Arama Sonuçları

1. T

Hackerlar Hakkında Bilgi - Hackerlar iyi mi, kötü mü?

Çok güzel ve açıklayıcı bilgiler , bu karanlık dünyanın konuya derinlemesine hakim olamayan veya olmak istemeyen ama meraklı kişiler için oldukça tatminkar bilgiler içeren güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık... Hollywood önce olayları akış diyagramına göre sıralar sonra filmini çeker hem...
  2. T

Mühendis olmak sadece kız isterken mi yeterli ?

Aktarmaya çalıştığım sorunların bazılarını yazmışsın teşekkür ederim. Diğer arkadaşların da yorumlarını isterim özellikle çalışan ve yöneticilik yapanların...
  3. T

Bilim mi Filim mi ?

Hay yaşa hemşerim , her satırına katılıyorum. Birlik olgusu tükettirildi ( eskiden komşuluk arkadaşlık ahbaplık hatır şinas insanlar AHD-I VEFA vardı. Aydiyet duygusu yok , EGO en üst seviyede... Farklı olmanı istemeyen gizli bir güç var ülkede sen farklı olmak farkındalık yaratmak istediğin an...
  4. T

Ölümlü İş Kazaları

Kesinlikle katılıyorum..
  5. T

Bir bobinin belirli voltaj ve amperde çevresine yaydığı manyetik alanın kaldırma kuvvetini hesaplama

Bunu 70 li yıllarda Nikola Tesla projelerinden uyarlayıp yapmışlardı. Şuan dilimin ucunda fakat hatırlayamadım , bunun daha karmaşık bir yapısı var ve minumum hareketle maxiumum manyetik alan oluşturup elektrik üretiliyor. Hatta videoları bile var 1 saatlik ; arşivime bakayım sana yazacağım.
  6. T

Zengin Olmak Yasaklanmalı

Barnabas incili ortaya çıkana dek yaşanan tüm olaylara ; Rockfeller'e ; Rotschild'e ; CFR , Lion kulüplere ne tek başına ne de bir orduyla baş edemezsin. Bu birinci nokta , ikinci noktaysa handikabın şu " beni illuminatiye almadılar " diye sitem etmişsin demekki adamlar seni almış olsa bunları...
  7. T

Gümüş Takı Girişimim

Öncelikle tebrik ederim , nacizane bilgi kırıntısı da benden , malı iyi-kötü üretebilirsiniz çok üretim yapabilirsiniz , doğru yerde doğru kontak noktaları ve pazarınızı bulmaz veya altyapısını yapmazsanız sadece havanda su döversiniz. Malı almak üretmek değil uygun pazarı ve müşteriyi...
  8. T

İnşaat mühendislerine soru

Rica ederim , müsait bir zamanda benim balkonun resmini çekeyim burada ileteyim göreceksin ki " aga bizimki parmağa batmış kıymıkmış herif resmen bomba üzerinde yaşayıp gidiyor.:D
  9. T

CERN Hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar

Madalyonun arkasında günlerce anlatılacak karanlık işler var. İyimser olarak söyleyebileceğim tek şey adamlar gerçek anlamda ışınlanmanın yolunu buldular .. Konuyu burda uzun uzun yazmaya kalksam yazdıklarımı da tek tek ispatlı bir şekilde detaylandırmam lazım , nedenleri ve sonuçlarıyla. Bir...
  10. T

Merhaba , Hocam ben daha büyük çatlak vs bekliyordum binanın yapılışını mazisini bilmem ama benim evin balkonu bundan daha büyük çatlak ve yarıklarla dolu , büyük deprem geçeli neredeyse 20 yıl oldu hala balkon zemine inmedi , bence ( yineliyorum inşaat mühendisi değilim çoban sülü say beni )...
  11. T

Sizce bayan mühendisler iş bulmada sıkıntı çeker mi?

