Arama Sonuçları

1. T

Mühendisliğin Alfabesi

Konuya ek bilgiler gelirse geliştirmek ve bilgilenmek adına güzel olur... Tabi kişilerin hangi bilgiye ihtiyacı varsa ilk öncelik onun üzerinden g,idilirse daha hızlı aksiyon alınabilir.
  2. T

Poka -Yoke nedir? (Hata önleyici düzenekler)

Güzel bilgiler , Abd nin Japonya ya üretmesini ve 1 ay içinde teslim etmesini istediği araçların bir gemi içine yapılmış fabrika içinde yol aldıkça gece gündüz çalışıp üretip test edildiğini daha önce bilgi hazineme yazmıştım fakat yöntemini vs sini net bilmiyordum puzzle resmin önemli bir...
  3. T

İş Arama Sorunsalı

Şirket kapatılınca yüksek lisans yapmış endüstri mühendisi arkadaşım da 1 yıldır iş arıyor , depo sevkiyat bölümünde çalıştı birçok projede SAP program kökenli işlerde yer aldı , o da 3500 tl maaşı beğenmeyip işe girmiyor birde böyle bir sorun var.. Şunu da eklemek isterim İstanbul evet iş...
  4. T

İş Arama Sorunsalı

Mevcut olumsuz koşullarda kıymetimizi bilecek birilerini önce bularak işe başlamalı ve merdivenleri dikkatli ve hızlı çıkmamız gerek.
  5. T

İş Arama Sorunsalı

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum dostum , dediğin akvaryum işinle bende uğraştım ama o sektörüde öldürdüler millet şuan ekmek derdinde olduğu için balıkla akvaryumla uğraşmıyor. İnsanın ağrına giden dediğin konular sabahlara kadar ders çalış akademik olarak yetiş faydalı insan modeli ol ama...
  6. T

Çelikten Daha Sert Plastik Madde Üretildi

Şuan ismi bende gizli kalacak koşuluyla dünyanın seyrini neredeyse tamamen değiştirebilecek bir madde geliştirildi. Çelikten daha sert ısıya ve erime noktasını istediğiniz derecelere kadar değiştirebileceğimiz bir ;PLASTİK madde icat edildi. Bu maddenin mucidi bir profesör fakat hayatından...
  7. T

Reanult Fluence e Hibrit Yapılabilir mi?

Mevcut araçları Hibrit yapabilmek için şanzıman sisteminin de uygun olması veya uygun hale getirilmesi gerek. Hibrit işi evet güzel iş ama kolay değil ve hayati tehlikesi olan bir iş.. 1986 yılında Uğur Dündar'ın Arena isimli programına katılan bir adam vardı tamamen su ile çalışan 1974 model...
  8. T

Mühendis kimdir, ne yapar?

Mühendis aynı zamanda ihtiyaç olsun olmasın insanlığa faydalı olabilecek eğitim aldığı akademik bilgiyi yararlı model haline getiren insandır.
  9. T

İş Arama Sorunsalı

İşte sıkıntı da bu ya hocam , vasıfsız eleman muamelesi yapılıyor bundan da inan ki çoğu büyük zevk alıyor. Bir iş görüşmesinde Mecidiyeköy de bir firmaya gittim , ik tarafından 85 dakika mülakata alındım bu adımı geçtik sorun yok , iş geldi bölüm müdürü ve yardımcısına onlarla da görüştük adam...
  10. T

Bilgisayar Mühendisliği mi Makine Mühendisliği mi?

Uzay ve maden cevher mühendisliği neden düşünmüyorsun ? Ülkede eli tablet tutan klavyede iki tuşa basmayı beceren herkes zaten kendini mühendis sanıyor , ben teknisyeniyim mühendisi değil ama çok mühendis ile kafa kafaya girerim bildiğim ve uzmanı olduğum konularda , makine desen elini sallasan...
  11. T

Bir dönem kafa patlattım ama bazı şeyler uç noktalarda olunca geri çekildim. Nasıl bir fikir...

