Arama Sonuçları

1. T

Dünyanın En Hızlı Aracı

Fosil yakıt ile çalışıyor , tükendiğinde bir işe yaramayacak fakat adamlar bunu göz önünde bulundurup farklı çözümler illaki üretmiştir. Çok çalışma konusuna gelince , ülkede zehir gibi zekaya sahip insanlar var AMA SADECE VAR onlara fırsat verilmiyor yada bir şekilde verdirilmiyor , çalışmak...
  2. T

Uzaya Ülke Kuruluyor

Elsyium filmi ile bu mesajı verdiler , yıllardır bunun üzerinde çalışıyorlar bu konuya su gibi para akıtıyorlar oldukça da yol aldılar. 2025 te bu işi başlatmak en büyük hedefleri.
  3. T

esir (eter)

Nikola Tesla'nın projesinden bahsediyoruz değil mi ? Reddeilme yok sadece çok değerli olduğu için gizli kapılar ardında saklanıyor.
  4. T

Işığı Maddeye Dönüştürmenin Yolu Sonunda Keşfedilmiş Olabilir!

15 Maddede Sırlarla Dolu Esrarengiz 'Philadelphia Deneyi' Nikola Tesla bu olayla bahsi geçen olayın olayın tersini yapmıştır. Tersi yapılabilmiş bir olay varsa diğer eş açısı da rahatlıkla yapılabilir. Oğuzhan bey sizin uzmanlık alanlarınıza giren bir olgu , sizin de buna benzer fikir ve...
  5. T

Marketten ürün Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Yanlışım varsa düzeltin , margarin plastik maddeden 1 molekül eksik bir yapıdadır yanlış mı hatırlıyorum ? Mümkünse marketten hiç bir şey almayın , kendiniz yapın ya da yapanları bulun verin parasını yaptırın güzel kardeşlerim. Bakın ülkeninin cılkının çıkma başlangıcı ve dünya içinde...
  6. T

Neden Zeytinyağı İthal Ediyoruz

Güzel cevaplara bir kısa notta benden , adam üretiyor maliyetleri hesap ediyor bu yazının tarihi ve an itibariyle adama maliyeti ortalama 17 lira ( acı zeytinyağı değil ortalama sofralık ve salatalık için daha az asit oranına sahip 0.4 gibi mesela maliyet 22 liraya çıkıyor ) bu adam borç...
  7. T

Parça yapımı yardım !

Valla dostum böyle birşeye denk geldim ama şimdi o bilgi hangi dip kısımda kafayı ve ortamı çok sakinleştirmem lazım ki hatırlyaıp sana söyleyeyim..:(
  8. T

Bıçağın 2 Yüzü

Forumda mesajların birisinde yorum olarak şu soruyu sormuştum : - Facebook nasıl ve neden hangi amaçla kuruldu ? Acaba " normal haber canım bunda ne var öküz altında buzağı aramak senin hüsnü kuruntuların " denilen şeyler var mı ? Aslında masum görünen haberler gizli bir şifre veriyor olamaz...
  9. T

Frekans'ların Dili ve Tedavi Ettikleri

Merhabalar , Birkaç yıl önce ABD de yaşayan bir mühendis bayan ile sosyal medya üzerinden bağlantı kurmuştum girişimcilik adına... Bayan yüksek mühendisti ve bana birkaç döküman göndermişti , bilinen tüm frekansların bir dili olduğunu ve bunu bir makine haline geldiğini bununla birlikte birçok...
  10. T

Makina Mezunu Yurtdışı

Yazımda da belirtiğim gibi arkadaş mezun olduğunda ona bulaşıkçılığı layık gördüler ama adam şimdi almanya da ders veriyor sosyolğa verilen değersizlik malesef ki bu birde adamla ne alaylar edilmeler görseniz duysanız şahit olsanız kim bilir neler olur.
  11. T

Makina Mezunu Yurtdışı

Aslında kötü örnek olarak değil dışarıda genel insanların alay ettiği dalga geçtiği espri adı altında bahsi geçen bir üniversite olduğu için yoksa bir art niyet vs yok yanlış anlaşılmasın. Ki hatta bununla ilgili ciddi olarak insanlarla münakaşa hatta karakolluk olma derecesine kadar...
  12. T