Bu ülkede yaratıcı zekaya bakış açısı " BU ADAM DELİ " bu yorumuna katılamayacağım sevgili genç arkadaşım.
  12. T

CERN Hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar

CERN denilen solucan deliğinin ve onu finanse edenlerin çokta iyi şeyler yapmadığını maalesef söylemek isterim. Şimdi bilimden filimden bahsetmeyelim evet sana bana medyada gösterilen şeyler bilimsel çalışmalarda asıl amaç ve yapılmak istenen ne O MADALYONUN arkasında ne var girişteki hinduzim...
  13. T

Daha Önce Yapılmayan Bir proje

Bakalım forumda kim zeki kim değil kim ne düşünüyor ne yapmayı planlıyor şeklinde yemleme yapılmış ne konuya yazan olmuş ne bakan ne soran. Forum diskoya takılan " abi bi arkadaşa bakıp çıkıcaz " modunda , bişeyler isteniyor yazılıyor sonra voltasını alıp giditor. Yazık adam bu siteyi açmış...
  14. T

Ölümlü İş Kazaları

2010 yılında ölen 1444 kişiden birisi benim çalıştığım fabrikada beton zemine yüksekten düşerek öldü... İş kazasının çok nedenleri olmasına karşın kendi görüşüm 2 etken vardır . İŞVERİENİN İLGİSİZLİĞİ , İŞÇİNİN KADERCİ yaklaşması... Ağaç dalları gibi bu konuyu enine boyuna yazıp çizebilir ve...
  15. T

Manyetik alan ile savunma sistemi

Elektrik , elektrik-elektronik , haberleşme... En iyisi elektriktir ama kafayı yakarsın elektronikte ise biraz nefes alırsın hemde elektriği görürsün , haberleşme ise frekans bilimidir bence ama eskisi gibi değil bildiğim kadarıyla müfredatı bayağı bi değişti...
  16. T

Savunma Sanayisi Hakkında

Füzeyi kontrol altına alabilmen için sistemine sızman ve iyi bilmen lazım , bağlantısı wi-fi veya pc şifresi gibi basit kırılabilir değildir kaldı ki sen füzeyi algıladığında kaç metre/saniye ile geldiğini ve hedef şaşırtma yapabilecek kadar zamanın olmalı , genelde bu hızlarda olunmadığından...
  17. T

Elektrikli araba ve kompozit malzeme

Amatörce çalışmalarım ve bilgim var ama sana ne kadar yardımcı olur bilemem. Kendini dünyanın en büyük bilim insanı hatta Einstein sanan hocaların yorumlarımı beğenmeyebilir. Net olarak nasıl bir bilgi istediğini biraz açabilirsen yardımcı olabileceğim en son noktaya kadar elimden gelen bilgiyi...
  18. T

İnşaat mühendisi olmamak ve sadece kişisel yorumumu bildirmek isterim ki durumu gösteren bir resim , yapılmamış bir ölçüm ( kullanılan malzeme demir çimento kum vb gibi materyal bilgisi olmadan ) zemin etüdü bilgisi vb gibi değer bilgilerine sahip olmadan yorum yapmak FALCILIK tan öte gidemez...
  19. T

Bilim mi Filim mi ?

Sizce hangisi revaçta ? BİLİM mi FİLİM mi ? Ya da revaçta olmalı ? Şuan ülkede her türlü FİLM çeviren parayı kazanıyor ; mesela çiftlikbank gibi bir sistem kuruyorsun parayı vurup kaçıyorsun , mesela sahte içki üretiyorsun araba çalıp parçalayıp satıyorsun kırmızı toz bibere bol bol tuğla...
  20. T

Mühendis olmak sadece kız isterken mi yeterli ?

Evet , bu soru ve cevabı saatlerce tartışmaya açık bir konudur. Maalesef Türkiye de MÜHENDİS kavramının tek kalemde OK aldığı nadiren de olsa hayır cevabıyla en az karşılaşılan bir terim olmanın dışında hiç bir işe yaramamakta ( gibi gözükmekte ) .. Arkadaş çevresi , aile veya dediğim gibi kız...
Yukarı Alt