Bir dönem kafa patlattım ama bazı şeyler uç noktalarda olunca geri çekildim. Nasıl bir fikir düşünüyorsun ? Suyla mı çalışacak hava basıncıyla mı manyetik motor mu kullanmak istiyorsun ? Elektrik elektronik bilgisayar tarımsal biyokütle enerji vs konularında fikir alışverişi olabilir..
  12. T

Güneş ışığını enerjiye çevirebilirsin ( kimyasal olarak ta veya güneş paneli kullanarak ta...

Güneş ışığını enerjiye çevirebilirsin ( kimyasal olarak ta veya güneş paneli kullanarak ta enerjiye çevirebilirsin. ) Asıl amaç kapanadze jenaratörü gibi bir sistem kurmak mı ?
  13. T

Edilemez Mücahit Bey'in bilgisine ek olarak ışık haline gelmiş olan enerji zaten manyetik...

Edilemez Mücahit Bey'in bilgisine ek olarak ışık haline gelmiş olan enerji zaten manyetik alandan ( bir takım işlemden geçtikten sonra ) meydana gelmiştir. Soruda yer alan gizli sorunun şu olabilir mi ? Mevcudiyette yer alan zayıf akımı bakır kablo veya bobin kullanrak ve Henry sayı değerlerini...
  14. T

Deprem Erken Uyarı Sistemi Projesi

Bu konu ve benzer sorular görüyorum , maruz görün ama sormadan edemeyeceğim , DEPREM ERKEN UYARI SİSTEMİ mi kurmak veya bulmak istiyorsunuz ? Ben size cevap vereyim , bu işi Veysi Kurt ismin de bir emekli astsubayımız vardı ve nokta tespiti tahmin yapardı yanıldığını daha görmedim Dİ... Çünkü...
  15. T

Hacker Nasıl Olunur

Bu konu hakkında sana ansiklopedi yazabilirim. Fakat öncelikle şunu sormak istiyorum NEDEN ? 1-) Hacker olma amacın ? Kariyer yapmak hava civa yapmak korku salmak çok para kazanmak vs vs.... ( Psikolojik durumun nedir ? Mesela ben şuan iyi değilim ) 2-) Hacker kelime amacını biliyor musun ...
  16. T

PSU Yetersiz mi?

Sen yine de kullandığın ekran kartının güncel bir sürümünü ve varsa extra yönetim panellerini idir bir köşede dursun derim. 1 gb ati radeon ekran kartlı bir pc mde farming simülatör 17 oynarken bende oyun kırılıp duruyordu ati den yönetim konsollarını indirince düzeldi. Stepne olarak...
  17. T

Gelecek Tarımda

Merhabalar , bu foruma yeni üye oldum ve birşeyler katma ve yararlanmak isteyen gerek firma gerek bireysel sizlere katma değer sağlayacak şeyler sunmak yararlı olacak. Fakat gördüm ve üzüldüm ki forumda açılan konular 2 yıl önce ve sonrası yok... Merakım şu ki bu bölüme ilgi mi yok yoksa gençler...
  18. T

PSU Yetersiz mi?

Sevgili dostum , oynadığın oyun veya oyunlar nedir ? FPS mi yoksa pc de kurudğun bir oyun mu ? Bunun çok sebebi olabilir. Biraz daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olurum.
  19. T

ege üniversitesi mi marmara mı

Aylık ortalama yeme içme kalma 3000 tl varsa cebinde sevgili kardeşim gel İstanbul'a , iti kopuğu manyağı andavalı boldur burasının hergün aksiyon , ha birde şunu söylemek isterim İstanbul da kaç dakikada katil ya da maktul olursun bak orasını bilemem.. TAŞ YERİNDE AĞIRDIR der eskiler doğru...
  20. T

İş Arama Sorunsalı

Herkese merhabalar , Hocam uzun uzun nedenlerini yazmak isterim fakat okumayı sevmeyen bir millet haline geldiğimiz için hem sıkmak hem de boşu boşuna bilgi kirliliği yapmak istemedim. Fakat bildiğim ve gördüğüm tek şey ne olursan ol ister işe yara ister yarama karın tokluğuna çalışmak...
Yukarı Alt