Makina Mezunu Yurtdışı

Tanınmış değildi sadece çok zeki biriydi dikkatleri bu yüzden üzerinde topladı , yalnız beynimi zorluyorum Sülük fabrikasında müdürlük yaptığı ( kısa bir süre 1 yıldan az olmalı ) dönem 70 ler değildi sanki , sülük fabrikasının sahibi ise şişli bomonti de oturan bir ermeni yahudisiydi. 1980...
  13. T

Su ürünleri Bölümü alt bölümü olarak açılsa nasıl olur ?

Evet hayvansal üretimin sadece Büyükbaş küçükbaş olmayıp su ürünleri ( süs balığı , tatlı ve tuzlu su ürünler ) , kanatlı hayvan ( kuş papağan kaz ördek vs ) at kedi köpek gibi konularda yer almalı bence... Çünkü insanlar birbirlerinden uzaklaştıkça hayvanlarla dertleşmeye ve kendini onlarla...
  14. T

Makina Mezunu Yurtdışı

Bursa Gemlik , Orhangazi ( 16 ay önce olsa Osmangazi nilüfer diyebilirdim ) oralara mutlaka geliyorum her yıl eşim oralı , yolum yakında düşer gelemzden birkaç gün önce mesaj atarım konuşuruz... Siyaseti aslında pek sevmiyordu , fakat o dönem oldukça karışık yıllar olduğundan birilerinin...
  15. T

Ankara da Yalın Üretim Eğitimi Hakkında Adim Destek Bekliyoruz.

Yavuz bey , bilgi ve tecrüblerinizden yola çıkarak ben bir istirham da bulunmak isterim ; bu Japonlar varya o minik sürekli pirinç ve orkinos tüketen dünyayı sallayan adamlar , onların otomotiv ve diğer sektörlerde izledikleri yolları aktararak başlarsanız sevinirim. Sebebine gelince , biz daha...
  16. T

Makina Mezunu Yurtdışı

Necmettin Erbakan iyi bir mühendisti ( onu yakinen tanıyan bir amcanın küçük bir anektotounu paylaşmak isterim. Bende i.t.ü de 1 yıl bilgisayar almak için çaycılık getir götür işleri yaptım sanırım Ultra Manyak sıfatımı alma temellerini orada aldım havsından mı suyundan mı bilmiyorum ) İ.T.Ü...
  17. T

Bilim mi Filim mi ?

Hocam bizde bir de SÜRÜ psikolojisi var , biri önden gitti mi takıl peşine yol seni nereye çıkarırsa , bunun bir deneyini şöyle farkında olmadan yaptım ; Trafik istanbul da her zaman yoğundur , uzun bir süre kurallara riayet ederek yola devam ettim , fakat iş çıldırma noktasına kadar geldi ...
  18. T

Bu bölüm bakir kalmış neden ?

Evet , forumu enine boyuna gezmeye ve yorumlamaya varsa elimden gelen ile bilgi birikim tecrübe paylaşmaya gayret ediyorum. Orman ve Ziraat mühendisliği pek para etmiyor gözüyle sanırım buraları hep dutluk olmuş arazi gibi kalmış.. Halbuki , ne mühendisi olursan ol , ne teknikeri uzmanı...
  19. T

Bilgisayar Mühendisliği Hakkında - Tercih Videosu

Daha da faydalı bilgiler olacakmış gibi duruyor , bence bunu biraz daha uç noktalara taşırsanız daha güzel olur düşüncesindeyim. Nacizane bir bilgi , Mühendis yapar tasarlar geliştirir , üretimi ve arızayı ise ara eleman dedikleri Tekniker uzman eleman kadrosu yapar. Örneklemek gerekirse , çok...
  20. T

Bilgisayar Mimarisi

Keşke mühendis diplomam olsa ; üst seviyelerde akademik bilgim olmasada işin çekirdeğinden geldiğim için karınca kararınca bilgi kültür ve tecrübem var işine yarar mı bilemem. Yönetim kabul eder mi bilgim yok.
Yukarı Alt