumun sorunlarına, ihtiyaçlarına teknik çözümler sunan, bilimsel yöntemlerle düşünen ve çalışan kişidir. Mühendisler doğa kanunlarını kullanarak ve onlara yön vererek insanlığa hizmet ederler. Tabi ki fizik kurallarını değiştiremezler ama onları bir amaç için...
  12. Y. Hocaoğlu

Türkiyede Mühendislik Tarihi

Türkiyede ki ilk üniversite hangisidir? Türkiyede mühendislik nasıl gelişmiştir? Türkiyede mühendislik tarihi 1773’te açılan Mühendishane-i Bahr-i Hümayun’un(İstanbul Teknik Üniversitesi) kuruluşu ile başladığı kabul edilir. İlk adı “Mühendishane” olan bu üniversite, ulusal tarihimizin ilk...
  13. Y. Hocaoğlu

Adobe After Effects Nedir? Ne İşe Yarar?

Video düzenleme ve montajda efekt eklemek için kullanılan Adobe After Effects ne işe yarar? After Effects nedir ve Adobe Premiere ile benzerlikleri, farklılıkları nelerdir? Adobe After Effects ne için kullanılır, kimler Adobe After Effects kullanmalı? Bu yazımızda video düzenleyenlerin...
  14. Y. Hocaoğlu

Mukavemet Soruları

Biz cevaplarsak okulu sen nasıl geçmeyi düşünüyorsun.
  15. Y. Hocaoğlu

Hangi tezgahı seçmeliyim

Öncelikle Manav dükkanından elma alır gibi tezgah seçilmez. Önce iş planını çıkaracaksın. Sonra ihtiyaçları belirleyeceksin. Daha sonra kapasite hesaplayacaksın. Sonra müşteri isteklerini öğreneceksin. Daha sonra müşteri kapasitesini hesaplayacaksın. Daha sonra alacağın tezgahın teknik...
  16. Y. Hocaoğlu

Batarya şarj etme

Elektrik akımında şiddet birimi. A ile gösterilir. Adını 19. yüzyıl Fransız fizikçisi André-Marie Ampère’den alır ve saniyede 1 coulombluk Elektrik yükü akışına karşılık gelir. Bir voltluk bir gerilim farkı, 1 ohmluk bir dirençte 1 amperlik akım oluşturur. Amper (sembolü A), elektrikte akım...
  17. Y. Hocaoğlu

Mühendis adayları için tavsiyeler

Mühendislik önce insan yönetimi ile başlamalıdır.Bişeyi icat etmek veya daha iyisini herkes yapabilir önemli olan bu süreci yönetmektir. Tavsiyem bir mühendis kesinlikle yalın üretimi iyi bilmeli ve tüm adımlarına hakim olmalıdır. Örnek: Kaizen-5S-TPM-Yamazumi-Muda-Muri-Mura-Poka Yoke vs gibi...
  18. Y. Hocaoğlu

Bitcoin nasıl alırım

Merhaba; Bitcoin almayı unut şuan hayal ben uzun zamandır bu konu üzerinde çalışıyorum. Sana tavsiyem dogecoin alman olacaktır.Detayları konuşabiliriz
  19. Y. Hocaoğlu

modelling , simulation and results

Parayı geç kardeşim sorununu detaylı yaz bakalım burası problemleri çözmek için var bi bakalım problem nedir?
Yukarı Alt